Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duel între CSM Târgu Mureș și CSM Oradea la vârful grupei B

Duel între CSM Târgu Mureș și CSM Oradea la vârful grupei B

Joi, 28 decembrie, CSM Târgu Mureș va primi vizita lui CSM Oradea, într-un meci din etapa a 15-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Această partidă va fi o prefață a confruntării din sferturile de finală ale Cupei României, care se vor juca în luna februarie a anului 2024.

După un prim sezon în care s-au readaptat la prima scenă a baschetului românesc, mureșenii au parte de o stagiune foarte bună, ocupând poziția a treia în grupa B a Ligii Naționale. Alb-albaștrii au un bilanț de opt victorii și patru înfrângeri și sunt depășiți doar de FC Argeș Basketball și de CSM Oradea.

De partea cealaltă, așa cum era de așteptat, bihorenii se află pe primul loc în clasament, având la activ 11 victorii consecutive în campionat. Roș-albaștrii și-au revenit după un început mai dificil de sezon și au reușit să confirme atât pe plan intern, cât și la nivel european, unde s-au calificat în faza secundă a FIBA Europe Cup.

CSM Târgu Mureș nu a pierdut deloc în luna decembrie și, pe teren propriu, este invincibilă, având șase victorii. În același timp, CSM Oradea are un bilanț perfect în deplasare, singurul eșec venind acasă, împotriva lui CSU Sibiu.

În tur, elevii lui Cristian Achim s-au impus cu 96 la 75 în fața jucătorilor lui George Trif, diferența cea mai mare făcându-se chiar în actul inaugural. Liderii învingătoarei au fost Bogdan Nicolescu (15 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Cătălin Baciu (13 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive), Lennard Freeman (12 puncte, 2 recuperări), Nikola Markovic (12 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive) și Erick Neal (10 puncte, 14 pase decisive, 3 intercepții, 2 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Mladen Jeremic (21 de puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări) și Goran Gajovic (14 puncte, 6 recuperări). Muntenegreanul a impresionat în runda precedentă, când a strâns 27 de puncte (10/10 din acțiune), 4 recuperări și 4 pase decisive pe terenul lui CS Vâlcea, fiind numit MVP-ul etapei de redacția noastră.

Din punct de vedere statistic, gazdele stau mai bine la doar două capitole: procentajul aruncărilor de la distanță (39.8% - 38.0%) și capace (3.1 – 2.5).

Partida din „Junglă” va fi arbitrată de Ciprian Stoica, Cristian Trofim și Tudor Crișan, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Viorel Constantinescu.

Meciul dintre CSM Târgu Mureș și CSM Oradea va începe la ora 17:45 și va fi transmis, în direct, pe Digi Sport 2 și pe Prima Sport 3.

*foto: Facebook – CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Târgu Mureș Bartok Laszlo :

    Derbiul grupei intre doua CSM
    Forta CSM Tg-mures ! Speram la o victorie frumoasa La favorita grupei!!

    cu 4 luni în urmă (27.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!