Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duel între Rapid și Timișoara în ultimul joc al etapei a 22-a

Duel între Rapid și Timișoara în ultimul joc al etapei a 22-a

Rapid București și SCM Timișoara închid runda cu numărul 22 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, întâlnirea de luni seara, 13 martie, urmând să fie televizată.

Situația din clasament ține cu Rapidul înaintea acestei confruntări, formația lui Tudor Costescu având 8-3 bilanț în Top 10, în vreme ce Timișoara ocupă ultima poziție în această parte a campionatului, cu 3-8. Echipa lui Dragan Petricevic are eșecuri pe linie în cele trei partide de până acum în Top 10.

Diferențe semnificative sunt și pe plan ofensiv, unde Rapid are a treia medie de puncte în LNBM de când a început faza secundă, iar SCM Timișoara este ultima la acest capitol, cu doar 64.7 puncte pe întâlnire. Bănățenii sunt ultimii dintre toate echipele în faza secundă și la media de eficiență, la aruncările de două puncte și procentajele încercărilor de acest fel transformate, precum și la încercările din acțiune și la procentajele aruncărilor reușite de acolo. Rapid este ultima la media de recuperări ofensive de când a început faza a doua.

Cel mai recent meci al Rapidului a însemnat prima înfrângere după 8 partide în campionat, 71-88 într-un duel restant la Oradea. Anterior, singurul pas greșit pentru Rapid în anul 2023 a venit în Final 8-ul Cupei României. Timișoara are doar două victorii în ultimele 9 apariții în LNBM, ambele venind pe teren propriu și au fost la o diferență de cel mult patru puncte.

Giuleștenii au marcat în două rânduri deja 90+ puncte în Top 10, fiind formația din partea superioară a clasamentului Ligii Naționale care stă cel mai bine la acest capitol. O piesă extrem de importantă în această reușită o reprezintă media de 21.7 de puncte pe care o aduce Tyler Stone în Top 10, americanul fiind singurul jucător din acest sezon care are peste 20 de puncte în medie pe meci în campionat. De la Timișoara s-a remarcat în mod special Ilija Djokovic cu cele 6.7 pase decisive în medie pe partidă în faza a doua.

Rapid și Timișoara o să fie pentru prima dată față în față în acest sezon, în ultimele patru confruntări impunându-se mereu „Leii din Banat”. Două partide din cele menționate au fost în sezonul 2008/2009.

Timișorenii stau foarte slab în deplasare când se află în dezavantaj la pauză sau după 30 de minute, având o singură victorie în cazurile menționate din șase întâlniri. Rapid, de partea cealaltă, are 6-2 când conduce acasă la pauză și 7-1 când este în față după trei sferturi. Giuleștenii în schimb au câștigat un meci și au pierdut altul când diferența a fost de cel mult cinci puncte la final.

Jocul din Sala Rapid va avea loc luni, 13 martie, de la ora 18.00 și o să fie în direct pe Digi Sport 2, Prima Sport 3, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!