Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duel între SCM Timișoara și U-BT Cluj-Napoca în Sala Constantin Jude

Duel între SCM Timișoara și U-BT Cluj-Napoca în Sala Constantin Jude

Sâmbătă, 16 decembrie, SCM Timișoara va primi vizita lui U-BT Cluj-Napoca, într-un meci din etapa a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ambele formații au mai jucat o dată în această săptămână, reprezentând România în cupele europene.

Trupa gazdă a evoluat în Cehia, pe terenul lui BC Olomoucko, și s-a impus cu 81 la 71, obținând al 6-lea succes din actuala stagiune a Alpe Adria Cup. Drept urmare, SCM Timișoara ocupă prima poziție în grupa B a competiției.

Cel mai bun jucător al galben-violeților a fost Tyreek Scott-Grayson, care a adunat 15 puncte, 13 recuperări și 4 pase decisive, fiind inclus în echipa ideală a rundei.

De partea cealaltă, gruparea oaspeților a primit vizita lui Slask Wroclaw și a câștigat cu 80 la 76, după o primă repriză foarte bună și o repriză secundă în care polonezii au izbutit să revină.

Alb-negrii, conduși de veteranii Andrija Stipanovic (19 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive) și Patrick Richard (12 puncte, 8 pase decisive), au ajuns la un bilanț de 8-3 în grupa B a BKT EuroCup, aflându-se pe locul al treilea.

Așadar, cele două adversare de sâmbătă reprezintă cu succes țara noastră pe plan internațional. În schimb, în campionat, situația lor e diferită. SCM Timișoara, cu cinci victorii și tot atâtea înfrângeri, ocupă poziția a șasea în grupa A, în timp ce U-BT Cluj-Napoca, singura echipă neînvinsă de până acum (10-0), este pe primul loc.

După patru eșecuri la rând în Liga Națională, elevii lui Dragan Petricevic și-au revenit și au câștigat trei partide la rând, trecând de CS Dinamo București (91-82), CSM Galați (88-79) și ABC Laguna București (101-68). Totuși, Leii din Banat au avut o sincopă în runda a 12-a, fiind învinși de CSM Corona Brașov (68-74).

Și U-BT Cluj-Napoca a avut parte de un adversar complicat în etapa precedentă, când a primit vizita lui CSO Voluntari. Ilfovenii le-au provocat destule probleme „studenților” însă, în cele din urmă, aceștia s-au impus cu 88 la 85, după ce în runda a 11-a câștigaseră cu 98 la 81 pe terenul lui Rapid București.

Cel mai probabil, campioana României se va deplasa în vestul României fără Karel Guzman, care a jucat accidentat în confruntarea cu Slask Wroclaw și nu a mai intrat în a doua repriză, pentru a nu i se agrava entorsa.

Liderul lui U-BT, pe plan intern, este Emanuel Cățe, care are medii de 14.2 puncte și 8.4 recuperări. Mihai Măciucă are și el parte de un sezon foarte bun, fiind al treilea cel mai eficient jucător din lotul lui Mihai Silvășan: 11.5 puncte, 4.3 recuperări, 1.3 pase decisive, 13.6 la eficiență.

Clujenii mai dispun și de Jarell Eddie, care este liderul Ligii Naționale la procentajul aruncărilor de trei puncte, reușind să marcheze 28 din cele 53 de aruncări pe care le-a avut în cele nouă meciuri disputate (52.8%).

Un procentaj foarte bun (45.3%) are și Nikola Gajic, liderul lui SCM Timișoara. Acesta, asemenea lui Cățe, este cel mai bun marcator (15.1 puncte) și recuperator (5.6 recuperări) al echipei sale.

Din lotul lui Dragan Petricevic îi mai remarcăm pe Djordje Dimitrijevic (12.7 puncte, 5.7 pase decisive, 3.2 recuperări) și pe Luka Mitrovic (13.5 puncte, 5.5 pase decisive și 2.8 recuperări).

Singurul capitol la care gazdele stau mai bine decât oaspeții este cel al greșelilor (11.8 – 14.0). În rest, liderul grupei A domină categoric din punct de vedere statistic.

Meciul dintre SCM Timișoara și U-BT Cluj-Napoca are loc sâmbătă, 16 decembrie, la ora 18:00, în direct pe FRB TV. Acesta va fi arbitrat de Mate Andras Stretea, Octavian Goina și Alexandru Sandu, iar comisar va fi Radu Bucerzan.

În tur, U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 91 la 69.

*foto: Facebook – Leii din Banat – Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!