Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duelul codașelor din Conferința A se joacă la Târgu Jiu

Duelul codașelor din Conferința A se joacă la Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu și CSM VSKC Miercurea Ciuc se duelează joi, 5 ianuarie, în penultimul meci al etapei a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida pune față în față codașele Conferinței A.

Modificări au apărut în ambele echipe în perioada recentă, la gorjeni sosind antrenorul Kresimir Basic, iar în lotul harghitenilor și-a făcut loc D’Andre Bernard. Mutările vin în contextul în care aceste două echipe sunt în coada clasamentului Conferinței A, iar CSM Târgu Jiu încă nu a câștigat vreun meci oficial în 2022/2023.

Gorjenii sunt cu 0-10 și ultimii în LNBM nu doar în privința clasamentului, ci și la mediile de recuperări ofensive, respectiv assist-uri. Miercurea Ciuc este la rândul ei printre ultimele la multe date statistice, recuperările defensive și posesiile pierdute fiind capitolele la care sunt pe ultimele trei locuri în toată liga.

Miercurea Ciuc și-a câștigat singurele meciuri în fața propriilor fani, în deplasare având eșecuri pe linie, doar la Craiova fiind scorul mai mic de 10 puncte la final. Acel joc din Bănie a fost și singurul departe de casă în care ciucanii n-au încasat peste 90 de puncte.

În tur s-a terminat cu 92-87 pentru harghiteni, Amedeo Casale fiind atunci la un pas de triple-double, doar un assist lipsindu-i pentru această performanță. Ciucul are două victorii la rând în fața lui CSM Târgu Jiu, bilanțul fiind însă echilibrat între cele două echipe, fiecare câștigând de câte patru ori în precedentele meciuri oficiale.

Jocul de la Târgu Jiu are loc joi seara, 5 ianuarie, de la ora 18.00 și o să fie în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Pinti Attila / szekelysport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!