Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duelul dintre CSM Oradea și U-BT Cluj ține capul de afiș al etapei în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.03.2023

Duelul dintre CSM Oradea și U-BT Cluj ține capul de afiș al etapei în Liga Națională

CSM Oradea primește vizita celor de la U-BT Cluj în probabil cel mai așteptat meci de până acum în acest sezon. Disputa este programată sâmbătă, 18 martie, de la ora 20:15 în Oradea Arena.

Cele două echipe sunt principalele favorite la titlu în această stagiune. Oradea și Cluj împart prima poziție în ierarhia din Top 10, cu câte 11 victori și o înfrângere. În afara celor două și a lui Rapid București, nicio altă echipă nu are un bilanț pozitiv.

CSM Oradea a avut parte de un start fără pași greșiți în faza a doua a campionatului. Leii Roșii au victorii pe linie în cele patru meciuri. Ultimele două au fost și cele mai categorice, venind la un total de 34 de puncte diferență.

Bihorenii au trecut de SCM U Craiova în deplasare în etapa precedentă, cu scorul la 70-53. Defensiva echipei lui Cristian Achim a fost la un nivel înalt și a reușit să îi țină pe olteni la doar șase puncte în primul și ultimul sfert.

Cu o etapă înainte, medaliata cu bronz a ediției precedente de Liga Națională a reușit să treacă de Rapid București în propriul fief, cu scorul de 88-71. Aceștia au profitat de absențele lui Vaidas Kariniauskas și Demeitrius Conger din lotul feroviarilor.

În ciuda bilanțului perfect, victoriile din primele două etape din Top 10 au venit cu mari emoții. Formația de pe malul Crișului Repede le-a învins pe FC Argeș și CSU Sibiu cu același scor, 81-80, cu coșuri în ultimele secunde.

Eroul meciului de la Pitești a fost Kris Richard cu o triplă dificilă din zero grade, pe când Donatas Tarolis a adus victoria pe teren propriu, cu BC CSU Sibiu, printr-un slam-dunk pe recuperare ofensivă. Acela a fost singurul meci de acasă al orădenilor în care gazdele au avut emoții în acest sezon al competiției interne. Echipa are un bilanț perfect pe teren propriu în această stagiune.

Nu același lucru se poate spune și despre adversara lor de sâmbătă, al cărei singur eșec stagional în Liga Națională a venit în Sala Sporturilor „Horia Demian”, în fața celor de la Rapid București. De la acea înfrângere au trecut aproape trei luni, în care studenții nu au mai călcat greșit.

Campioana României are la rândul său victorii pe linie în Top 10. Cu excepția succesului cu scorul de 83-59 de la Timișoara, Șepcile Roșii nu au mai câștigat la o diferență de două cifre în faza a doua de campionat, reușind să le învingă pe CSO Voluntari, Dinamo București și CSM Constanța în acest timp.

La mijlocul acestei săptămâni, clujenii au fost eliminați matematic din Eurocup, după înfrângerea de pe terenul celor de la Joventut Badalona. Ibericii s-au impus cu 104-81, iar formația pregătită de Mihai Silvășan a ajuns la un bilanț de 5-11.

A fost pentru a treia oară în acest sezon de Eurocup în care defensiva clujenilor permite adversarilor să înscrie peste 100 de puncte, după jocurile din deplasare cu Prometey și Germani Brescia. Trebuie menționat că pe teren străin, U-BT are un bilanț de 1-7.

În meciul cu Joventut, Mihai Silvășan nu s-a putut baza pe trei jucători din rotația de bază a echipei. Kasey Shepherd, Andrija Stipanovic și Karel Guzman au absentat din cauza accidentărilor. Conform declarațiilor antrenorului campioanei României de pe site-ul oficial al echipei, Shepherd va fi gata de joc la ora meciului și există speranțe ca și Stipanovic sau Guzman să poată evolua.

U-BT Cluj și CSM Oradea s-au întâlnit deja o dată în acest sezon, în lupta directă pentru trofeul Cupei României. În Final Eight-ul organizat la Constanța, Leii Roșii nu au reușit să spargă ghinionul finalelor de Cupă și au cedat cu 78-65.

CSM Oradea are trei lideri diferiți la principalele categorii de statistică. Donatas Tarolis este coșgheterul echipei, cu 13.3 puncte pe meci. La recuperări, Mark Ogden conduce cu 6.5 de astfel de realizări în medie. Erick Neal este cel mai valoros playmaker al echipei, cu 6.1 assist-uri în medie.

De cealaltă parte, Emi Cățe are un sezon excelent pentru U-BT Cluj-Napoca și este atât cel mai bun marcator al echipei în campionat (13.6 puncte pe meci), cât și cel mai bun recuperator (6.5 recuperări pe meci). La pase decisive, lider este Nemanja Gordic, cu 4.2 assist-uri pe meci.

Confruntarea dintre U-BT Cluj și CSM Oradea are loc sâmbătă, 18 martie, de la ora 20:15 și poate fi urmărită în direct pe Digi Sport 3, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: Facebook/Marian Sterea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!