Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duelul marcatorilor: Jermont Horton vs Perry Petty

Paul Olar

Paul Olar
19.04.2013

CSȘ Giurgiu și BC Timba Timișoara se vor înfrunta vineri, 19 aprilie, în meciul decisiv al seriei de Play-Out ce s-a disputat în ultimele săptămâni. Combatantele și-au adjudecat confruntările din propriul fief și vor încerca să încheie cât mai repede cu putință sezonul regulat.

Pe lângă o încleștare cu o miză considerabilă, vom avea din nou ocazia să urmărim duelul dintre Jermont Horton și Perry Petty. Americanii sunt gurile de foc ale grupărilor ce dau piept la Sala Sporturilor "Chauncey Hardy", ei clasându-se între cei mai buni marcatori ai Ligii Naționale.

Perry Petty a inaugurat Play-Out-ul într-o măsură cât se poate de autoritară, el conducându-și echipa spre victorie în urma unor prestații senzaționale. Conducătorul de joc ce a evoluat și în Slovacia s-a remarcat în jocul din 6 aprilie cu 30 de puncte, 17 recuperări și 6 pase decisive, pentru ca o zi mai târziu să doboare recorduri absolute, datorită celor 43 de puncte, 10 recuperări și 6 assist-uri. Fundașul a totalizat 114 puncte în cele patru încleștări cu "urșii", având astfel o medie de 28.5.

În schimb, Jermont Horton a fost jucătorul ce i-a cărat în spate pe bănățeni în post-sezon. Deși formația lui Bogdan Murărescu a debutat cu stângul în Play-Out, extrema de peste ocean s-a remarcat din punct de vedere individual. Au urmat confruntările din Banat, atunci când contribuția jucătorul originar din New Jersey s-a putut concretiza în două succese de moral. În total, Horton a izbutit 99 de puncte, adică 24.75 pe dispută.

Așadar, Perry Petty și Jermont Horton se vor întâlni pentru ultima oară în actuala stagiune, după ce am avut în total șase meciuri, situația fiind favorabilă play maker-ului giurgiuvean, ce a ieșit învingător în patru dintre acestea. 

*Foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!