Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duelul tactic dintre Dusan Alimpijevic și Mihai Silvășan la ultimul time-out. Video

Duelul tactic dintre Dusan Alimpijevic și Mihai Silvășan la ultimul time-out. Video

U-BT Cluj-Napoca a reușit să treacă de finalista precedentei ediții de 7DAYS EuroCup, Frutti Extra Bursaspor, într-un joc în care și deciziile tactice foarte bune de pe final au cântărit enorm. Campioana României s-a impus cu 87 la 83 în ceea ce a reprezentat a cincea victorie în competiție.

Aflată într-un deficit de patru puncte cu 15 secunde rămase până la final, în urma liberelor transformate de Jalen Jones, formația turcă a solicitat un timp de odihnă pentru a pregăti o repunere și un atac crucial pentru a spera în continuare la ceva în jocul din BTarena. Situația prezentată s-a întâmplat la 87-83 pentru U-BT Cluj.

Dusan Alimpijevic a desenat o schemă în care Bitim trebuia să pornească din 0 grade și urma să primească câte un blocaj de la Auguste și Dudzinski pentru a putea ajunge în poziția 1, unde era pregătită pasa de la repunere din partea lui Clemmons.

„Cel mai probabil jucătorul de pe poziția 4 o să facă switch la tine. O să facă switch peste tot, probabil”, spunea Alimpijevic la începutul timpului de odihnă. La scurt timp după acest moment, camera a fost mutată pe Mihai Silvășan, care pune accent pe apărarea om la om în această situație importantă și nu a cerut capcane în low post, iar dacă mingea ajungea la vreun jucător al turcilor, cei de la U-BT urmau să faulteze imediat.

Faza pregătită i-a găsit în teren pe Clemmons (la repunere), Dawkins, Bitim, Dudzinski și Auguste pentru Bursaspor, iar în tabăra clujeană erau Gordic (apărare la repunere), Richard, Guzman, Meindl și Jones.

Guzman, Jones și Richard și-au ținut aproape oamenii, respectiv pe Auguste, Dawkins și Dudzinski, Leo Meindl avându-l de apărat în această fază pe Bitim, cel pe care s-a lucrat schema. Cele două blocaje pe care Alimpijevic le-a cerut la Bitim au fost realizate, problema apărând ulterior când acesta a ajuns în poziția 1.

Patrick Richard a făcut switch rapid la jucătorul turc pentru ca acesta să nu rămână liber și în sarcina lui Meindl a trecut astfel Dudzinski, moment în care fiecare om de la Bursaspor era anihilat și fără posibilitatea de a se repune mingea într-o zonă cât de puțin liberă. Acest switch rapid avea să facă diferența pentru că oaspeții au comis o abatere de 5 secunde, pierzând extrem de ușor o posesie crucială.

În secundele rămase până la final nu s-au înscris alte puncte și scorul a rămas 87-83 pentru ardeleni, care au trecut la 5-10 bilanț și păstrează încă șanse pentru ultimul loc care asigură prezența în playoff-ul EuroCup.

Jalen Jones și Patrick Richard au fost principalii marcatori ai echipei, ambii cu 14 puncte, în double figures fiind și ceilalți trei aflați pe parchet la faza amintită anterior: Leo Meindl (13 puncte, 8 recuperări), Nemanja Gordic (12 puncte) și Karel Guzman (11 puncte).

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    Doar ca ...
    Dudzinski l-a lasat prea usor pe Petrica sa faca switch si nici nu a iesit sa primeasca el dupa switch - mai ales ca Mendl a venit cam tarziu sa-l inlocuiasca pe Petrica.

    cu 1 an în urmă (10.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!