Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dumitru Lecca trage concluziile meciurilor Cluj - Mureș și Ploiești - Oradea

Dumitru Lecca

Dumitru Lecca
11.04.2012

     

Meci fără virtuți tehnice, din păcate în multe momente arătând mai mult a joc de playout decât a joc de playoff.

Victorie corectă a clujenilor dar destul de întâmplătoare. Putine observații de făcut.

De apreciat două reveniri în forță: Lawrence la clujeni, din ce în ce mai aproape de forma care l-a consacrat și Tudor la mureșeni. Despre ultimul consider greșită decizia antrenorului mureșean de a-l ține pe tușă în momentul când controla jocul (10 puncte avans). Chiar cu o greșeala ușoară (minge scăpată), era singurul conducător specializat și jocul arăta mult mai organizat pe mâna lui.

Dykes mi s-a părut neconvingător la pretentiile existente față de el.

Îmbucurătoare revenirea pe teren a lui Silvășan, aceeași inimă mare, care chiar și departe de forma fizică normală, a ajutat mult cu experiența, atitudinea și un cos important ca în zilele bune.

De sperat ca jocul să fi purtat doar amprenta stressului unui început de playoff și echipele ne vor oferi prestații mai aproape de cerințele unei astfel de competiții.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Meci fară istoric dar și cu foarte putin baschet.

Oradea, cu Pesic extrem de șters si cu procentaje foarte slabe la aruncări, n-a oferit niciun fel de replică, iar Asesoftul, chiar cu un adversar așa de modest, nu a convins cine știe ce.

Deși un meci fără probleme, arbitrajul a fost la fel de modest ca jocul.

Greu de făcut ceva comentarii sau evidențieri. Cert că ploieștenii, deocamdată datorită doar experienței, rămân adversari redutabili în lupta pentru titlu. Ca și la Cluj ar fi de dorit să ne arate cele două echipe și ceva baschet.

10 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    superba cronica de la Cluj
    aveti perfecta dreptate domnule Lecca. Imi pare rau ca nu faceti aceste radiografii mai des (sau imi cer scuze ca nu le-am vazut eu). Meciul de la Cluj a fost o dezamagire pentru spectatorii neutrii si pentru mine ca suporter al Universitatii dar are totusi si o consolare, victoria.
    M-ar interesa putin si parerea dumneavoastra despre Mijovic si pozitia lui pe faza ofensiva.

    cu 12 ani în urmă (11.04.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Anul trecut cu jocul asta s-a luat titlul....mai urate meciuri ca in finala nu s-o existat, dar rezultatul a fost f frumos.Bn ca nu ii 20-0, in rest meci bunicel din pct de vedere defensiv....sper sa revenim din nou la meciurile cu sub 70 luate.CSKA cum juca acum ceva vreme....rezultatul conteaza mult.De cand e Tenter antrenor suta a devenit un vis, dar rezultatele au fost mereu bune.

    cu 12 ani în urmă (11.04.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    imi pare rau sa te contrazic
    cred ca e o diferenta fata de jocurile din finala de anul trecut. defapt sunt mai multe. una principala se vede si de pe marte: unde e contraatacul ? eu zic ca singura asemanare a fost scorul, datorat unor defensive foarte bune in finala dar astazi scorul s-a datorat unei eficacitati si prestatii extrem de slabe pe faza ofensiva.

    cu 12 ani în urmă (11.04.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Mai incalcit joc ca in finala nu se poate.Pai daca doua echipe se apara bine logic ca nu este eficacitate ofensiva.Ori joci frumos cu puncte multe, ori te aperi f bn si rezulta un meic prost ofensiv cel putin pt o echipa.Pai hai sa ne aducem aminte prin sferturile 3 la vreo 2,3 meciuri din finala cate minute nu s-a dat cos....cate turn over-uri, cate aruncari contestate ratate de negrul ala stangaci de la ploiesti(am uitat cum il chema), etc

    cu 12 ani în urmă (11.04.2012) Raspunde
  • Ilovebaschet :

    Domnule Lecca
    Domnule Lecca! Cum adica ''minge scapata''?
    Va cam lipseste limbajul baschetbalistic.... Din pacate meciurile slabe dar si concluziile dvs slab argumentate...

    cu 12 ani în urmă (11.04.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    free62
    pai atunci nu avem decat sa cadem de accord ca nu suntem de accord:)
    eu cred ca o aparare buna sporeste sansele unui jucator in ofensiva sa rateze. dar nu cred ca daca rateaza e obligatoriu din cauza unei aparari bune. ei asta e diferenta. azi au ratat si nu din cauza unei aparari bune. sper ca m-am facut inteles.

    cu 12 ani în urmă (12.04.2012) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    Mr.Lecca
    Este o calitate deosebita sa poti spune in cateva cuvinte atat de multe.
    De ce nu incercati si in comentariile televizate sa procedati la fel (acolo este groaznic: tot timpul trebuie sa tin televizorul pe mute cand comentati)

    cu 12 ani în urmă (12.04.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    @free62
    uite ca au aparut si statisticile si putem sa vorbim mai concret: dykes 0/4 de la 3p si 6/12 de la 2p, mijovic 0/4 de la 3p, 4/8 de la 2p, lagrange 1/4 de la 2p pentru un total de 21 atacuri irosite doar de acesti trei jucatori. 16 pierderi de posesie a avut in total echipa la care adaugat eficienta foarte scazute care se observa in statistici. cu jocul asta e greu sa prindem semifinalele, dupa parerea mea

    cu 12 ani în urmă (12.04.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    @bbfreak
    D-l Lecca de pe site nu e d-l Lecca de la TV (este tatal lui); poate ii transmite mesajul ca sfat parintesc :) sau poate fac schimb de locuri din cind in cind...

    cu 12 ani în urmă (12.04.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Si repet...hai sa ne uitam la meci si sa revedem cate din acele ratari sunt aruncari cu oameni pe ei.La Mijovic vreo 2 aruncari de 3 au fost pe final de atac si de la vreo 8 m.Dykes cam toate cele 4 de 3 le-a aruncat fiind contestate...

    cu 12 ani în urmă (12.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!