Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

După 18 de ani şi 18 milioane de euro cheltuite, Craiova are o sală nouă!

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
08.11.2012

Sala are două tribune cu câte 2000 de locuri fiecare

La 18 ani de la incendiul care a mistuit în 1994 sala Polivalentă din Craiova şi la 15 ani de la startul lucrărilor de refacere, capitala Băniei are în sfârşit o arenă nouă! Cu 4000 de locuri în tribune şi o capacitate maximă de 6000 de persoane, sala Polivalentă din Craiova a fost predată la cheie Primăriei oraşului. Costul total al lucrării a ajuns însă la aproape 80.000.000 de lei, adică 17.5 milioane de euro!

"Lucrările demarate de primăria Craiova au fost executate cu perioade lungi de întrerupere, fiind sistate în perioada 2003-2005. Necesitatea continuării finanţării pentru finalizarea acestui obiectiv de investiţii se impunea atât din punct de vedere economic, cât şi social. Astfel, la solicitarea autorităţilor publice locale, Compania Naţională de Investiţii S.A. a preluat obiectivul de investiţii. Proiectul a vizat integrarea structurii existente rămasă după incendiu (consolidată şi extinsă până în anul 2005) şi actualizarea documentaţiei tehnice în conformitate cu prevederile normativelor tehnice în construcţii, instalaţii şi mediu valabile la acea dată.

Capacitatea sălii este de peste 4.000 de locuri în tribune, în cazul competiţiilor sportive, cu posibilitatea de extindere, în cazul conferinţelor sau activităţilor culturale, până la 6.000 de locuri. Sala este prevăzută cu 6 vestiare, cu duşuri şi grupuri sanitare proprii, două zone de recuperare, cabinet medical şi antidoping şi sală de forţă. De asemenea, sala are un centru şi o tribună specială destinată presei. Suprafaţa de joc are o dimensiune maximă de 35 x 45 m şi se pretează la multiple discipline sportive.", se arată în comunicatul Companiei Naţionale de Investiţii.

Craiova are o sală modernă, dar care a costat cât o jumătate de stadion

Costul sălii este unul foarte ridicat, în condiţiile în care de exemplu stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti, de 15.000 de locuri a costat tot 18 milioane de euro. Preţul arenei craiovene se apropie de 50% din preţul Cluj Arena.

Marele beneficiu este însă pentru sportul din oraş. După ce au fost exilate în diferite săli, formaţiile de baschet masculin şi femin ale clubului SCM U Craiova se vor muta în curând în noua sală Polivalentă.

Inaugurarea oficială a noii arene va avea loc la sâmbătă, 10 noiembrie, cu un spectacol de K1 Max, care va fi transmis în direct de Eurosport şi preluat în 75 de ţări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!