Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

După eșecul la limită cu Real Madrid, Bilbao Basket vine în Sala Transilvania

După eșecul la limită cu Real Madrid, Bilbao Basket vine în Sala Transilvania

Miercuri, 15 noiembrie, CSU Sibiu (0-4) joacă ultimul meci de pe teren propriu din actuala ediție a FIBA Europe Cup. Gruparea lui Tomas Rinkevicius primește vizita lui Bilbao Basket, o formație de tradiție din baschetul spaniol.

Bascii vin în Transilvania după o evoluție curajoasă consemnată în fața lui Real Madrid, câștigătoarea Euroligii. Pe teren propriu, Bilbao a fost învinsă de Los Blancos cu scorul de 87 la 84, în ciuda faptului că actul decisiv a fost câștigat de elevii lui Jaume Ponsarnau.

Liderii gazdelor au fost Kristian Kullamae (17 puncte, 2 pase decisive, o recuperare), Melwin Pantzar (11 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări) și Sacha Killeya-Jones (10 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive).

În acest moment, Bilbao Basket are un bilanț de patru victorii și cinci înfrângeri în liga ACB, unde se situează pe poziția a 11-a, la egalitatea cu Obradoiro CAB, MoraBanc Andorra, Baskonia, Tenerife și Joventut Badalona.

În schimb, în FIBA Europe Cup, alb-negrii au repurtat doar succese, ocupând primul loc al grupei B, cu un coșaveraj de +82. În manșa tur a duelului cu CSU Sibiu, Bilbao s-a impus la o diferență de 25 de puncte: 89-64.

Liderii trupei din nordul Spaniei au fost Thijs De Ridder (13 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive), Georgio Tsalmpouris (13 puncte, 5 recuperări), Tryggvi Hlinason (11 puncte, 6 recuperări), Kristian Kullamae (11 puncte, 4 pase decisive) și Tomeu Rigo (10 puncte, 2 recuperări).

De partea cealaltă, din lotul oaspeților s-au remarcat Pavlin Ivanov (17 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive) și Yordan Minchev (11 puncte, 8 recuperări).

Duminică, 12 noiembrie, CSU Sibiu a primit vizita lui CSM Ploiești, în etapa a 8-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, și, lipsită în continuare de Kyle Adnam, a fost învinsă cu scorul de 80 la 72.

Cei mai buni jucători ai galben-albaștrilor au fost Mirel Dragoste (18 puncte), Pavlin Ivanov (16 puncte, 4 pase decisive), Mouhamed Barro (11 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive) și Monyea Pratt (11 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive).

Confruntarea din Sala Transilvania are loc miercuri, 15 noiembrie, la ora 19:00, în direct pe Digi Sport 3.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    din pacate pt sibiu
    cu toate ca iubesc echipa asta si sunt cu sufletul la ea, o sa i bata trogloditii aia din bilbao de nu o sa mai aiba pe une scoate fâșu

    cu 5 luni în urmă (15.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!