Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dureros dar corect. Burlacu şi Szijarto ratează finalul primei părţi a sezonului 2011/12

Adrian Micinic

Adrian Micinic
15.12.2011

Divizia A masculin trăieşte un sezon neobişnuit. Ediţia 2011/12 a avut parte de câteva întâmplări incredibile.

Baschetul din ţara noastră a trecut în plan secund atunci când un sportiv, Chauncey Hardy, a fost ucis cu bestialitate. Apoi sportul cu mingea a contat mai puţin cu ocazia greşelii pe care antrenorul echipei Gaz Metan Mediaş, Ovidiu Teleabă, a comis o greşeală ce a condus la înfrângerea prin forfait în faţa lui CSU Asesoft Ploieşti.

Baschetul a fost doar scuza la momentele incredibile petrecute la finalul partidei dintre CSU Sibiu şi CSU Ploieşti în etapa a 12-a. În urma celor întâmplate conducerea clubului BC Mureş a depus un memoriu la forurile abilitate ale FR Baschet pentru suspendarea lui Cătălin Burlacu.

Marţi (13.12), Comisia de Disciplină a FRB s-a întrunit, a analizat conflictul, iar pe baza celor trecute în raport de către comisarul Radu Bucerzan, a raportului întocmit de arbitrul Alexandru Anica şi a luat în considerare imaginile video. S-a luat decizia ca Burlacu, alături de Levente Szijarto, să fie suspendaţi câte două etape şi să fie sancţionaţi cu câte 200 euro.

Consider că se justifică aceste decizii. Şi o spun nu doar pe baza a ceea ce s-a întâmplat la finalul meciului de la Sibiu. La modul general, consider că atunci când un jucător, indiferent de numele său ori culoare echipamentului, se preocupă mai multe de orice altceva decât propriul său joc şi cel al echipei sale, trebuie sancţionat.

În teren cu fault tehnic sau chiar descalificatoriu, în funcţie de gravitatea faptei, iar în afara lui cu suspendări, nu doar amenzi.

Mărturisesc că pe mine m-a surprins decizia de suspendare a celor doi. Nu, nu datorită culorilor clubului pe care îl reprezintă cum mulţi se grăbesc să concluzioneze. Dar pentru faptul că FR Baschet s-a ghidat după un principiu pe care eu l-am condamnat de câte ori s-a ivit ocazia. Baschetul românesc nu-şi permite să joace partide de Divizia A fără jucători vedetă. Este mesajul transmis de FRB în toţi aceşti ani. Astfel s-a alimentat această stare de veşnică iritare şi comportament vulcanic la adresa arbitrilor, a publicului advers a tuturor celor care nu sunt în tabăra noastră. S-a împământenit idea că jucătorii pot să se comporte aşa cum doresc, ei nu plătesc niciodata. De această dată Comisia de Disciplină a luat o decizie pe care trebuia să o ia atunci când jucătorii au comentat prima dată agresiv, nu când au început să se bată. Când promovezi violenţă (verbală, fizică sau de orice fel) nu vei obţine niciodată altceva.

Nu pot fi permise acţiuni huliganice de niciun fel. Dacă un spectator se comportă ca atare este evacuat şi probabil amendat. De ce să le fie permis altora, indiferent de funcţia ori rolul lor, comportamente ce nu-şi au locul în societate?

Cum reacţionaţi atunci când vedeţi un om, indiferent cine ar fi el, cu un comportament ce vă face chiar pe dumneavostră să roşiţi, chiar dacă singură vină este să fiţi la locul nepotrivit în momentul nepotrivit? Vă deranjează, cel puţin. Şi v-aţi dori ca respectivul să fie tras la răspundere. Aşa trebuie să se întâmple şi în sala de joc. CU atât mai mult cu cât vorbim despre baschet, despre mişcarea sportivă. Oricât de profesionistă să fie competiţia şi vorba aia, scopul nu scuză mijloacele. Fiecare este responsabil de propriile acţiuni şi trebuie să răspundă pentru ele.

Desigur sunt unii care consideră că mesajul doreşte să transmită frică. Nimic mai fals. Jucătorilor, antrenorilor, oficialilor nu trebuie să le fie frică de nimeni şi nimic. Nu trebuie să tacă din gură, mai ales când simt că sunt nedreptăţiţi. Dar trebuie să acţioneze civilizat, uman şi bărbăteşte. Bărbăteşte nu înseamnă să înjuri şi să te baţi. Presupune alte calităţi. Şi dacă vrei să-ţi ajuţi echipa te consulţi cu cei din jurul echipei, cu funcţii importante. Nu degeabă sunt plătiţi pentru activitatea lor. Aceasta presupune luarea unei poziţii ferme în astfel de situaţii. Mesajul trebuie să fie clar, dar civilizat.
Pe de altă parte mă întreb oare câte cluburi din Divizia A fac oricât de puţin, dar ceva, pentru a le corecta jucătorilor din defecte.

Nu uit de arbitraj, dar mi se pare un subiect pe care oricât de mult l-aş dezbate nu se poate modifica atât de uşor. Mi se pare interesant că aceşti cavaleri ai fluierului (inclusiv cei români) îşi desfăşoară exemplar activitatea la meciurile din cupele europene (şi putem să spunem că am văzut destule în această toamnă). Şi la acel nivel oamenii cu fluierul greşesc. Dar am sentimentul că vorbim despre două lucruri complet diferite: arbitrajul din Divizia A, respectiv arbitrajul din cupele europene.

Fără îndoială vor exista întrebări pe buzele dumneavoastră referitor la ce se întâmplă cu brigada de arbitri de la meciul Sibiu vs Ploieşti? Aceeaşi întrebare o am şi eu.

Însă, sunt ferm convins de faptul că în Europa se fluieră altfel pentru că jucătorii, antrenorii, cluburile şi chiar publicul au tendinţa de a înţelege că cei care fluieră sunt tot oameni. Toţi greşim, inclusiv ei. Nu ne vom schimba niciodată şi ar trebui să înţelegem în sfârşit acest lucru. Ce se întâmplă dacă greşelile sunt intenţionate? Aici intervin comisiile abilitate, comisarii şi aşa mai departe. Care ar trebui să semnaleze corect acest gen de abateri. Tot aşa, când un arbitru greşeşte îl suspenzi. Este decizia firească prin care îi atragi atenţia că prestaţia lui a lăsat de dorit. Pe de altă parte, nu arbitrează înseamnă automat câ nu câştigă banii cuveniţi din barem.

În ceea ce o priveşte pe CSU Asesoft Ploieşti, decizia de marţi a Comisiei de Disciplină o va afecta serios. Prahovenii joacă de ceva timp fără principalul marcator, Mike Jones, accidentat. În ultimele două runde, împotriva unor adversari de calibru - BC Timişoara şi CSM Bucureşti - multipla campioană a României va juca fără cei doi jucători români care au fost prezenţi la majoritatea succeselor echipei în ultimul deceniu.

Burlacu este, în opinia subsemnatului, cel mai complet şi valoros baschetbalist român în activitate. Szijarto este cel mai profesionist şi conştiincios jucător român. Toţi antrenorii care au lucrat cu el au afirmat acest lucru.

Aşadar, în ultimele două etape CSU Ploieşti va miza, pentru postul jucătorului român, pe Andrei Căpuşan şi pe câţiva jucători tineri lipsiţi de experienţă, printre care se numără Vlad Dumitrescu, Matei Nună, Vlad Dogaru, Vlad Negoiţescu etc.

În concluzie, CSU Asesoft Ploieşti a fost pedepsită aspru, aşa cum trebuiesc pedepsiţi toţi (dar absolut toţi) cei care o comit! O nouă consecinţă a unei întâmplări extrabaschetbalistice. Giurgiu a suferit din cauza acesteia. Mediaş la fel. Acum o face Ploieştiul. Cine urmează?

Întreb asta pentru că de nenumărate ori mi-am pus altă întrebare: când ne vom civiliza? Nu-mi pierd speranţa, dar nici motive să fiu mai optimist nu am.

36 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    felicitari
    Articol foarte bun, care priveste dincolo de aparente, de prejudecatile unora. Felicitari. Una peste alta cred ca baschetul de la noi incepe sa fie pe drumul cel bun, dar drumul este foarte-foarte lung....

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • tarabostes :

    civilizare baschet
    OK ! sa fie sanctionati jucatorii ! sa fie sanctionati atunci si oamenii de ordine care isi depasesc atributiile din fisa postului, dar si cluburile ale caror "minunati" suporteri (cum tot ii califica unii comentatori ) profereaza scandari triviale la adresa echipei vizitatoare ! sa dau nume sau se stiu cine sunt ?? sunt probe video indubitabile..dorinta de a vedea realitatea sa fie ! sa le fie suspendate terenurile si sa primeasca amenzi !! asa ar trebui facuta civilizarea baschetului, pornind de la jucatori, antrenori dar mergand si la cluburi si spectatori.

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești urzeala :

    de cacat
    Derby de divizia A..cu arbitrii de divizia B.. restul stiti si voi (articolul este bun..dar ptr un blog)
    @Tarabostes.. da nume..

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • tarabostes :

    ..nume
    Cluj si Sibiu..detasat !! Daca tot ne civilizam ce masuri s-au luat pentru obiecte aruncate pe teren ?????? La fotbal pentru o bricheta s-a intrerupt meciul..restul se stie. Astept cu nerabdare sa vedem "curatenie" in baschet.

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    om de ordine
    Am mai postat si pe alt site, omul de ordine nu are nici o legatura ca FRB deci FRB nu are cum sa-l amendeze. E chiar asa de greu de inteles acest lucru ? Pe de alta parte, legat de strigari, nu cred ca trebuie sa dai nume. O stim, la Ploiesti nu o singura data s-a intamplat ca galeria sa se afle exact in spatele bancii de rezerve a adversarilor (lucru interzis de regulament) de unde jucatorii erau injurati si chiar scuipati. Oricum nici cei de la Sibiu nu sunt tocmai sfanti, dar asta nu are legatura cu sanctiunea. Clubul afectat trebuie sa se adreseze observatorului si acesta dispune de luarea masurilor necesare, cel putin asa stiu eu.

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • tarabostes :

    @magyari
    asa e, omul de ordine nu are legatura cu FRB ci cu echipa gazda; dar echipa gazda e sanctionata pentru faptele omului de ordine si ea se intoarce spre omul de ordine ! e logic, nu ? eu cred ca am inteles f bine. Cat despre Ploiesti si ce scrii tu acolo, uite, te invit la un meci aici - la Brazi sau cand se termina noua sala la Ploiesti - si stam amandoi in spatele bancii echipei adverse sa vezi si tu ce se intampla. Cu foarte multa intelegere iti spun ca nu e adevarat ce scrii. Tu personal ai fost acolo ??

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Pai la Ploiesti cat se injura ar trebuie sa fie suspendari dupa suspendari atunci.Nu va e si rusine, dupa ce Burlacu ala si Iacobescu vin si injura o sala intreaga, arata tot felul de semne, stau tot doi in picioare pe banca si nu se fluiera nimic(cand Pero ca spectator i-a batut pe umar pe cei de la masa oficiala cu privire la problema in cauza gata sa fie scos din sala la cererea ploiestenilor), iar la Cluj cand se ridica Pintea langa Tenter si comenteaza imediat se da tehnic si multe altele.De ce Ploiestiu este cea mai injurata echipa peste tot in tara....de ce oare?La Cluj o sa se auda in fiecare finala aia cu ue Burlacule pt ca o merita....Tordai, Alecu, chiar si Marjanovic de ex care erau niste jucatori f enervanti de ce nu si-au auzit asa ceva niciodata?O sala de 4000 de oameni sa te injure e ceva cum a fost la finala.Asta pentru ca li s-au permis multe comportamente unora, iar acum stiu ca pot face orice.Pai se arunca un antrenor si un conducator asupra arbitrului in fiecare sfert sa urle la el si tu ca arbitru nu dai nimic....pai sigur ca unu care stie baschet ar trage cu tunu spre banca si arbitri

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • thejack :

    penibil
    Penibil articolul, ca si sanctiunea dealtfel. Inainte de a scrie prostii, ar trebui sa va documentati cu privire la cazuri similare, din NBA spre exemplu.
    Pentru a stopa asemenea acte, a elimina asemenea jigodii si a instaura fair-play-ul, sunt necesare sanctiuni mult mai drastice, inclusiv descalificarea pana la sfarsitul campionatului (tinand cont ca "elementul" in cauza e recidivist, iar acum cativa ani a "reusit" sa sara in tribuna si sa se ia la bataie cu spectatorii).
    Ca tara, ne meritam locul in divizia C a baschetului mondial, vinovati fiind tocmai acesti "federali" care se poarta cu manusi in asemenea cazuri si accepta golaniile unor asazisi manageri sau jucatori. Se impune o curatenie generala, cu interventia DNA-ului.

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • ACS Alpha Sport Team Sibiu Navarro Juan Carlos :

    ha ha
    injuraturi, scuipat si aruncat cu seminte in cap, asta era regia la meciurile jucate la ploiesti. s-au gasit ei saracii sa se dea loviti. Asehotii merita cu varf si indesat ceea ce primesc, ba chiar e prea putin.

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Şansa
    Eu cred că această suspendare este în avantajul Asesoftului . Este a doua oară , după Mediaş , când băieţii tineri au ocazia să stea în teren contra unor adversari de calibru . Şi dacă nu prind play off-ul ( ceea ce mă cam îndoiesc ) tot e bine . Mă îndoiesc deasemenea că se va opera cu aceeaşi măsură şi împotriva lui Drăguşin , Păltinişan şi alţi nervoşi . Mă mai îndoiesc şi că acea caricatură de arbitru care este Anica va suferi vreo sancţiune . Probabil că a arbitrat excelent .
    Burlacu şi Levi au prilejul să se reseteze pentru că lăsându-l în pace pe Anica , prestaţia lor cu Tg Mureş a fost cam penibilă , mai ales după comentariile primului dinnainte de meci .

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    civilizatie
    se da un articol, se expun niste fapte, se emit pareri - asta e normal si civilizat; mai putin civilizate si documentate sint unele pareri, presarate cu ce-i place fiecaruia (nu te bagi in gustul omului, nu?!?)... ca baschetul si ca societatea romaneasca... imperfecte... eu sint optimista, regulile se aplica - asta e bine! pina la urma, e un exemplu bun, sanctiunea e meritata!

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • geocluj :

    @tarabostes
    da, am fost eu la meciul 6 la ploiesti anul acesta si am fost scuipat si injurat tot meciul. la cluj niciodata galeria ploiestiul n-a patit nimic desi la cluj se aduna vreo 3500 de spectatori la finale pe cand la ploiesti cu greu se aduna 1000. intr-adevar cand se fura intetionat pentru ploiesti atat in meciurile cu sibiul cat si cu clujul spiritele se incing. pot sa-ti dau exemple cu cel putin 10 faze in sprijinul afirmatiei dar , ca sa fiu scurt, te invit sa citesti transcrierile convorbirilor lui ghita cu vantu si acolo explica exact ghita cum a cumparat arbitri timp de 7 ani.
    (atentie, nu zic ca ploiestiul n-a avut echipa buna). asa ca nu cred ca esti in masura sa compari civilizatia salilor din cluj si sibiu cu cea din ploiesti. in rest numai de bine

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • tarabostes :

    @geocluj
    am si eu voie sa imi spun parerea - asta e democratia - si am facut acest lucru civilizat, da ? nu stiu ce crezi tu ca sunt sau nu in masura sa fac/compar (?!) dar sa vad o imagine in care apar obiecte ce zboara spre teren si sa aud ce se scandeaza te asigur ca o pot face; si nu doar eu ! ce e rau ca solicit - daca tot ne civilizam de azi si la baschet - sa fie sanctionati toti care se abat de la normele sportive si de civilizatie din jurul acestui sport ? te deranjeaza ? mergand mai departe si administratorii acestui site ar putea face o curatenie (nu fac referire la tine). Uite, daca tot vii la Ploiesti te invit si pe tine sa vezi un meci cu "U" langa mine sa discutam apoi cum a fost (lasi e-mail..gasim noi solutie de contact).

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • geocluj :

    @tarabostes
    nu numai ca ai voie sa-ti spui parerea dar chiar ti-o respect. motivul pt. care ti-am raspuns este pt. ca te vad un om cu bun simt . si asta am facut si eu : mi-am spus parerea si nu cred ca am jignit cu ceva. si parerea mea este ca nu se poate judeca civilizatia unei sali sau a alteia in functie de niste evenimente izolate si, zic eu, provocate de spirite incinse. am si explicat motivul. sunt total de acord cu civilizarea de care zici dar, parerea mea este ca trebuie sa incepem cu arbitrajul : trebuie eliminate suspiciunile care planeaza asupra unor echipe ca ar fi favorizate de arbitrii. eu zic ca e un pas f. important. in rest sunt de acord : cine greseste, plateste ( incusiv spectatorii). si, daca vine vorba de invitatii, te invit eu mai intai la cluj in 14 ianuarie la meciul cu ploiestiul... si o bere dupa pt discutii :::))

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • atomtörpe :

    s
    @tarabostes: auzi prietene, eu am fost la Ploiesti de mai multe ori, am vazut ce se intampla in spatele bancii adverse, mai ales cand joaca Clujul sau Sibiul.

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    ura!!! :)
    @tarabostes si @geocluj - bravo! avem prima echipa interjudeteana sau transjudeteana la un meci si la o bere Ursus! Asteptam dovezi de prietenie si colaborare! :)))

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • tarabostes :

    @geocluj
    Multumesc pentru invitatie ! Chiar vin des in Cluj. Din pacate imi este aproape imposibil pe 14 ianuarie 2012; oricum meciuri de baschet sunt si dupa aceasta data si cu siguranta voi comunica cu tine. O zi buna ! @mira: voi face poze la fatza locului: inainte si .... dupa meci !

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    despre
    Salutare

    Chiar daca este meritata sanctionarea celor doi - asteptam sa vad o sanctiune si pt Sibiu. Cu toata antipatia pe care o am pentru cei doi, aici ploiestenii au dreptate. Intr-adevar, FRB nu poate actiona firma de paza, ea poate sanctiona clubul - mai departe e treaba clubului daca se indreapta asupra firmei de paza, iar aceasta asupra desteptului cu muschi. Aceasi situatie si in cazul in care intra spectatori pe teren: clubul e vinovat, iar clubul poate sa se intoarca impotriva firmei de paza. Daca vrem sa fie civilizatie, atunci sa mergem pana la capat. ps pt injuraturi n-o sa se dea niciodata amenzi, dar astept sa vad ce se intampla daca se arunca in teren cu obiecte sau se incurajeaza de la microfonul sali

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    "bodyguard"
    Sunt perfect de acord ca, daca, vrem civilizatie, nu numai arbitrii sau jucatorii trebuie sanctionati. Insa acestia pot fi sanctionati cel mai usor, intrucat lor li se aplica prevederile din regulament. In rest, ca Dzambic s-a dus lansat la arbitru, iar "bodyguardul" l-a oprit, dupa care una a impins, altul a dat/incercat sa dea pumni, e alta poveste. La urma urmei nu a fost batut nimic, nu este nimic grav. Daca chiar vreti sa desfaceti firul, haideti sa facem o comparatie cu cele intamplate acum ceva timp la Medias, cand angajatii firmei de paza s-au bagat in forta peste sibienii din galerie, folosind inclusiv gaze. Parerea mea, ca acolo a fost mult mai grav, decat aici. Si surpriza, nici acolo nu a fost sanctionat nimeni, cel putin asa stiu eu. Nu cred ca acea "altercatie", ca nici asa nu o putem numi, intre Dzambici si mr Muscolo e ceva iesit din comun. Omul l-a oprit, sa nu iasa scandal, si a raspuns cu aceeasi moneda, cu care l-a "tratat" Dzambic. Dzambic e liber sa depuna plangere, CSU la fel. Si nu sunt din ploiesti :)

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    aruncare in teren
    Partea cu aruncatul este destul de stricta. Ca din cand in cand a mai ratacit cate un obiect e posibil, dar sa nu dramatizam. Apropo, daca vreti sa vedeti aruncare de obiecte in teren, va propun sa va uitati maine la meciul muresului, de la 8. O sa aruncam tot ce apucam, sa-i aratam............cu putem fi si buni :)

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • warwick :

    @ Santa...
    Daca tot spui de injuraturi...de ce nu il vezi pe domnul marcel tenter cand injura arbitrii ? :) de ce nimeni nu`l vede ?

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @warwick
    Tu vorbesti serios? esti ceva soi de cititor pe buze necunoscut noua? De fiecare data cand a avut de comentat a luat tehnic sau a fost avertizat da sa injure arbitrii aiurea in targ nu l-am auzit desi in general sunt la 2-4 metri in spatele lui..... daca tu de la televizor auzi mai bine asta este, nu putem contesta desi afirmatia ta suna a vulpe si struguri acrii!

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • pop :

    la Medias
    Galeria adversa era dispusa un timp deasupra locului pe unde intra si ies arbitii din sala, la sfarsitul meciului Medias cu Cluj, Ciulin zambea cu subanteles la iesire insotit de garzile zeloase, pe motiv de scuipare a lor garzile napustesc asupra unor membrii ai galeriei- bineinteles totul eraa o ambuscada organizata. Dovada este ca nu trec 10 secunde si in conflictul iscat intervine clujeanul Jucan cpitanul mediesan.

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Vagi inexactităţi
    Mai multă rigoare domnul Geo . Meciul şase (ultimul ) a fost la Cluj pe 31.05 , scor 64-61. Măcar pentru mână lui Dumnezeu care v-a făcut campioni ( să nu-mi spui că Morris o bagă în mod obişnuit de la centrul terenului ) trebuia să fi ţinut minte unde a fost meciul şase . Am fost şi eu la toate meciurile finalei de la Ploieşti . Am stat chiar lângă sectorul vostru la unul din ele . Eraţi protejaţi de o grămadă de , să le spunem stewarzi şi nu v-a scuipat nimeni . Desigur că în celălalt meci aţi fost albiţi de scuipaţi , era un strat de 5 cm de coji de seminţe pe jos şi aţi fost „făcuţi la buzunare” . Pari un om mai preocupat de adevăr şi mai puţin rasist decât grupul de înfierbântaţi care dă numai sentinţe ,bineînţeles păstrând notă de distincţie şi elevaţie intelectuală specifice locului („asehoţi , mitici,ţigani etc”) . Cât despre sala de la Ploieşti , care avea vreo 1.700 locuri şi încă vreo 200 pe marginea terenului , a fost plină la toate meciurile . Cum asta nouă va avea tot vreo 3.000 înseamnă că de la anul vom fi şi noi mai aproape de arienii de la Cluj ( şi după cum merg lucrurile , tot ca şi ei ,mai slabi la baschet ) . După cum aţi constatat cu durere , cu toate că anul acesta nivelul ULEB Cup este net mai ridicat decât anii precedenţi ( a evidenţiat-o chiar marele Cristescu – gurul baschetului românesc ) , mai pierdeţi şi când nu vă arbitreză Ciulin , Grigoraş sau Olaru . Mizaţi pe Anica , un băiat de mare viitor . Din comentariile de pe aici deduc că ar fi trebuit suspendat şi fiorosul Dzambic . Dacă mă uit mai bine , chiar şi Căpuşan ar trebui suspendat ptr că prea se lamentează când ia faulturi cu nemiluita şi în plus are o rană sângerândă la un deget de la picior …

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Rectificare
    FIBA EuroChallenge e cupa marilor dezamăgiri ale lui U

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • numai U 2011 :

    pt don ramon
    Sala de 3000 de locuri...in Ploiesti?Esti sigur?Cand?La Cluj in vara e gata sala noua de 7200 de locuri...asa ca tot departe o sa ramaneti de "arienii de la Cluj"!!!!Si daca va place asa mult Cristescu luati-l l voi ...ar fi perechea ideala pt Iacobescu

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • pop :

    Sala din Ploiesti e unica.
    Cand nu ploua este unica sala unde am vazut o echipa tinandu-si timeoutu-l in mijlocul terenului renuntandu-se ca jucatorii sa se odihneasca alea 2 minute asezati pe scaune. Probabil ca era atata liniste in spatele bancii incat se auzeau indicatiile si puteau fi transmise usor echipei gazda. Don Ramon, stia si Tenter ca ai locul acolo aproape de banca lor si a actionat in cosecinta pentru zadarnicirea planului.

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • bogdan13 :

    @ don ramon
    In mai 2012 ar trebui sa fie gata noua sala polivalenta de la cluj. va avea in jur de 7300 de locuri pt baschet, asa ca veti fi mai departe la anul. si in plus sala din ploiesti are doar 1400 de locuri spre surprinderea ta, si va avea cam cu 1000 in plus dupa ce ii termina noua tribuna (asta din cate am auzit eu).

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • atomtörpe :

    Don Ramon
    FIBA EuroChallenge e cupa marilor dezamăgiri ale lui U---esti frustrat_? ocupa-te de echipa ta cu traditie si nu mai saliva prostii pe aici.Si daca U joaca mai slab acuma, care-i problema ta?

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • geocluj :

    @Don Ramon
    da ai dreptate a fost meciul 5 nu 6. vad ca ai irosit 4 randuri sa-mi imputi aceasta "uriasa inexactitate". despre capacitatea saliii din ploiesti... . am luat-o de pe net ca nu m-am apucat sa numar spectatorii. daca am gresit scuze.... oricum la cluj la finale cu tot cu spectatorii de pe scari incap 4000 (asta stiu sigur pt. ca merg la meciuri din 1986) deci oricum dublu ca la voi. intr-adevar am castigat cu mana lui Dumnezeu anul acesta si recunosc deschis asta dar nu cu mana arbitrilor cum ati castigat voi cel putin 3 campionate ( repet, echipa e de valoare si nu contest asta) si nici unul nu aveti barbatia sa recunoasteti ( si asta e cel mai trist). cat despre meciul 5 eu ti-am spus ce am simtit eu, daca vrei poti intreba si alti suporteri , nu era spus ca acuza ci in alt context. cupa FIBA nu ma intereseaza, in contextul bugetelor la ora aceasta e o palarie prea mare pentru U si pentru orice alta echipa din div A.

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    7200
    7.200 locuri ? Extraordinar ! Ce de titluri , an dupa an ! Ce de victorii internationale ! Ce public elitist ! Desigur , din micile economii ale primariei si din chibzuinta spargatorului de oua fierte cu capul . Domnul Pop , sala din Ploiesti nu e unica . A mai plouat si pe la Sibiu . Ca deobicei , neglijabile inexactitati .

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    lumea vorbeste...
    ... frumos, ca la baschet! mai mare dragul! ce se discută? aparent, nimic... de fapt, orgoliile se infruntă! Don Ramon, nu vreţi să intraţi in poză? berea e bună oriunde! :)) P.S. eu fac parte din publicul 'elitist', nu pricep prea mult, dar imi place atmosfera ;)

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • pop :

    Ploaia vine de la Cluj...
    Don Ramon- cred ca don ar insemna domnule-,ma mira faptul ca ati observat doar introducerea aprciindu-va postarile de cativa ani dar, fondul problemei salii unice era timeout-ul tinut in mijlocul terenului ca nu cumva sa transpire indicatiile ca de era o liniste in spatele bancii ca de mormant...Daca ati mai vazut asa ceva va rog expuneti iar, balta de pe parchetul salii putea fi stearsa continuu daca era cazul pentru a evita acidentarile cremei baschetului ceea ce din pacate s-a si intamplat-jucatorul nu va mai raspunde convocarilor mai mult ca sigur.Povestea drobului de sare oare ce radacini are? este numai la romani? la ploiesteni vad ca se potriveste vorba aia ca o manusa. Mai ziceti de clujeni.

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Droburi de sare peste tot
    Domnule Pop , mai recitiţi-vă ultima postare . Dacă aţi adus vorba despre drobul de sare şi simbolistica lui şi prin asta aţi vrut să sugeraţi că ploieştenii sunt proşti , vă atrag respectuos atenţia că , după cum puneţi virgulele în ultima postare , mi-e teamă că şi pe hornul dumneavoastră e un drob .

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde
  • pop :

    Imi cer scuze public
    Pentru multele greseli de ortografie. Multe dintre ele apar din cauza grabei, de multe ori nu s-a postat ceea ce scrisesem cred ca este o anumoita perioda de timp pentru acces. La Ploiesti s-a desfasurat o partida internationala de baschet si ploua in sala, s-a mai vazut chiar galeata pusa pentru colectarea apei dar, sa nu pui acolo pe cineva care sa stearga picaturile de cate ori are posibilitatea este inconstienta si s-a platit pentru asta cu accidentarea unui valoros sportiv. Fondul problemei salii este altul si anume, cat de sportiv este publicul ploiestean? Singura sala in care am vazut un timeout tinut in mijlocul terenului este cea din Ploiesti, daca mai stiti de o asemenea situatie va rog aduceti-o la vedere sa nu fiti unici pe ultimul loc la respectul "regulamentar" fata de adversar. Am evitat folosirea de jigniri sunt fapte petrecute si povesti potrivite, nu vad nici o legatura intre virgulele puse si povestea drobului de sare. Va rog sa trecem peste acest blocaj, sportivitatea spectatorilor este in discutie. Multumesc. Nu am vrut sa sugerez ca "ploiestenii sunt prosti" nu obisnuiesc. Amintindu-mi de poveste si comparand cu situatia cu sala ploiesteana in care ploua, mai bine spus picura apa, fiind spart tavanul, ......nimeni nu a luat nici o masura, si...... drobul de sare a cazut si a omorat copilul respectiv. Accidentarea baschetbalistului din cauza apei de pe podea nu a fost evitata. Mai rau nu se putea. Mi-a ramas pe retina timeout-ul din mijlocul terenului care sunt fapte nu vorbe. Sunt sigur ca multi au vazut acest lucru. Va rog faceti ce stiti pentru a sterge aeasta urata amintire.

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Să nu exagerăm
    Domnule Pop , cred că în general lucrurile au luat-o razna . În loc să vorbim despre problemele de sănătate ale lui U , despre prima ei experienţă în FIBA Eurocup ( fără comparaţii cu trecutul şi ca suporteri ai unei echipe româneşti ) ,sau de efortul Asesoftului de a reveni la un nivel demn de performanţele ei anterioare , am început s-o luăm pe lângă drum cu legătura între numărul de locuri în săli şi valoarea echipelor , despre droburi de sare ,sau despre unde şi când să punem virgule . Oricum , recunosc în dvs un interlocutor echilibrat şi aştept cu plăcere şi alte discuţii polemice . Mă bucur că acest site a început să capete mai multă culoare în obraji prin intervenţiile noastre şi prin asta să mai scape de acea ipocrită corectitudine politică ce-i era caracteristică la începuturi .

    cu 12 ani în urmă (17.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!