Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dusko Vujosevic: „Oradea a făcut un meci bun, a avut victoria în buzunar”

Dusko Vujosevic: „Oradea a făcut un meci bun, a avut victoria în buzunar”

U-BT Cluj a câștigat la limită derby-ul cu CSM CSU Oradea, scor 89-88, în etapa a V-a din Grupa Roșie.

Antrenorul coordonator al clujenilor, Dusko Vujosevic, a vorbit la finalul meciului despre victoria obținută de Cluj. El s-a arătat bucuros de nivelul de joc al meciului, dar a avut și mai multe înțepături pentru campioana României.

„În primul rând eu cred că oamenii din sală au avut ocazia să vadă un meci bun și un baschet la nivel ridicat. În baschet totul se poate schimba până în ultima secundă și nu se știe cine poate să câștige meciul. Până la pauză am controlat meciul, dar poate asta nu s-a văzut pe tabelă, ca diferență de puncte.

După pauză, în special în ultimul sfert, ei au reintrat în meci. Vreau să vorbesc și despre un lucru pe care să pun accentul, pentru că Oradea a schimbat în timpul sezonului regulamentul și Kris Richard a obținut cetățenia în timpul sezonului. Asta nu înseamnă doar că Richard e al șaptelea străin, ci și că poate să joace ca român în ultimele 20 de minute ale meciului. În primul rând s-a încălcat regula în timpul jocului. Atunci toată lumea ar putea să procedeze la fel, să caute opțiuni instant, fără să mai lucrăm în sală, pe teren sau individual, ci vom obține victoria în afara terenului.

Vreau să felicit Oradea totuși, pentru că au făcut un meci bun, au avut victoria în buzunar. Arbitrii au fost neutri, obiectivi și asta îmi doresc și când vom juca la Oradea”.

Pentru U-BT Cluj urmează acum duelul cu Dinamo Știința, în timp ce CSM CSU Oradea va juca împotriva celor de la SCM Timișoara.

*foto: Manases Sandor / u-bt.ro

12 comentarii la aceasta stire:
  • DonDon :

    Yep
    Ca s-a modificat regulamentul in timpul jocului, da, se poate discuta; dar azi arbitrii nu au fost neutri.

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca Jojo:

      Ma lasi?
      Cand castiga Oradea, arbitrii arbitreaza corect. Cum pierdeti cum apar nemultumiri legate de arbitraj. Incepeti sa fiti patetici cu comentarii “arbitrii nu ai fost neutri, arbitrii au fluierat pt U”. Ati pierdut! Acesta este un fapt. Ce insinuati voi cu arbitrajul sunt puncte de vedere, speculatii, pareri personale!! Daca chiar e cazul, va rog revedeti meciul, cu fiecare falult fluierat si discutam dupa.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca Jojo:

      Scuze pentru greselile gramaticale
      Au**, fault***

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Daca
    Meciul era arbitrat de ciulin in aceste momente lua foc serverul celor de la TB la cate comentarii erau

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Kris ești român ca și noi, vocile răgușite nu se mai aud la anu'!
    Uite de ce vom câștiga noi și anul ăsta, deoarece voi aveți un mentor depășit, naționalist, poate chiar mai rău decât atât... Omul asmute publicul împotriva adversarului pe criterii naționale, caută scuze pe teme etnice, își trădează originea "sănătoasă"! Noi ignorăm măgăriile naționaliste și le arătăm că putem să-i batem și jucând pentru public. Bravo Kris, bravo românule, ai jucat frumos chiar dacă nici măcar câțiva suporteri de rezultat nu înțeleg asta. Noi știm ce contează cu adevărat: spiritul jocului, bucuria spectacolului, plăcerea de a juca...

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • uplifter:

      Re
      Pe lângă simțul umorului, eu te credeam băiat deștept, dar se pare ca nu înțelegi mesajul din declaratie, sau nu vrei să-l înțelegi.
      Un regulament a fost schimbat abuziv în timpul sezonului de Oradea, de fapt a n-a măgărie a d-lui Sere, asta era ideea.
      Însă d-le Vujosevic, de ce ați tăcut atunci? De ce prin intermediul clubului n-ați făcut nimic decât o amarata de contestație când concret nu se mai puteau obține rezultate?
      A trebuit sa vina Sibiul cu o prima reacție, Sibiu pe care oricum nu-l baga nimeni în seama la federație, ca să emită și Clujul o contestație.
      Într-un campionat normal, toate echipele trebuiau sa conteste felul în care dl Sere a votat abuziv la comisie într-o chestiune în care era direct implicat. Dar la noi nu, toți primesc câte un oscior de ros de la federație, iar dl Sere, mare activist politic are toate atuurile în mânecă.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Malone
      Stimabile, can can se numeste comentariul tau. Deja esti penibil.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Sorina Pintea Malone, tu ești?
      Fantastic câtă frustrare e în comentariul tău! Extrordinar cum nu doar că încerci să dai un alt înțeles celor spuse de Dule, tu chiar suștii că a zis altceva! Pentru chestia asta chiar ar trebui să-ți fie rușine, băi Sorina Pintea doi!... băi Liviu Dragnea... băi lipsitule de bun simț ce ești!

      Mie mi-e clar de ceva vreme, din ce și cum comentezi, ce fel de personalitate ai... tocmai de asta, știu că de fapt n-o să-ți fie rușine. Pentru că tu chiar trăiești în lumea ta! E îngrijorător cum poți să proiectezi realități false și pe urmă chiar să te regăsești în ele... Pe de altă parte, se vede că simți că n-ai nimic de pierdut când comentezi... când spun ”nimic” mă refer la atribute în aria adaptării sociale și a respectului - atât ”respect de sine” cât și respectul pe care alții îl conferă părerii/persoanei cuiva. Trist... foarte trist.... și deși, repet, știu că n-o să-ți fie, mai zic odată - să îți fie rușine pentru aiurerile pe care le inventezi și le pui în gura altora. Așa ceva chiar nu se face.

      Legat de Kris Richard...
      Omul nu e un "român ca și noi", nu are cum - trebuie să fii ipocrit să susții că ar avea cum.
      Pentru el a fi român e la fel de natural ca baschetul în Oradea, adică o invenție, fără nici un fundament în afectiv.
      Richard e doar un jucător peste media americanilor ce vin pe la noi, și cam atât. Un român în acte și punct.
      Dacă ar sta să citească mesajul tău ar face-o doar cu Google Translate.
      Îl doare pe pe el sub coadă de țara noastră. Nu-l leagă nimic de locurile și poporul ăsta. Face niște bani acuma, înca vreo 3-4 ani și pe urmă se ia și zboară fain frumos acasă în US și n-o să mai auzi de el în veci.
      Între timp o să se găsească diverși triști ciripitori în haine colorate care să-i scrie mesaje de încurajare pe net... în română... pe care n-o pricepe :-)))... ”Kris, ești român ca și noi”... ahahaha, ce glumă bună! :-)))

      P.S. Întreaga declarație a lui Dule poate fi ascultată aici, fiindcă în articol nici pe departe nu s-a scris tot ce s-a declarat: https://www.facebook.com/UBTCluj/videos/196956014872155
      Am încredere că cine are minte să înțeleagă va înțelege, cine are coloană vertebrală

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    comentariu
    partea referitoare la Richard nu-si avea rostul la un mare antrenor. sigur pune presiune pe chestia cu naturalizatul si cu arbitrii neutrii si obiectivi (am mai vazut asta la toti mari antrenori din liga noastra mareata), pentru ca eventual la un esec sa poata arata cu degetul...eu v-am spun demult ca se poate intampla... Stimatilor, nu Oradea a schimbat regulile, federetia le-a schimbat!!! nu e prost cine cere, ci cel care da!!! punct!! dar nu cred ca e cazul de atata tamtam de ambele parti, fiindca noi chiar nu v-am pus probleme in joc in ultimele 2 meciuri,am jucat slab si ieri, nimic 3 sferturi (o spune si Achim) si am revenit zic eu pe fondul joculul vostru mai slab si eliminarii lui Planinic.. Watson si Barnette in cadere libera. sunt multe probleme in joc la noi, asta trebuie sa ne preocupe, nu declaratiile altora. sigur ca fiecare isi apara clubul, e normal. dar repet, federatia face regulile nu noi!! in rest sa fie baschet!! La multi ani tuturor iubitoarelor de baschet si nu numai de ziua lor!!!!

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • uplifter:

      @mikki
      Nu e asa. Într-adevăr federația rușinii a făcut asta, DAR numai după ce în comisie s-a votat renunțarea la clauza respectiva, repet, CU votul d-lui Sere... aici e problema.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      mikki
      mikki draga si eu am frustrarile mele din 2 puncte de vedere. BT investeste in viitor, vezi academia care are peste 400 de copii. Oradea se ocupa cu manevre si castiga campionate. Si tot noi suntem acuzati ca arbitrii ne ajuta. Hai sa fim seriosi.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Legat de naturalizare, de ce are Dule dreptate, strategie CSM
    Se tot bagă aia cu ”nu e prost cine cere, e prost cine da”, etc.

    Băi oameni buni... federația nu a schimbat regulamentul ăla așa, din senin. Nu s-a trezit Păun într-o zi să facă asta așa, fărăr să-i ceară nimeni.

    E absolut clar pentru orice om normal că Oradea a cerut schimbarea. La fel cum e absolut clar pentru orice om normal că Sere nu ar fi trebui să voteze atunci.
    Știți cine a mai votat când n-ar fi trebuit s-o facă? Tudorel Toader când a participat la o ședință CSM... atunci Toader a votat împotrivă doar de-al dracului... în cazul lui Sere a votat pentru ca să încline cât mai mult balanța.

    Urât și IMORAL.

    Știți de ce e imoral? Că astfel în loc să se încurajeze investițiile în creștere de juniori se încurajează naturalizările. Acolo vreți să ajugnem? Să se naturalizeze pe bandă rulantă străini? La ce turkish-delight ne ajută asta la nivel de echipă națională?

    Să muncim în sala de antrenament și sp jucăm pe teren, nu în birouri - exact asta a zis Dule. Și are dreptate!

    Se discută acum introducerea regulii cu academie la fiecare echipă. Foarte bine! Să se facă, dar să fie academie sub egida li persoana juridică a echipei din LNBM!

    La Oradea nu exită echipa de juniori... exista echipa de la LPS, despre care se zice că e echipa de juniori a clubului CSM... dar pur și simplu nu e așa! CSM și LPS sunt două entități juridice diferite, punct.

    Pe de altă parte, se vede câ incepe să ardă problema și că pe unii îi prinde nepregătiți. Astfel, e simpatic cum încearcă cei de la CSM să-și facă o rețea de antrenori / scouteri cu burtologie... deci fiți atenți aici chestie profi (ignorați, vă rog, faptul că cine a scris comunicatul ăla nu e prieten(ă) cu limba română):

    https://csmoradea.ro/cristian-achim-sustine-doua-cursuri-zonale-pentru-antrenorii-de-baschet/

    ”Antrenorul CSM CSU Oradea, Cristian Achim organizează două cursuri zonale de instruire pentru antrenorii de baschet în perioada următoare. Acestea se vor desfășura în perioada 9-11 martie 2020.

    Programul acestora este următorul:

    Cursul 1 – Luni (09.03), ora 11:30
    Cursul 2 – Miercuri (11.03), ora 14:30
    Ambele cursuri se vor desfășura la Arena Antonio Alexe din Oradea. Sunt așteptați toți antrenorii care doresc să se perfecționeze și au nelămuriri cu privire la temele propuse sau pe alte subiecte legate de jocul de baschet.”

    Asta e tot anunțul... da... putea fi mai vag?
    Chiar nu are măcar un cuprins al cursului? Câteva idei, două trei, măcar ceva de umplutură acolo?
    Sunt așteptați antrenorii care doresc să se perfecționeze și au nelămuriri cu privire la temele propuse...
    Ăăh... care teme propuse?...
    Nu putea să dea, acolo, un mic mic detaliu despre ce urmează să se întâmple, absolut nimic, zero?
    ...sau nelămuriri pe alte subiecte legate de jocul de baschet.
    Ok, exceptând ”cum fac să influențez federația astfel încât să ajung să joc cu 5 străini permanent pe parchet”, ce alte nelămuriri ar mai putea fi adresate?...
    În plus, hai băi!
    Ce pana corbului de curs de perfecționare ții tu într-o zi timp de 2 ore și un pic?
    Tu ții curs, când în timpul meciului la TO-uri se bagă peste tine secunzii sârbi și practic ei împreună cu jucătorii ajung să vorbească uneori mai mult? Ce îi înveți tu pe alții din postura asta?
    Să fim serioși, nu e niciun curs!
    Vrea omulețul de la CSM să intre în contact cu antrenori ca să facă scouting. Scouting și de antrenori și de copii.
    Dar nu așa se face! Se văd clar lipsa de profesionalism, caracterul oamenilor din conducere (din mesaj, poziționare și formulare), etc.

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!