Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dusko Vujosevic: „Putem să ne așteptăm la un meci de cea mai mare calitate”

Dusko Vujosevic: „Putem să ne așteptăm la un meci de cea mai mare calitate”

Marți, 10 decembrie, în Sala Sporturilor „Horia Demian” a avut loc conferința de presă premergătoare partidei dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea din grupa J a FIBA Europe Cup.

Dusko Vujosevic, tehnicianul formației ardelene, a declarat că se așteaptă la o confruntare imprevizibilă, una de calitate, în fața unui adversar foarte bun.

Chiar dacă este sub egida FIBA, acest meci este unul între echipe românești. Anul acesta, formațiile din top 8 au foarte multă calitate, însă trei echipe s-au delimitat puțin față de restul. Este vorba de Oradea, Sibiu și Cluj. Din pricina tragerii la sorți și a diferitelor rezultate, noi am ajuns să avem două meciuri consecutive cu Oradea și, mai târziu, două partide cu Sibiu. Oradea are un lot de calitate, cu niște caracteristici speciale, atipice. Mă refer la calitatea individuală a jucătorilor care au o relație bună între ei. Mâine, putem să ne așteptăm la un meci de cea mai mare calitate pe care o poate oferi România, la nivel de cluburi. Multe lucruri în viață sunt previzibile, dar sportul și, în special baschetul, nu este. Duelul cu Oradea va fi imprevizibil, datorită calității celor două echipe. Bineînțeles, noi avem nevoie de încredere și de aceea credem că putem câștiga acest meci împotriva marii noastre rivale. Suntem pregătiți pentru acest meci și vom încerca să vorbim mai mult prin jocul nostru.”

Precedenta întâlnire din acest sezon a fost adjudecată de U-BT Cluj-Napoca la o diferență de șapte puncte: 89-82. Totuși, Vujosevic consideră că duelul de miercuri va fi diferit față de cel din octombrie și că ambele echipe vor juca diferit.

Fiecare meci are o poveste diferită așa că e foarte greu să zicem de dinaintea confruntării cum va fi. Sută la sută fiecare echipă va face un upgrade de la precedenta întâlnire și va găsi resurse noi pentru această întâlnire.”

Ieri (09.12), pe site-ul oficial al FIBA Europe Cup a apărut nou power-ranking, iar U-BT Cluj-Napoca era poziționată pe locul al doilea, fiind întrecută doar de către Pinar Karsiyaka. Vusojevic s-a arătat mulțumit de acest clasament și a spus că speră ca trupa sa să dea, în continuare, motive pentru a fi situată în top.

Din câte știu, noi am început competiția în calificările FIBA Europe Cup. Bineînțeles, situația s-a schimbat și se va schimba în continuare. Noi suntem mulțumiți că ne-au pus pe locul al doilea și vom încerca să menținem un nivel al calității care i-a motivat pe ei să ne pună așa de sus.”

Disputa dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea este găzduită de BTarena miercuri, 11 octombrie, de la ora 19:00.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!