Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dustin Hogue a plecat și el de la U-BT Cluj

Dustin Hogue a plecat și el de la U-BT Cluj

Dustin Hogue va evolua sezonul viitor în Eurocup, însă nu în culorile lui U-BT Cluj. Pivotul american a ales să plece de la U-BT și a semnat o înțelegere cu BC Prometey.

Astfel, Hogue petrece doar un sezon la U-BT, timp în care a câștigat campionatul și a jucat în sferturile de finală ale BCL. Dustin a avut un rol important în rotația clujenilor, atât ca rezervă pentru Andrija Stipanovic, dar și în unele linii în care a evoluat alături de pivotul bosniac pe parchet. El a strâns 35 de partide în LNBM, cu medii de 9,5 puncte, 5,5 recuperări și 2,1 pase decisive, pentru 11,8 la eficiență. În BCL, a adunat 11,5 puncte, 6,3 recuperări și 2 pase decisive în 13 partide.

Mutarea lui la BC Prometey a fost anunțată și de formația ucraineană, pe rețelele de socializare:

Înainte de sosirea la Cluj-Napoca, Hogue a jucat la formații precum Enisey (Rusia), Dolomiti Energia Trento (Italia), Goyang Orion Orions (Corea de Sud) și Aquila Basket Trento (Italia).

Hogue este al doilea jucător străin care părăsește U-BT, după Brandon Brown. Clujenii s-au mai despărțit în această vară de Ștefan Grasu și Luca Colceag, în timp ce Patrick Richard, Andrija Stipanovic și Stefan Bircevic vor continua la ardeleni.

BC Prometey este un fost adversar al lui U-BT în sezonul recent de FIBA Basketball Champions League. Chiar dacă a încercat ducă grupele BCL, formația ucraineană a fost nevoită să se retragă din competiție, în urma invaziei Rusiei din 24 februarie.

Însă Prometey își va relua activitatea din sezonul viitor. Formația antrenată de selecționerul Cehiei Ronan Ginzburg va evolua atât în Eurocup, unde ar putea fi din nou adversarul clujenilor, cât și în Liga Baltică.

*foto: championsleague.basketball

10 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Oarecum
    off topic. Cred ca toata lumea vrea ca acel razboi sa inceteze si lucrurile sa revina la normal.

    Dar de unde optimismul pentru formatia din Ucraina dar mai ales pentru jucatorii straini care aleg sa evolueze pentru ea? Ii doresc succes lui Hogue dar tare ma tem ca a ales gresit echipa la care sa mearga si sper sa nu il vad nevoit sa isi caute o alta echipa.

    cu 1 an în urmă (30.06.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @pipzn
      se pare ca ti-a scapat asta:
      "The most prominent club in the country, BC Prometey, has made its decision. The Latvian-Estonian League has announced that the Ukrainian champions are joining the tournament.
      Although there were various candidates to host the club, the Ukrainian team is set to play its home matches in Riga, Latvia."
      sau asta:
      "Ukrainian champions Prometey are the first new addition to the roster of 20 teams to compete in EuroCup next season. The team expected to practice and play their home games in Riga, Latvia given the ongoing military invasion of Ukraine."
      ca sa vin cu un exemplu la indemana, cam ce a facut si Universitatea Cluj cand a jucat cativa ani la Sibiu, in timpul celui de-al doilea razboi mondial...(ma refer la echipa de fotbal, bineinteles).

      cu 1 an în urmă (30.06.2022)
    • pipzn:

      @gyke
      Nu la locurile sau campionatul unde vor juca ma gandeam ci la partea strict legata de finantare.
      Cand s-au retras din BCL parca asa s-a spus: afacerile patronului au suferit foarte mult din cauza razboiului, taie finantarea la toate echipele sportive pe care le detine, doneaza banii armatei.

      Acum daca dupa aproape jumatate de an de razboi, cu rusii controland sau impiedicand orice normalitate in aprox 20% din teritoriu ucrainian, acelasi patron poate oferi o astfel de sustinere financiara, foarte bine, eu imi pastrez retinerile

      cu 1 an în urmă (30.06.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @pipzn
      Tinand cont ca au fost acceptati in Eurocup, pentru care exista niste criterii financiare extrem de stricte, nu ar trebui sa ne facem niste griji prea mari.

      cu 1 an în urmă (01.07.2022)
    • Ricardo:

      Pivot
      In atare condiții este foarte clar ca va veni un pivot foarte bun pe recuperare... Nu se stie insa dar in piata sunt foatte multe opțiuni valabile!

      cu 1 an în urmă (01.07.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca myke :

    !
    Sa vina Cate, sa vina Cate la U

    cu 1 an în urmă (30.06.2022) Raspunde
  • Benjamin :

    ...
    Sunt curios daca l-am mai dorit sau nu. As tinde sa cred ca nu pt ca daca il doream la cat de bine s-a simtit in Cluj ( https://www.libertatea.ro/stiri/viata-unui-american-indragostit-de-romania-dupa-niciun-an-petrecut-la-cluj-oamenii-si-mancarea-imi-plac-cel-mai-mult-4084248 ) eu cred ca ar fi ales sa ramana aici. Sau no, poate pana la urma banii (chiar) conteaza.

    cu 1 an în urmă (30.06.2022) Raspunde
  • bela57 :

    transfer surpriza ?
    Dupa ghicitoarea de la UBT-facebook, se pare ca vine la noi Eddy Roschnavski care cred ca se incadreaza la U23 . Daca e adevarat, este un transfer super ok !!!

    cu 1 an în urmă (30.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Confirmat
      A fost confirmat Eduard la U-BT.
      Herzliches Willkommen ! Bine ai revenit !

      cu 1 an în urmă (30.06.2022)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    % libere
    Sezonul incheiat a fost unul problematic pentru U la libere. Nici Stipe nici Hogue nu sunt OK. In LNBM a mers treaba , dar in Europa cand pe final de meci ai un jucator (center) in teren care e practic buton de turnover atunci e o problema. Sper sa se rezolve problema asta pentru ca anul asta ne-a costat scump in BCL.

    cu 1 an în urmă (30.06.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!