Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dustin Hogue: „Indiferent de ce am realizat până acum, nu va conta dacă nu câștigăm titlul”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.05.2022

Dustin Hogue: „Indiferent de ce am realizat până acum, nu va conta dacă nu câștigăm titlul”

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui FC Argeș Basketball în debutul seriei din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Primul meci se va disputa pe 14 mai, de la 18:45.

Înaintea primei confruntări, Dustin Hogue a prefațat seria cu trupa din Trivale într-un interviu acordat în exclusivitate pentru baschet.ro.

„O să fie o serie foarte dură. Dacă ne uităm la primul meci din sezonul regulat, nu am câștigat la o diferență mare. Ne-am luptat până la final. O să fie un duel fizic și ne vor împinge până la limită. Important este să ne menținem pe poziții și să ne putem lupta cu ei.”

Americanul a vorbit și despre problemele de efectiv ale adversarilor.

„Trebuie să înțelegem că deși au multe probleme, ei nu sunt o echipă care să renunțe și să ne lase să câștigăm fără bătăi de cap. Mentalitatea noastră trebuie să fie aceeași ca în fața unui duel cu ei la 100%. În mod normal, când cineva se accidentează, altcineva îi ia locul. Nu trebuie să permitem nimănui din echipa lor asta. Trebuie să ieșim agresivi și să nu le acordăm un început agresiv.”

Dustin consideră că planul de joc al echipei ar trebui să se axeze pe jocul în căciulă, unde argeșenii vor fi deficitari.

„Cred că este un plan bun să îi atacăm sub panou. Dacă jucăm cu rotația noastră de bază, ei vor încerca să dispună de oamenii noștri mari, forțându-i să joace pe semicerc. Trebuie să folosim asta ca un avantaj în ofensivă și să îi atacăm sub inel. Trebuie să profităm de faptul că nu au jucători la pozițiile 4-5, fiindcă noi vom fi apărați foarte mult de jucători care evoluează pe pozițiile 2-3. O să ne putem lupta foarte bine la inel, la recuperări și ar trebui să atacăm această slăbiciune a lor.”

Hogue a vorbit și despre cele două posibile adversare dintr-o eventuală finală.

„Este greu să spun că prefer un oponent pentru că Oradea și Voluntari sunt echipe foarte bune. Vorbim despre locurile doi și trei în clasament. Cu oricare dintre ele ar fi dificil. Deci nu am preferințe. Ar fi un duel greu în orice situație, așa că oricine ar trece mai departe, noi vom fi pregătiți.”

În final, jucătorul lui U-BT Cluj a vorbit despre mentalitatea trupei pentru care evoluează în acest final de an.

„Cu siguranță cred că putem încheia sezonul cu încă un avânt de energie. Am jucat tot sezonul la acest nivel și din prima zi am fost cu ochii pe acest obiectiv. De la primul la al 12-lea jucător, cred că toți sunt pregătiți. Indiferent de ce am făcut până acum, nu va conta dacă nu câștigăm titlul. Toată lumea înțelege asta. Nu am câștigat nimic, nu am terminat nimic. Echipa e mai pregătită ca niciodată.”

Meciul 1 dintre U-BT Cluj-Napoca și FC Argeș va avea loc sâmbătă, 14 mai, de la ora 18:30 și va fi transmis în direct de Digi Sport 3 și Prima Sport 3.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!