Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Earl Brown: "Cei trei ani la Sibiu au fost cei mai frumoşi din carieră"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
12.06.2011

Ajuns în Divizia A în mijlocul primei părţi a sezonului 2008/2009, Earl Brown s-a adaptat rapid la CSU Sibiu ajungând în scurt timp unul dintre jucătorii de bază pe care îi avea în lot, pe atunci, antrenorul Peter Schomers. Cel mai bun sezon în România, pentru fundaşul ce a evoluat în Europa la echipe din Belgia, Polonia, Elveţia şi Portugalia, s-a dovedit a fi ediţia 2009/2010 în care CSU Sibiu a ajuns până în turul inaugural al playoff-ului, pierzând cu scorul general de 2-3 în faţa formaţiei ELBA Timişoara. Atunci Brown a avut medii de 13 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive per meci în aproximativ 33 de minute petrecute pe teren.

Datorită evoluţiilor inconstante din prima parte a sezonului precedent, lui Earl Brown i s-a propus statutul de al 6-lea jucător străin la Sibiu, americanul acceptând propunerea conducerii şi astfel a continuat la CSU Sibiu. Din sursele parvenite, americanul are puţine şanse de a reveni şi anul următor la gruparea de pe Cibin.

Într-o declaraţie acordată site-ului totalbaschet.ro, Earl Brown a afirmat că nu a vorbit cu nimeni din conducere la plecarea sa de la Sibiu. De asemenea, americanul ce a evoluat în Cupa ULEB alături de formaţia lusitană Queluz Sintra Patrimonio în sezonul 2006/2007, a adăugat faptul că perioada în care a evoluat la Sibiu a fost cea mai frumoasă din cariera sa.

La finalul sezonului nimeni de la Sibiu nu mi-a comunicat absolut nimic, iar eu pe moment eram fericit că ajung acasă pentru că sincer aveam nevoie de o pauză. Am fost stors de energie atât fizic cât şi mental şi aveam nevoie să ajung acasă la familie şi să mă relaxez fizic şi mental. Nu ştiu ce voi face şi care îmi va fi viitorul, însă dacă nu voi mai juca la Sibiu doresc să le mulţumesc conducerii şi staff-ului pentru că am putut face parte din familia CSU pentru trei ani. Sibiul este un oraş foarte frumos iar fanii sunt incredibili, au fost cei mai frumoşi ani din cariera mea.

Întrebat ce va face sezonul următor acesta a declarat că îşi doreşte să evolueze în continuare, însă deocamdată nu ştie unde.

Sincer habar nu am care îmi va fi următoarea mişcare, unde mă voi duce. Cert e faptul că îmi mai doresc să joc, dar deocamdată sunt acasă în SUA şi mă bucur de timpul alături de familia mea. După cum am zis, nu ştiu ce voi face însă subliniez faptul că îmi mai doresc să joc.

Foto flash: Ovidiu Matiu 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!