Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Echipa etapei din LNBM. Care au fost starurile primei runde?

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.10.2021

Echipa etapei din LNBM. Care au fost starurile primei runde?

Prima etapă a noii stagiuni din Liga Națională de Baschet Masculin a fost presărată cu surprize pe alocuri. Însă, cu câteva excepții, granzii campionatului au bifat victorii în prima etapă a sezonului.

La sfârșitul primei runde competiționale, Baschet.ro vă prezintă propriul „Prim 5” alcătuit din performerii meciurilor desfășurate în runda inaugurală. În acestă formulă ne propunem să avem și cel puțin un jucător român, dat fiind regulamentul specific al LNBM.

Zan Kosic (Athletic Constanța)

Pe poziția 1 din echipă îl regăsim pe Zan Kosic, coordonatorul de joc al uneia dintre echipele surpriză ale rundei, Athletic Constanța. Slovenul din tabăra dobrogenilor a fost exponențial pentru echipa sa în victoria cu CSU Sibiu, scor 84-65.

Kosic a umplut foaia statistică la toate capitolele principale. El și-a trecut în cont 20 de puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive. A fost liderul echipei la două dintre categoriile menționate. Doar Jakob Lawrence a reușit să îl depășească la capitolul recuperărilor (9).

Pe parcursul celor aproape 35 de minute petrecute pe parchet, Kosic a înscris de 8 ori din 14 încercări, 4 dintre aceste reușite venind din spatele arcului de cerc. Echipa sa a fost la +20 cu el pe teren.

Deion Hammond (CSM Ploiești)

În cel mai disputat meci al etapei, Deion Hammond a fost decisiv pentru victoria celor de la CSM Ploiești în fața CSM Galați. Din acest motiv, americanul ocupă poziția 2 în echipa rundei.

Hammond a bifat 22 de puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă în victoria echipei sale, însă aportul său nu stă doar în statistica. Deion a fost decisiv mai ales în finalul meciului pentru Ploiești.

Întâi, Hammond a reușit să ducă partida în prelungiri cu o acțiune spectaculoasă finalizată cu un and-one. Din păcate pentru el, acesta a ratat aruncarea liberă ce putea câștiga partida pentru ploieșteni în timpul regulat.

În overtime, la scorul de 78-74 pentru Galați, Deion a înscris 5 puncte consecutive și a reușit o intercepție ce a consolidat victoria echipei sale.

Bogdan Nicolescu (CSM Oradea)

Pe poziția 3 îl regăsim pe Bobe Nicolescu, extrema de la CSM Oradea. Căpitanul echipei naționale a avut o partidă bună în victoria contra celor de la Dinamo. El s-a remarcat în spatele arcului de cerc, reușind să înscrie de 3 ori din 7 încercări.

Nicolescu a încheiat partida cu 13 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive în doar 25 de minute petrecute pe parchet. CSM Oradea a câștigat minutele respective la o diferență de scor de 20 de puncte.

Andrija Stipanovic (U-BT Cluj)

La poziția 4, jucătorul inclus este Andrija Stipanovic. Chiar dacă la origini este pivot, bosniacul obișnuiește să joace și în linii cu 2 oameni înalți, atunci când este lângă Bircevic pe teren.

În partida câștigată cu scorul de U-BT Cluj cu scorul de 107-69, Stipanovic a înregistrat 19 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive. Procentajul său din acțiune a fost impecabil (8/8), pe când singura ratare a venit la linia de libere. Acolo, bosniacul a punctat de 3 ori din 4 aruncări.

Cel mai impresionant aspect al prestației lui Stipanovic este faptul că el a fost prezent pe teren preț de doar 21 de minute, perioadă în care clujenii au avut un avantaj de 26 de puncte în fața steliștilor.

Erik Copes (Rapid București)

Pe poziția de pivot îl avem pe Erik Copes, cel care a fost considerat de site-ul nostru și cel mai bun jucător al rundei din LNBM. Americanul a fost decisiv pentru rapidiști la primul meci în Liga Națională după 12 ani.

Copes a jucat 38 de minute, timp în care a reușit să își treacă în cont 38 de puncte, 19 recuperări, o pasă decisiva, un capac și 3 mingi pierdute.

Pivotul rapidiștilor a înscris de 15 ori din 21 de aruncări de 2 puncte și a avut un indice al eficienței de +42.

*foto: facebook U-BT Cluj-Napoca

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!