Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Echipa ideală a etapei a noua din Liga Națională de Baschet Masculin

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.11.2023

Echipa ideală a etapei a noua din Liga Națională de Baschet Masculin

Turul primei faze din Liga Națională de Baschet Masculin a luat sfârșit în urma meciurilor din etapa a noua. La capătul celor nouă runde, Conferințele A și B sunt conduse de către echipele care s-au luptat pentru trofeu în finala ediției de anul trecut., U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea.

Iată echipa etapei cu numărul nouă, în viziunea site-ului nostru:

Erick Neal (CSM Oradea)

Erick Neal a fost din nou decisiv pentru Leii Roșii. Principalul playmaker al echipei a terminat cu +30 la eficiență pentru a își conduce echipa către o nouă victorie. Fundașul american a fost MVP-ul etapei datorită prestației în care a adunat 23 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

Neal a transformat toate aruncările din interior în meciul cu Vâlcea, pentru ca la final să stea cu 9/12 din acțiune, cele trei ratări venind în urma celor cinci aruncări de la distanță. De asemenea, el a avut 3/3 de la linia de libere, iar în cele 28 de minute petrecute de el pe parchet, Oradea a fost la +28.

Nik Dragan (SCM U Craiova)

SCM U Craiova își revine ușor-ușor după startul dezastruos de sezon. Leii din Bănie au legat două victorii la rând, după ce au pierdut primele patru jocuri. În runda recent încheiată, oltenii au trecut cu 86-74 în deplasare de CSM Petrolul Ploiești, double-double-ul lui Nik Dragan fiind un factor decisiv.

Slovenul a adunat 17 puncte, 11 recuperări și 2 pase decisive în cele 39 de minute petrecute pe parchet. El a transformat 7/9 aruncări din acțiune, dar și 0/6 de la distanță, pentru ca la final să termine cu un indice al eficienței de +22.

Rashard Odomes (CSO Voluntari)

Troublemakers sunt una dintre cele mai în formă echipe din campionatul nostru. În toate competițiile, echipa lui Ainars Bagatskis are șapte victorii la rând, cea mai recentă fiind cea cu scorul de 106-67 din această etapă, împotriva lui CSM Galați. Revenit recent după o accidentare, americanul Rashard Odomes a avut cea mai bună prestație în tricoul echipei sale.

Extrema ilfovenilor și-a revenit rapid după sperietura de la mijlocul săptămânii din Liege și a reușit să adune 20 de puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive în doar 17 minute petrecute pe parchet, fructificând 9/11 aruncări din interior și 0/2 de la distanță pentru 29 de unități la eficiență.

Paulius Petrilevicius (Rapid București)

O altă grupare într-o formă de zile mari în Conferința A este Rapid București. Giuleștenii nu au mai pierdut de șase meciuri, iar cel mai recent au tranșat un duel în Capitală, 75-51 cu Laguna București, joc în care Paulius Petrilevicius a ieșit la rampă și a fost cel mai bun marcator de pe teren.

Lituanianul feroviarilor a strâns 15 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive în 25 de minute, în care echipa sa a fost la +28. El a reușit să transforme 5/5 aruncări din acțiune, precum și 5/7 de la linia de libere, toate tentativele sale venind din interiorul semicercului.

Emi Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Campioana României a rămas singura echipă neînvinsă la finalul turului de campionat. Ardelenii au trecut de Corona Brașov în deplasare, după un meci foarte fizic, încheiat cu scorul de 87-73, în care Emi Cățe a fost din nou cel mai bun om de pe teren.

Pivotul naționalei României a bifat un nou double-double, adunând 13 puncte și 10 recuperări în 22 de minute, cu 5/9 din acțiune, respectiv 3/5 de la linia de libere. Aceste cifre i-au adus la final 23 de unități la eficiență.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!