Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Echipa lui Dragoș Diculescu trimite în meci decisiv seria cu Aris Leeuwarden

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
06.05.2023

Echipa lui Dragoș Diculescu trimite în meci decisiv seria cu Aris Leeuwarden

Landstede Hammers Zwolle s-a regrupat după eșecul din primul meci al seriei de play-off din prima rundă în Campionatul Olandei, cu Aris Leeuwarden. Dragoș Diculescu și compania au reușit să forțeze un meci decisiv după victoria cu 76-80 din meciul doi, disputat în deplasare.

Debutul de partidă a reprezentat un motiv de îngrijorare pentru oaspeți, care au încasat foarte rapid un run de 12-2. Aceștia au răspuns cu aceeași monedă și au egalat la 14, dar cei de la Leeuwarden au preluat din nou inițiativa și conduceau cu 27-16 după primul sfert. Landstede Hammers au reintrat în joc datorită unui final foarte bun de primă repriză, astfel că la pauza mare, scorul era 40-39.

Gazdele au făcut un sfert al treilea aproape în oglindă cu primul, reușind să pună din nou pe tabelă o diferență de două cifre. Aceasta a fost redusă totuși de Zwolle, iar înaintea actului decisiv, tabela indica 61-54. Ultimul sfert a debutat cu șapte puncte consecutive ale oaspeților prin care egalitatea era restabilită la 61. Elevii lui Hermann van den Belt au călcat pedala de acceleraație în ultimele minute și au reușit în cele din urmă să câștgie cu 76-80.

Dragoș Diculescu a jucat 19 minute în partida de vineri seară și a strâns 6 puncte, 4 pase decisive, o intercepție, dar și 4 mingi pierdute. El a transformat 2/6 aruncări din acțiune, 1/3 din spatele semicercului și 1/2 de la linia de libere.

Duje Dukan a fost totuși omul meciului și a strâns 19 puncte și 9 recuperări. Arnaldo Toro Barea a fost în double-double, cu 15 puncte și 12 recuperări. Keevan Veinot s-a remarcat din tabăra celor de la Leeuwarden, cu 14 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

Meciul decisiv al seriei dintre Landstede Hammers Zwolle și Aris Leeuwarden va avea loc duminică, 7 mai, de la ora 15:30, pe terenul formației lui Dragoș Diculescu.

*foto: Orange Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!