Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Echipe la un pas de titlu: BC Timișoara (2011/2012)

Echipe la un pas de titlu: BC Timișoara (2011/2012)

Continuăm seria de articole în care vă prezentăm echipe care au avut un parcurs de excepție și au fost aproape de titlu în Liga Națională de Baschet Masculin. De această dată ne aplecăm atenția asupra lui BC Timișoara și a sezonului competițional 2011/2012.

BC Timișoara a jucat în acea stagiune atât finala Ligii Naționale de Baschet Masculin cât și finala Cupei României. Din păcate pentru formația de pe Bega, nu s-a ales cu niciun trofeu. Lotul care a fost aproape de ambele trofee din baschetul românesc a fost următorul:

Fundași: Zlatko Jovanovic, Dragoș Andrei, Branko Cuic, Zoran Milencovici
Extreme: Dominique Archie, Nenad Markovic, Ionel Dodoc, Ivan Siriscevic
Pivoți: Dan Păltinișanu, Bogdan Popescu, Robert Sarovic, Alexandru Mihuți

Trupa de pe Bega era antrenată de Predrag Badnjarevic. Antrenorul și-a început cariera în Grecia la Larissa. A mai trecut pe la Ibon Niksic și Lavovi Belgrad. În 2003 a făcut prima dată cunoștință cu baschetul românesc și a pregătit-o pe West Petrom Arad. Igokea Aleksandrovac, Cherno More și Etoile du Sahel au fost echipele pe care le-a mai pregătit înainte de a ajunge la Timișoara. După un sezon și jumătate a mers la Al Manama, apoi la Club African și Etoile du Sahel. În prezent, Badnjarevic este antrenor asistent la BC Nizhny Novogorod.

BC Timișoara a avut un parcurs bun în sezonul regulat al LNBM și a încheiat pe poziția secundă, cu 22 de victorii și 7 înfrângeri. U Mobitelco Cluj-Napoca, BC Mureș (în două rânduri), CSS Giurgiu, BCM U Pitești, Energia Târgu Jiu și Gaz Metan Mediaș au fost echipele care au învins echipa din Banat în sezonul regulat.

Playoff-ul a început nefast pentru timișoreni, care au pierdut primul meci pe teren propriu cu CSM București. S-a făcut 2-1 pentru bucureșteni iar în meciul 4, Timișoara a trimis seria în decisiv după ce s-a impus la limită, scor 77-76. Reveniți acasă, elevii lui Badnjarevic nu au mai trăit periculos și s-au impus cu scorul de 78-64 în meciul 5. În semifinale au dat peste U Mobitelco Cluj-Napoca, de care au trecut rapid, 3-0 la general.

În finală, BC Timișoara avea să dea peste CSU Asesoft Ploiești, echipă care a terminat sezonul regulat pe poziția a 4-a dar care avea să încheie playoff-ul cu un parcurs perfect. Timișorenii nu au profitat de avantajul terenului propriu și au pierdut clar primele două jocuri, 104-89 și 79-65. În deplasare, BC Timișoara a pus mai multe probleme lui CSU Asesoft Ploiești și a fost aproape să mai întoarcă seria pe Bega, după 63-55 și 80-78.

Despre sezonul în care BC Timișoara a jucat finala LNBM, ne-a vorbit Zlatko Jovanovic, unul dintre cei mai iubiți jucători străini de pe Bega:

„Acel sezon a fost unul special, o mulțime de amintiri frumoase și mulți oameni de excepție pe parchet și în afara lui. Cred că momentul crucial în acel sezon a fost primul meci de playoff, când am pierdut acasă cu CSM București. Am decis apoi să jucăm fiecare meci cum ar fi ultimul. Chimia din echipă a fost specială de asemenea în acel sezon, nu cred că am avut vreo problemă în sânul echipei pe toată durata sezonului.

Cel mai important lucru din acel sezon a fost pregătirea bună făcută de Badnjarevic, a fost greu dar a meritat. De asemenea chimia dintre români și noi, străinii, parcă ne știam de 10 ani.”

Fundașul ajuns acum la 36 de ani și care se află încă în activitate ne-a vorbit și despre finala cu Asesoft:

„Putem spune că a fost presiunea dar sincer, nu doar presiunea a făcut să pierdem două finale. Prima a fost în Cupa României cu Pitești și nu am vrut să mai trăim acel sentiment din nou. Acasă, la Timișoara  în primele două meciuri  a fost cea mai bună atmosferă în Sala Constantin Jude în ultimii mulți ani și asta ne-a împins de la spate. Am început însă prost fiecare meci iar Asesoft a profitat și ne-a tras în ritmul lor. La Brazi am jucat foarte bine dar nu am avut energia să-i învingem. Acolo ai nevoie să conduci la plus 15 pentru a câștiga.

Asesoft nu era atât de puternică pe cât avea jucători cu multe titluri la activ, aceasta a fost diferența. Avea un antrenor foarte bun, un management puternic și jucători buni, era ca o mare companie care trebuia să câștige cumva în acel an. Într-un final au fost mai buni și asta a fost.

Încă nu mă pot decide care a fost cel mai bun sezon, unii spun că acel sezon, alții spun că ultimul meu sezon la Timișoara când am câștigat cupa la Pitești. Sincer pentru Timișoara a fost o perioadă excelentă. În final vreau să-i salut pe toți fanii baschetului din România.”

Așadar, BC Timișoara a avut parte în 2011/2012 de un sezon de excepție dar din păcate pentru bănățeni, au rămas fără trofeu în palmares după ce au jucat atât finala campionatului cât și a cupei.

foto: gsp.ro/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!