Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EDITORIAL. Cu ochii pe Zona Transferurilor

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
13.12.2011


Chiar dacă turul campionatului nu s-a încheiat majoritatea echipelor au început tratativele.

Ne apropiem cu paşi rapizi de finalul anului 2011 sau cu alte cuvinte, de finalul primei jumătăţi a Diviziei A masculine de baschet. Am avut parte de un start de campionat foarte atractiv, presărat cu victorii surpriză, cu faze spectaculoase, jucători spectacol sau chiar cu greşeli monumentale din partea unui întreg staff tehnic. Acest lucru nu poate decât să ne bucure, însemnând că partea a doua a campionatului se anunţă şi mai atractivă.

Chiar dacă încă nu s-a încheiat turul campionatului, managerii cluburilor prim divizionare au foarte mult de lucru. Fiecare se gândeşte la binele echipei pe care o administrează, încercând să-i asigure un parcurs cât mai bun în partea a doua a sezonului. Tocmai de aceea fiecare oficial în parte a început de câteva săptămâni să analizeze atât evoluţiile sportivilor din cadrul echipei cât şi bugetul rămas pentru cheltuieli.

Unele echipe adoptă o tactică "pre-playoff", adică aşteaptă momentul oportun pentru a efectua extra-transferurile de care dispun, altele vor schimba ce au de schimbat în pauza din iarnă. Deoarece vacanţa dintre ani este foarte scurtă, aceştia trebuie să se mişte rapid pe piaţa transferurilor pentru a nu avea surprize. Cert este că fiecare echipă şi-a cunoscut punctele slabe din cadrul lotului şi doreşte să le transforme în puncte forte.

Se vehiculează multe zvonuri, multe nume în ultima perioadă. Nu este nicio surpriză să aflaţi faptul că Bogan Ţibîrnă este cel mai curtat jucător în acest moment. Aproape toate cluburile de top din România se bat pe jucătorul originar din Iaşi, însă rămâne de văzut cine îi va obţine semnătura. De asemenea la campioana en-titră a României se aşteaptă alte mişcări de trupe interesante, mai ales datorită problemelor medicale cu care se confruntă clujenii. O altă echipă în care ar putea apărea restructurări este BC Mureş Târgu Mureş, iar un cuvânt important de spus va avea noul antrenor. Practic majoritatea echipelor doresc să opereze cel puţin o modificare în lot, însă deoarece numărul jucătorilor români de valoare este mic, fiecare grupare depinde de cealaltă.

Până la finalul turului, când vom afla oficial ce jucători sunt puşi pe liberi, doresc să vă aduc la cunoştiinţă faptul că ne aşteaptă o perioadă foarte activă pe piaţa transferurilor, într-un timp relativ scurt. Vă puteţi aştepta la unele transferuri care dacă s-ar concretiza noi le-am putea numi chiar <<bombe>>.

Aşa cum v-am obişnuit, vă vom ţine la curent cu ultimele noutăţi din zona transferurilor, informaţii pe care le veţi putea citi, în exclusivitate, pe site-ul nostru.

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    campioana are nevie de Tibarna ca de aer pentru ca e nevoie de un juctaor de 4 sau 5 roman ca de aer acuma, mai ales ca Silvasan daca e out 3 luni se poate spune ca e out tot sezonul pt ca at cand o sa isi revina o sa fie iesit complet din forma

    cu 12 ani în urmă (13.12.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Tibarna
    E ditamai oportunitatea pentru Tibarna sa vina la Cluj. Are nevoie U de el, dar si el ar avea numai de castigat. Mai ales ca acum vine la Cluj Jerome LaGrange si cu siguranta Mita Paul nu mai prinde cinciul de baza. Silva accidentat, Chetreanu accidentat, ghici ghicitoare cine ar intra in primul 5 daca joaca cum a jucat in acest tur? :)

    cu 12 ani în urmă (13.12.2011) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    tibarna
    Cel mai bine pentru el ar fi sa plece pe undeva prin Europa :). E promitator baiatul, are tehnica, are loc sa creasca mult de tot in valoare. La ce se joaca la noi ca viteza a jocului si tactica, mai bine si-ar cauta un loc la o echipa unde sa aiba parte de competitie pentru post intr-un campionat profesionist. La noi nu exista competitie adevarata pentru pozitiile din echipa.

    cu 12 ani în urmă (13.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!