Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EDITORIAL. Răzvan Opriș, o nouă performanță remarcabilă la Cluj-Napoca

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
02.10.2015

Ioan Constantin a fost comisarul partidei - Credit foto: Action Foto

Într-o ambiență de gală, noul proiect al Universității Cluj-Napoca a fost prezentat oficial în meciul de Cupă de pe teren propriu, susținut miercurea trecută, la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. Aproximativ 1200 de suporteri clujeni au fost prezenți pentru a le vedea la treabă pe sportivele pregătite de Mihai Coldea, în returul cu Olimpia CSU Brașov, dar și pe Alina Eremia, într-un concert live. Liviu Alexa s-a asigurat ca noul proiect al Universității să facă cinste CV-ului celei mai titrate echipe de baschet feminin din România, iar show-ul a fost pe măsură. Inclusiv pe parcursul jocului.

Liviu Alexa a mizat pe un concert pentru a aduce publicul alături de echipa Universității. Parțial i-a ieșit. În fond adevăratul motiv ce a stat la baza audienței record la un meci de baschet feminin, în ultimii ani, la Cluj-Napoca, a fost prezența tânărului arbitru Răzvan Opriș printre oficialii delegați de Federația Română de Baschet. Răzvan Opriș este un obișnuit al tribunelor clujene după performanța de acum un an, subliniată de către colegul Radu Bărăian, când a reușit să stârnească antipatia atât a ambilor antrenori cât și a publicului.

Adrian Habor a fost principalul arbitru al confruntării de miercuri - Credit foto: Action Foto

Performanța de acum un an, răsplătită cu o nouă delegare la vremea respectivă, tot la Cluj-Napoca, a fost repetată de Răzvan Opriș în confruntarea de miercuri seară. De această dată oficialul din Sibiu s-a remarcat prin mai multe decizii eronate contestate inițial de către banca tehnică a clujenilor. Răzan Opriș a „ratat” mai multe abateri de pași respectiv coș și fault nesancționate fapt ce a iritat peste măsură oficialii echipei gazdă. Mai apoi Opriș a stârnit amuzamentul tribunelor după acordarea unui fault în atac inexistent, în favoarea echipei gazdă, prin modul de semnalare a abaterii: simularea unui croșeu aplicat de către un boxer profesionist.

Acompaniat de experimentatul Adrian Habor, cei doi oficiali au pierdut total din mână jocul. A urmat rândul lui Dan Calancea să protesteze la comisarul partidei, domnul antrenor federal-comisar Ioan Constantin, după o palmă aplicată de Prlja(foto jos - moment excelent imortalizat de colegul Mircea Roșca) pe mâna sportivei Mitic, în încercarea de aruncare de la mare distanță, nesancționată de cei doi oficiali. Intensitatea loviturii a fost de o asemenea manieră încât au semnalat-o până și clienții cafenelei din incinta sălii.

Rămâne de observat care vor fi notele pe care antrenorul federal-comisar Ioan Constantin le va acorda celor doi oficiali, nepublicate la această oră de către FRB. Sursele noastre indică că Răzvan Opriș va fi suspendat cu o nouă delegare, săptămâna următoare, la Cluj-Napoca.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!