Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

El Clasico de România este programat duminică seara

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
27.10.2012


Sala Sporturilor Horia Demian
duminică, 28 octombrie,
d. Digi Sport 3
ora 19:00

4-0  Fișa Meciului  2-2

Cel mai aşteptat duel al rundei a 5-a, sau chiar al campionatului, se va desfăşura la finele acestei săptămâni. Confruntarea, ce poate primi renumele de "El Clasico de România" din baschet, opune marile rivale "U" Mobtielco BT Cluj-Napoca, respectiv CSU Asesoft Ploieşti şi este programată să debuteze duminică seară de la orele 19:00, la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca.

La prima vedere, dacă ne-am hazarda, am indica gazdele ca gruparea care porneşte cu prima şansă, conform calculelor hârtiei, însă, în ziua de azi, hârtia s-a cam demodat! Următoarele pe listă sunt statisticile, acele aspecte care vorbesc de la sine. Chiar dacă nu sunt tot timpul concludente, notăm faptul că CSU Ploieşti nu a mai învins gruparea ardeleană de trei meciuri consecutive, ultimul succes datând din 28.05.2011, adică de exact 17 luni!  De asemenea, în ultimele opt confruntări directe, clujenii au avut câştig de cauză de şase ori, iar prahovenii în doar două rânduri.

De fapt, duminică seara nu trebuie să ne ghidăm nici după cifre, nici după statistici sau alte aspecte. Singurele lucruri ce trebuie luate în calcul sunt loturile celor două echipe şi forma actuală. După cum bine ştiţi, "U" Mobitelco a rămas singura formaţie neînvinsă în actuala ediţie de campionat, iar forma elevilor antrenaţi de Niksa Bavcevic a atins cote înalte în ultimele jocuri, mai ales în cel cu Timişoara. De partea cealaltă, campioana en-titre nu excelează la acest capitol, cel puţin deocamdată. Au practicat un baschet modest, neaşteptat din partea unui asemenea lot, dar, victoria de acasă cu Energia Rovinari, este un semn că prahovenii încep să se pună pe picioare.

Cu siguranţă vom asista la dueluri tari sub cele două panouri, acolo unde s-ar putea decide jocul. Duminică va reveni şi Mihai Silvăşan ceea ce ar putea oferi gazdelor un plus la capitolul trei puncte, pe lângă jucătorii deja consacraţi: Nakic, Halik sau Nikolov. Cert este că, în realitate, nu putem decide cine porneşte cu prima şansă. Tocmai acest aspect face din derby-ul campionatului unul extrem de interesant la care vor lua parte cel puţin de 3000 de spectatori pentru un adevărat regal baschetbalistic.

Cei trei cavaleri ai fluierului sunt Marius Ciulin, Alexandru Olaru şi Drugău Sorin, iar comisar Romi Stănciulescu.

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    Brigada
    Cu Ciulin in teren la capitolul fluier si cu Romi Stanculescu pe post de comisar ii clara treaba..... daca pana sa citesc asta eram convins ca o sa catigam acum am dubii!!!

    Haide "U"

    cu 11 ani în urmă (28.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!