Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

El Clasico de România şi-a respectat renumele

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.10.2012


96 - 103

(26-23, 27-23, 20-27, 12-12, 11-18)


4-1  Statistică
3-2

Meci nebun la Cluj-Napoca. Gazdele au început excelent confruntarea în compania rivalilor de la CSU Ploieşti, însă nu au sfârşit-o la fel de bine. Campioana en-titre a României a aplicat clujenilor prima înfrângere stagională respectiv a izbutit să învingă formaţia de pe Someşul Mic după o pauză de 17 luni. Cu alte cuvinte El Clasico de România şi-a confirmat încă o dată renumele, iar partida de duminică seară a avut nevoie de o repriză suplimentară pentru a decide formaţia învingătoare.

Primele minute s-au desfăşurat sub semnul echilibrului, însă reuşita de la mare distanţă a lui Ivars Timermanis a prefaţat întrega primă repriză. Ambele formaţii s-au întrecut în aruncări de la mare distanţă, fapt ce a surâs stilului de joc clujean. Fără a da dovadă de un joc colectiv bine dezvoltat, ploieştenii s-au aflat mai mereu în spate datorită reuşitelor individuale precum şi a inspiraţiilor ce tind să dovedească potenţialul actual al echipei. A urmat un parţial de 11-0 ce a ridicat în picioare cei 2.500 de fani ai gazdelor sosiţi să asiste la un regal baschetbalistic. Era minutul 7, tabela indica 21-11 după un slam dunk-ul al lui Hristo Nikolov, iar amfitronii visau la o victorie detaşată. Arnautovic a mutat, l-a introdus pe Adrian Tudor şi Virgil Stănescu iar cei doi şi-au rescumpărat încrederea dată de tehnicianul sârb. S-a jucat cap la cap până în minutul 15 când gazdele au preluat din nou iniţiativa graţie coşurilor marcate de Wright pe care prahovenii le-au văzut doar la reulare. Mihai Silvăşan ardea plasa de la mare distanţă, iar Arnautovic nu mai ştia ce să facă. "U" avea, la pauză, 70% la aruncările de trei puncte plus un avantaj de 7 puncte, scor 53-46.

După revenirea de la cabine jocul oaspeţilor a început să se lege. Prahovenii mutau mult mai bine mingea pe semi-cerc căutând angajarea omul liber sau angajarea pivotului. Timermanis şi Hargrove au remontat rapid diferenţa cu două coşuri de trei puncte pentru ca egalitatea să persiste. Gazdele încep să dea semne de oboseală respectiv să aibe probleme cu faulturile. După 30 de minute tabela indica egalitate la 73, urma un sfert decisiv extrem de interesant. Aşa şi a fost. Din nou am avut parte de un joc cap-la-cap pentru ca după 40 de minute să se consemneze o altă egalitate, de această dată la 85, iar jocul intra în prelungiri.

Fără aportul lui Nikolov şi Wright, Niksa Bavcevic a găsit cu greu soluţii în faţa adversarului care dispunea de o bancă mult mai lungă. Ivan Todorovic deschide tabela în prelungiri, pentru ca ploieştenii să replice prin două reuşite ale lui Hargrove. Urmează un coş de la mare distanţă marca Cătălin Burlacu şi diferenţa devenea din ce în ce mai greu de remediat. A urmat încă un coş de trei puncte din mâinile lui Cătălin Burlacu care duce scorul la 95-89. Căpitanul prahovenilor incită publicul, iar Marius Ciulin îl sancţionează cu greşeală tehnică. Era a 5-a greşeală personală, iar jocul se relansa. Nu pentru mult timp căci gazdele nu mai au puterea de a reveni. Se încheie 103 la 96 pentru CSU Ploieşti care obţine o victorie extrem e importantă.

Remarcaţi:

"U" Cluj: Wright - 24 de puncte, 4 recuperări, 9 pase decisive, 4 mingi câştigate, 36 de unităţi la eficienţă; Silvăşan - 23 de puncte; Barnette 14 - puncte şi 4 recuperări

CSU Ploieşti: Hargrove - 21 de puncte, 6 pase decisive; Timermanis - 19 puncte; Burlacu - 18 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive;

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!