Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Elijah Stewart, după succesul din BCL: „Pentru acest club, cerul este limita”

Elijah Stewart, după succesul din BCL: „Pentru acest club, cerul este limita”

U-Banca Transilvania a debutat cu dreptul în grupele Basketball Champions League. Gruparea din Cluj-Napoca s-a apărat excelent în fața lui Darussafaka Istanbul și s-a impus cu 66 la 60, în BTarena.

Un aport semnificativ la această victorie l-a avut Elijah Stewart, care a adunat 18 puncte, 6 recuperări, 2 intercepții și un capac, pentru un indice al eficienței de +15.

A fost un meci mare pentru noi. Știam că ne vor lipsi jucători așa că am decis să ne concentrăm mai mult pe defensivă. Ne-am propus să îi limităm la un joc în care ei nu sunt atât de buni, să ne folosim de mismatch-uri și să ne apărăm. Pentru asta ne-au adus aici. Știam care ne sunt obiectivele când am semnat cu această echipă. Mi-au spus că își doresc să ne calificăm și eu dintotdeauna mi-am dorit să joc în Basketball Champions League. Așa cum am spus, avem o echipă, nu există nicio individualitate. Toată lumea își cunoaște rolul și cu toții practicăm un joc colectiv. Întotdeauna ne dorim să câștigăm, nu ne pasă de linia statistică. Pentru acest club, cerul este limita. Când restul coechipierilor vor fi sănătoși, potențialul nostru va crește și mai mult. În acest moment, avem la dispoziție jumătate de echipă și totuși avem rezultate. Nu avem scuze, ci ieșim pe teren și luptăm în fiecare meci”, a declarat baschetbalistul american la conferința de presă.

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează derby-ul cu CSM CSU Oradea de duminică, 10 octombrie.

*foto: championsleague.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Felicitari
    pentru un jucator care face foarte bine ambele faze, constant. Sau cel putin asa a fost in toate meciurile pe care le-am vazut pana acum.
    Sper ca sa ramana cat mai mult posibil la "U" si sa nu fie afectat de unele rabufniri ale antrenorului.

    cu 2 ani în urmă (06.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      exact
      presiunea de care vb silvasan cred ca s-a simtit cel mai mult la el. iar a inceput cu urletele necontrolate.
      Mie stewart mi se pare cam la nivelul lui petrica, ca nivel de joc. Nu are acelasi leadership si e bine ca nu l are. pentru noi. ca prea multi lideri strica echipa. oricum avem petrica si stipe.

      si pt cei care au scris tabela: incercati macar numele jucatorilor nostri sa le scrieti corect. E stewart, nu steward. Culmea, steward. greseala o inteleg dar din toti "oficialii" sa nu sesizeze nimeni greseala pe tot parcursul meciului, si sa o corecteze, asta e mai greu de inteles.

      cu 2 ani în urmă (06.10.2021)
    • Benjamin:

      Stewart
      Un jucator foarte bun pana in acest moment. Cu mult peste ce ne-a aratat Edwards anul trecut in momentele lui de forma maxima (undeva pe la inceputul sezonlui).

      cu 2 ani în urmă (06.10.2021)
    • pipzn:

      @studentU
      pai cei care au scris tabela, cel putin inaintea inceputului de meci (si nu am fost atent cand au schimbat, oricum pana la pauza de dupa primul sfert) scrisesera Grasus :)

      Da, au reinceput manifestarile necontrolate pe care, ca antrenor ar fi bine sa le eviti. Pe de alta parte, sincer, ce ati simtit cand Guzman a facut recuperarea aia ofensiva impresionanta doar pentru a da apoi o pasa total aiurea, in terenul nostru? Si au mai fost situatii in care in prima faza s-a recuperat cu greu doar pentru ca imediat dupa aceea sa se piarda mingea extrem de usor.

      In fine, nu cred ca Stewart merita rabufnirile acelea. Atentionat, da (la fel, ca de altfel si alti jucatori la un moment dat pentru ca nu au putut tine de minge).

      cu 2 ani în urmă (06.10.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Chestia cu Grasus
    a fost super "faină" ! Am rîs puțin...amar, că nu au autocorecție !
    In schimb crainicul sălii a reușit să o depășească pe celebra urlătoare. Nu cascada... De multe ori nu se deslușea numele jucătorului care a înscris. Să-i de-a careva un buton de volum, să nu mai urle în halul ăla.
    Eu îi sugerez să ia lecții de la speakerul de la Oradea, care indică și jucătorii adverși care înscriu și chiar abaterile fluierate. La noi doar "player in player out" ! Dar urlete cît cuprinde. Înțeleg entuziasmul și dorința de a insufla elan galeriei. Apropo, atmosfera de ieri, undeva de nota 8, dar astea sunt condițiile în pandemie la 50% ocupare.

    cu 2 ani în urmă (06.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Nici la mine
      nu a funcționat autocorecția * să-i dea !

      cu 2 ani în urmă (06.10.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!