Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Emanuel Cățe: „Am reușit să-i surprindem cu apărarea noastră agresivă”

Emanuel Cățe: „Am reușit să-i surprindem cu apărarea noastră agresivă”

U-BT Cluj-Napoca a deschis cu o victorie etapa a doua în Liga Națională de Baschet Masculin, 98-85 pe terenul lui FC Argeș Pitești în conferința A. Ardelenii au fost la ultimul meci oficial înaintea debutului în EuroCup.

Emi Cățe a vorbit cu reporterul baschet.ro prezent la meciul de la Pitești după încheierea jocului, internaționalul român având următoarele de adăugat pentru început:

„Am știut de la început că urma să fie un meci greu. Piteștiul este o echipă foarte luptătoare, știam că nu se vor da bătuți, chiar dacă am început foarte bine cum ne-am propus. Am respectat indicațiile antrenorului, iar ei după au revenit în meci. Ne așteptam la asta și mă bucur că ne-am păstrat calmul și cumpătul chiar în sfertul trei, când ei au preluat conducerea. Am jucat din nou baschetul nostru și în atac, și în apărare, în special în apărare unde am reușit să întoarcem meciul și să obținem victoria.”

Autor a 10 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 capace, Emi a scos în evidență detaliul cu care U-BT și-a surprins adversara, dar și cum s-a pregătit lupta la nivelul pivoților, unde Argeșul a avut cifre diferite cu Jevtovic sau ulterior Zekovic pe parchet:

„Da, pentru că am reușit să-i surpindem cu apărarea noastră agresivă și acolo am interceptat multe mingi care ne-au adus multe puncte ușoare pe contraatac.

Nu am avut pregătită nicio schemă când intra un pivot, respectiv celălalt. Pur și simplu ne-am făcut jocul. N-am știut acest detaliu statistic (n.r. Pitești avea +4 cu Jevtovic pe teren și -17 cu Zeko) și n-am acordat o atenție specială acestui fapt.”

În cele din urmă el a vorbit puțin și despre următorul joc al campioanei României, cu JL Bourg în EuroCup (12 octombrie, ora 20.30):

„Suntem încă o echipă în construcție, abia am jucat câteva meciuri oficiale. Forma noastră se va vedea puțin mai târziu, însă suntem pe drumul cel bun și sper că vom avea un debut așa cum ne dorim.”

*foto: Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!