Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Emanuel Cățe: „Cred că am dat totul, atât s-a putut”

Emanuel Cățe: „Cred că am dat totul, atât s-a putut”

U-BT Cluj-Napoca a pierdut miercuri, 22 martie, meciul cu Prometey (87-96) din etapa a 17-a a 7DAYS EuroCup și are acum un bilanț de 5 victorii și 12 înfrângeri în această competiție.

Iată ce a declarat, la finalul jocului, Emanuel Cățe:

A fost un meci foarte disputat. Știam că ei vor să-și mențină poziția. Noi ne-am executat planul de joc. Pe alocuri, puteam să fim mult mai bine, am făcut multe greșeli controlabile. Ne-am dorit foarte mult să luptăm pentru fanii noștri care au venit și ne-au susținut la fiecare meci. Le mulțumim mult. Am vrut să terminăm, făcând o figură frumoasă și respectându-ne pe noi înșine, pe toți cei care au crezut în noi. Cred că am dat totul, atât s-a putut.

Întrebat ce s-a întâmplat în ultimul sfert, când clujenii au permis un run mai mare al ucrainenilor, pivotul lui U-BT a răspuns următoarele:

Vă dați seama, e un ritm de joc extrem de alert. Într-adevăr, s-a mai întâmplat. Am spus, sunt multe greșeli care țin de noi și trebuie să fim pe moment acolo. Putem să vorbim după, putem să vorbim înainte dar acolo, pe moment, trebuie să existe acea doză de concentrare, care să nu le permită să revină de fiecare dată în joc. Chiar și când luăm avantaje, le pierdem. E și un pic din planul de joc, crezând că facem un run foarte mare, pe când noi trebuie doar să așezăm lucrurile și să ținem de avantaj pentru că noi am muncit pentru el. Nu putem să dăm cu piciorul la ce am muncit până atunci. Cred că s-a mai repetat și trebuie să fie luate deciziile pe moment.

Cățe a adunat 17 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și un indice al eficienței de +22, fiind cel mai bun jucător al echipei sale. Despre prestațiile sale din ultima perioadă, jucătorul român a afirmat:

Mă simt foarte bine. Mentalitatea mea, plecând din primul meci, a fost să lupt pentru echipă și să dau tot ce am mai bun, să ajut să câștigăm. Într-adevăr, în ultimele meciuri am reușit să punctez un pic mai mult, dar eu merg cu același mindset în fiecare meci, fie că e EuroCup, Cupa României, SuperCupa sau campionatul național. Lucrurile trebuie să fie în aceeași direcție și atunci vor veni și rezultatele bune, sunt convins.

Emi a vorbit și despre campania de EuroCup, ardelenii urmând să termine sezonul regulat pe locul al 9-lea în grupa A:

Mai avem un ultim meci, în deplasare. Cred că trebuie să luptăm pentru noi că am ajuns până în punctul acesta. Trebuie să ne bucurăm de meci, de fiecare ocazie de a demonstra cum suntem. Campania EuroCup a fost una foarte intensă. A fost primul sezon pentru mine, cât și pentru echipă. Clar, avem de învățat și trebuie să analizăm la rece toate lucrurile.

După terminarea disputei, jucătorul lui U-BT s-a salutat călduros și s-a pozat cu Caleb Agada și Ondrej Balvin, două cunoștințe vechi din campionatul Spaniei.

Da, cu Caleb am jucat la Prat în sezonul 2017-2018. Iar cu Balvin am jucat în primul meu sezon ca profesionist, la Sevilla. Aveam 18 ani. Avem foarte multe amintiri împreună. În special cu Caleb a fost un sezon extrem de greu și am reușit să facem ceva mare, plecând cu al doilea cel mai mic buget din acel sezon. Am trecut prin multe împreună, multe lucruri grele care ne-au unit foarte mult. Acum oriunde ne vedem, e o bucurie enormă să fim chiar și adversari. Iar cu Ondrej la fel. Ne-am văzut de foarte multe ori după și avem o relație normală de prietenie.

Săptămâna următoare, în 29 martie, U-BT Cluj-Napoca va avea ultimul meci din această stagiune de EuroCup, pe terenul lui ratiopharm Ulm.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Cățe
    El este etalon pt baschetbalistii nostri dodv al caracterului si eticii.
    Am vazut ce ritm ridicat este in fiecare meci din Eurocup, ce valoare au jucatorii, antrenorii care au fist adversarii Clujului, astfel ca prestatia lui Cate in timpul acestui sezon international trebuie apreciata la justa ei valoare.
    Mi ar place sa-i strâng mâna odată!

    cu 1 an în urmă (23.03.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    CATE CAPITAN!
    Un adevarat lider prin atidudine si realizari! Sunt mandru ca avem la echipă un jucator roman cu atata valoare, profesionala si umana si inca atata potential dpdv baschetbalistic. Cred ca mai poate creste mult.
    Sper din tot sufletul să il tinem la echipa desi, asa cum spuneam intr-un alt comentariu, nu stiu daca Silvasan e chiar mentorul de care are nevoie.

    Jos palaria si felicitari si parintilor! I-am vazut prin oras, in masina, acum vreo saptamana si se vedea ca sunt o familie frumoasa.

    cu 1 an în urmă (23.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!