Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Emanuel Cățe, după succesul cu Gran Canaria: „Am luptat până la ultima picătură de energie”

Emanuel Cățe, după succesul cu Gran Canaria: „Am luptat până la ultima picătură de energie”

U-BT Cluj-Napoca a obținut miercuri, 31 ianuarie, a 13-a victorie din actuala ediție a BKT EuroCup, trecând cu scorul de 113 la 111 de Gran Canaria, formație care, înaintea acestui joc, avea același bilanț ca alb-negrii.

Campioana României a evoluat excelent, a revenit de la -19 și apoi, în prelungiri, a continuat să joace ca o echipă, reușind să se întoarcă acasă cu un succes extrem de important. U-BT Cluj-Napoca a avut patru jucători cu minim 20 de puncte înscrise, însă MVP-ul partidei a fost, fără îndoială, Emanuel Cățe.

Pivotul „studenților” a jucat aproape 30 de minute, timp în care a adunat 23 de puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții și 2 capace, pentru un indice al eficienței de +38. Mai mult decât atât, Cățe a recuperat ofensiv după ratarea lui Adam Mokoka de la finalul reprizei suplimentare și a marcat coșul care a adus victoria echipei sale.

„Așa cum am spus la pauză, nu am venit aici să ne dăm bătuți. Am venit aici să dăm ce avem mai bun și am lăsat totul pe teren. Din fericire, a fost destul pentru a câștiga. Sunt foarte mândru de coechipierii mei. Am luptat până la ultima picătură de energie și am fost răsplătiți pentru efortul nostru. Trebuie să continuăm să avem aceeași mentalitate. A fost un meci, însă mai avem o partidă și vom încerca să terminăm cât de sus putem. La finalul zilei, e doar un alt pas. Trebuie să rămânem calmi și să muncim din greu. Încă e un sezon lung, nu s-a încheiat acum. Trebuie să rămânem concentrați”, a declarat, după meci, jucătorul în vârstă de 26 de ani.

În actuala stagiune, Emi Cățe are medii de 9.2 puncte, 4.6 recuperări, 1.5 pase decisive și 12.2 la eficiență. U-BT Cluj-Napoca mai are de disputat un singur joc din sezonul regulat, pe terenul lui Lietkabelis, și, în cazul unui succes, va termina pe locul al doilea în grupa B și se va califica direct în sferturile de finală ale competiției.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Bravo Emi !
    Sa mai zica cineva ceva negativ....
    Adevarul este ca el este si va fi pilonul de baza la orice echipa romaneasca, de club sau nationala.
    Si asta pt ca are in plus caracterul necesar si e dispus la sacrificii.
    Mie imi plac enorm acesti oameni !

    cu 3 luni în urmă (01.02.2024)
    • varu silvois:

      poate
      il mai apuca pe Silva episoadele caracteristice

      cu 3 luni în urmă (01.02.2024)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Emi Cățe
    Ieri a făcut cel mai bun meci al său ( evident, din ce l-am văzut eu)! Tehnică,calm, inteligență, spirit de sacrificiu! Din categoria marilor pivoți ai Clujului: Horia Demian și Ghiță Mureșan! Un viitor strălucit are în față! Felicitări!

    cu 3 luni în urmă (01.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    Din nou, jos pălăria!
    BRAVO, Emi & team!

    cu 3 luni în urmă (01.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!