Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Emi Cățe, după eșecul cu Lietkabelis: „Cred că am luptat până în ultima secundă”

Emi Cățe, după eșecul cu Lietkabelis: „Cred că am luptat până în ultima secundă”

U-BT Cluj-Napoca a pierdut marți, 31 ianuarie, un joc extrem de important în 7DAYS EuroCup în fața lui Lietkabelis: 75-77. Ardelenii au controlat prima repriză, însă lituanienii au evoluat mai bine în partea secundă și s-au impus.

În actul decisiv, Emi Cățe a jucat excelent, conducând revenirea clujenilor, și a terminat aproape în double-double: 9 puncte, 9 recuperări.

„Nici nu știu cu ce să încep. Într-adevăr am pierdut la sfârșit. Cred că o mare perioadă din joc am respectat planul de joc și am făcut ceea ce trebuia să facem. Bineînțeles că am făcut și unele erori, o parte pe care nu am putut să le controlăm, dar celelalte depindeau de noi și strict de noi. Aici trebuie să fim mai buni pe viitor. Cred că am luptat până în ultima secundă. Nu am reușit să câștigăm și asta este foarte frustrant pentru toată lumea. Dar știm că mai sunt încă cinci meciuri și șansele nu sunt pierdute definitiv. Mai sunt încă cinci oportunități de a ne arăta jocul bun și trebuie să știm că nimeni nu ne va da nimic pe gratis. Trebuie să muncim și să luăm totul prin efort, altfel nu ne va da nimeni pe tavă absolut nimic în competiție și nicăieri”, a declarat pivotul alb-negrilor la finalul jocului.

Cățe a vorbit și despre deciziile de arbitraj care au inflamat publicul ardelean:

Da, le-am simțit, am simțit că nu au fost decizii pentru noi. Dar, în același timp, trebuie să știm că, așa cum am zis, nu ne va da nimeni nimic. Trebuie să controlăm ceea ce depinde de noi.

Întrebat despre atmosfera creată de suporterii lui U-BT, baschetbalistul în vârstă de 25 de ani a răspuns următoarele:

Chiar s-a simțit suportul lor, îi așteptăm și în ultimele meciuri pentru că fiecare meci este decisiv de-acum. S-au simțit și le mulțumim tuturor pentru energie. Trebuie să câștigăm data viitoare.

Campioana României mai are cinci meciuri de disputat în EuroCup: acasă cu Bursaspor și Prometey și în deplasare cu Brescia, Joventut Badalona și Ulm.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

 

4 comentarii la aceasta stire:
  • Silvois :

    Sperante
    Da, Emi, ati luptat pana in ultima secunda, dar asta nu e suficient. In toate partidele ati facut asta, dar n-a fost suficient pentru a castiga, parca ati alergat mereu dupa o fata morgana ce parea aproape, dar care disparea pe cand sa o atingeti! Nu, nu e suficienta puterea de lupta, e clar ca echipa are nevoie de un plus valoric pentru a avea succes in aceasta competitie. Poate la editia viitoare, daca o fi sa participam! Pana atunci, sa speram ca puterea asta de lupta va fi atuul castigator in lupta pentru titlu, valoric nu cred ca avem un avantaj semnificativ fata de competitoare, cel putin fata de Oradea. Sa speram ca tu, Emi Cate, singurul roman aflat la nivelul valoric necesar, vei ramane la Cluj, sa speram ca cei responsabili, financiar, managerial, vor face strategia realista, dublata de jucatori pe masura, in anul competitional urmator. Hai U BT!

    cu 1 an în urmă (01.02.2023) Raspunde
  • Bihor :

    competitie si lot
    am cateva observatii legat de parcursul european al clujului in sezonul trecut si cel actual
    1. legat de competitie
    chiar daca multi considera ca eurocup e superioara fata de champions league, parerea mea e ca cele 2 competitii sunt relativ egale, sa zic cu un oarecare plus pentru bcl, argumentele mele fiind urmatoarele:
    - din punct de vedere valoric, daca ne uitam in clasamentele nationale, echipele din champions stau ceva mai bine
    - nivelul de intensitate al meciurilor e mai mare in champions, unde, prin prisma formatului competitiei, rezultatul e mai important (ex: in bcl daca pierzi 2-3 meciuri esti deja eliminat, in eurocup ai timp sa recuperezi o eventuala serie neagra)
    - formatul eurocup e mai mult comercial decat sportiv, fiecare echipa joaca 18 meciuri, pentru ca la final rata de promovare sa fie de 80% ... in aceasta faza competitia e mai mult pentru echipele care sunt in jurul pragului de promovare, in schimb pentru echipele din fata miza este destul de mica ... iar apoi, dupa ce s-a jucat luni bune in faza grupelor, urmeaza faza eliminatorie, care e ca o ghilotina, totul se decide intr-un singur meci (nici macar 2 din 3 ...) ...
    - faptul ca in champions clujul a ajuns in sferturi, iar in eurocup e posibil sa nu treaca de grupa nu cred ca se datoreaza faptului ca acum clujul joaca intr-o competitie mai puternica, ci ca echipa a scazut fata de anul trecut ... convingerea mea e ca daca jocul clujului ar fi la nivelul de anul trecut ar fi in primele 3 din actuala grupa de eurocup, adversarii fiind cam de acelasi nivel cu cei de anul trecut: anul trecut batea pe prometey, acum a pierdut cu ei, anul trecut batea holon si darusafaka, acum a pierdut cu lituanienii si cu bourg, anul trecut batea ludwigsburg, acum a pierdut cu ulm ...
    2. legat de lot
    campania de achizitii din vara nu mi s-a parut a fi rea, au fost adusi meindl, cate, taylor si sanders (ma refer doar la cei care fac parte din rotatie), din care 3 s-au dovedit a fi valorosi si au confirmat, iar sanders putea fi util in cadrul rotatiei, chiar daca nu s-a dovedit a fi un jucator care face diferenta ... deci din 4 au fost bune 3 maini ... ce s-a intamplat ulterior cu taylor tine de altceva, ceva nu a functionat, dar ca alegere nu a fost rea
    - problema mare mi se pare randamentul foarte slab al nucleului de baza, in jurul caruia s-au castigat ultimele 2 titluri si a fost campania extraordinara din europa. richard e la pamant, bircevici face un meci bun si 3 proaste, iar stipanovici e si el mult sub ce era ... avand in vedere varsta lor, era previzibil sa apara o scadere in randament (generata de oboseala, aparitia lipsei de motivatie), dar era greu de presupus ca va fi atat de mare aceasta cadere ... in plus, in vara, chiar daca cineva din conducerea clubului ar fi anticipat ca va urma o scadere a jocului celor de mai sus, nu ar fi indraznit sa renunte la serviciile vreunuia dintre ei, avand in vedere aportul lor din ultimele 2 sezoane
    - legat de achizitiile din vara, meindl si cate mi se par a fi cei buni in momentul de fata de la cluj
    3. observatie
    la un moment dat spunea silvasan, poate pentru a justifica putin din rezultatele de anul acesta, ca anul trecut clujul ar fi beneficiat si de noroc ... cu aceasta afirmatie nu sunt de acord, ba din contra, consider ca a avut ghinion anul trecut, daca ne amintim ca i s-a anulat o victorie obtinuta la prometey si desi castigase la malaga si in ucraina, risca chiar sa piarda calificarea

    cu 1 an în urmă (02.02.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Competitie
      Da, daca te uiti la locul echipelo in campionatele nationale poti spune ca BCL ar fi mai valoroasa (dar din Italia, Spania, Grecia sau Polonia echipele din Eurocup sunt mai bine clasate decat cele Bcl) asa ca nu tine acest argument. In plus, daca ar fi sa comparam ar trebui sa comparam Eurocup cu top 16 Bcl - si aici , nu cu toate 32 echipe participante)
      Vazand meciuri din ambele competitii, cele din Eurocup mi se par mai intense (cam cum au fost cele cu Ludwisburg). Ar fi 2 motive:
      1) regulile competitiei - nu ai limitari privind strainii utilizati ca in Bcl, si
      2) suma primita pt fiecare victorie (din cate stiu, pt anul trecut, pt ca am ajuns in sferturi am primit 100.000 euro.
      Si da, problema noastra cea mai mare e diferenta de "forma" la Richard si Bircevic - sau scoutingul facut de adversari. Si sa nu uitam de lotul pe care il avem, inferior numeric celorlalte competitoare.

      cu 1 an în urmă (02.02.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    lipsa de motivatie
    lipsa de motivatie trage echipa in jos. plus chimia dintre jucatori si rotatia scurta trag mult in jos pe U. nu e suficient sa lupti, mai trebuie sa si poti

    cu 1 an în urmă (15.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!