Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Emi Cățe, după victoria cu Brescia: „Fanii ne-au ajutat să credem mai mult în noi”

Emi Cățe, după victoria cu Brescia: „Fanii ne-au ajutat să credem mai mult în noi”

U-BT Cluj-Napoca a obținut miercuri, 23 noiembrie, cea de-a doua victorie din actuala ediție a 7DAYS EuroCup. Campioana României s-a impus cu scorul de 91 la 86 în fața Bresciei, după un meci extrem de disputat, decis în ultimul minut.

După fluierul final, în dreptul băncii clujene, Emanuel Cățe, jucătorul ajuns în această vară în orașul de sub Feleac, a avut un moment de bucurie și descătușare. Pivotul lui U-BT și al echipei naționale a făcut un joc excelent, terminând cu 13 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive.

„A fost un meci greu, ne așteptam. Toate meciurile sunt grele în EuroCup. Sincer, cred că am avut în plus față de italieni aportul fanilor noștri. Au fost senzaționali. Ne-au ajutat enorm, ne-au ajutat să credem mai mult în noi în momentele importante, în momentele grele. Mă bucur că am reușit să câștigăm meciul la final”, a declarat tânărul jucător după terminarea partidei.

Emi a fost întrebat despre jocul pivoților, atât el, cât și Andrija Stipanovic având prestații solide în duelul cu Brescia:

Ne antrenăm din greu. Mă lupt foarte mult cu Stipe la antrenamente. Știm ce avem de făcut amândoi, ne înțelegem foarte bine. S-a văzut în această seară. Ne-am luptat foarte bine cu pivoții lor, am știut să fructificăm toate ocaziile pe care le-am avut și sper să continuăm tot așa și să vină cât mai multe victorii.

U-Banca Transilvania a terminat cu 22 de pase decisive, iar Cățe a vorbit despre importanța jocului colectiv și despre chimia din cadrul echipei.

Este cel mai important. Atunci când circulă mingea, când toată lumea este prezentă, face parte din angrenajul echipei. Numai așa putem să construim un parcurs frumos. Cred că asta este filozofia unei echipe de top. Cred că doar trebuie să menținem aceeași linie și, cred că se observă, chimia dintre noi este foarte bună.

La final, MVP-ul clujenilor a vorbit pe scurt și despre importanța acestei victorii:

E o victorie după o pauză de trei săptămâni în EuroCup. Contează enorm pentru moralul nostru, știm că facem lucrurile bine și trebuie să continuăm tot așa.

*foto: eurocupbasketball.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!