Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Emi Cățe rămâne încă un sezon la U-BT Cluj-Napoca

Emi Cățe rămâne încă un sezon la U-BT Cluj-Napoca

În cursul acestei seri, U-BT Cluj-Napoca a anunțat că Emanuel Cățe va rămâne încă un sezon la campioana României. Pivotul format în Spania s-a întors în vara anului 2022 în România și i-a ajutat pe alb-negri să obțină trei trofee în stagiunea 2022-2023.

Cățe a fost unul dintre cei mai buni baschetbaliști ai sezonului în Liga Națională de Baschet Masculin, având medii de 12.7 puncte, 6.5 recuperări și 1.6 pase decisive. În finala cu CSM Oradea, baschetbalistul în vârstă de 25 de ani a strâns 9.0 puncte, 6.5 recuperări și 2.0 pase decisive, fiind numit MVP de către redacția noastră.

De asemenea, Cățe a evoluat alături de U-BT și în EuroCup, unde a avut medii de 9.0 puncte, 5.3 recuperări și 1.3 pase decisive. Pivotul naționalei României va rămâne în lotul antrenat de Mihai Silvășan și în ediția 2023-2024.

„Pentru mine e mult mai ușor să joc baschet și să performez la cel mai înalt nivel într-un loc în care mă simt apreciat atât de club, cât și de suporteri. Împreună am realizat în sezonul trecut multe momente deosebite, memorabile, pe care îmi doresc să le îmbunătățim. Mulțumesc antrenorilor și staff-ului tehnic pentru încrederea acordată și promit că voi face tot ce depinde de mine pentru realizarea obiectivelor clubului. Aștept din nou să văd tribunele pline și să strigăm împreună Haide "U"!”, a declarat Emi Cățe după semnarea cu U-BT, conform site-ului oficial al clubului.

Pe lângă Cățe, ardelenii îi mai au în lot pe Patrick Richard, Mihai Măciucă, Karel Guzman și Andrija Stipanovic.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

12 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Vestea
    verii. Un jucator cu suflet, un caracter deosebit.
    Cate capitan! Haide U!

    cu 10 luni în urmă (19.06.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    Și sunt fericit
    Asta era un refren ce l fredona MM la FCSB. Și noi avem inițiale UBT, evident mai răsunătoare! Primul pas spre performanta a fost făcut,. Aceasta veste este..la dublu și jucător valoros și român. Hai U.

    cu 10 luni în urmă (19.06.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    U BT CLUJ NAPOCA
    Incepe sa se contureze echipa! Desi asa cum spunea si Gyke, au mai fost echipe interesate de Cate, suma pusa pe masa de clujeni precum si proiectul l-au facut sa semneze prelungirea. Daca citim cu atentie declaratia observam faptul ca U BT isi propune obiective mai mari decat sezonul ce tocmai s-a incheiat.
    Acum probabil se va anunta inca o continuare si apoi vor incepe noutatile pentru sezonul viitor. Sigur ca este obligatoriu ca sa poti emite pretentii in competitie sa ai un pg de valoare precum si o extrema adecvata meciurilor din Eurocup.

    cu 10 luni în urmă (19.06.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    Transferuri
    Sa vina lunetiștii!. Probabil vor fi negocieri lungi, întâi echipele ...mai vestice vor tria sita cu valori, sa sperăm că suntem în următorul inel valoric și nu vom fi dezamăgiți in acest nou sezon precum in cel încheiat.

    cu 10 luni în urmă (19.06.2023)
    • Ricardo:

      varu silvois
      De ce sunteti asa dezamagit de sezonul recent incheiat? Echipa a avut un sezon grozav. Cupa si campionatul pe plan intern si o participare absolut decenta in EUROCUP. Competitia europeana este foarte puternica acolo sunt echipe de super top care se bat an de an, au o vasta experienta. Cu siguranta se negociaza cu jucatori super buni de nivel inalt pe care ii doresc si alte echipe dar repet si pe Cate l-au dorit si a ramas in continuare!

      cu 10 luni în urmă (19.06.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Eu credeam
    că anul trecut au semnat pe cel puțin doi ani. Doar Cățe era clar o certitudine. In condițiile actuale, eu sper să apară vreo Ildiko Manasses sau o Aurora Dragoș în viața lui Emi. Pentru cei care se întreabă ce-am vrut să spun cu asta, le spun că acum vreo 30 de ani și mai bine cînd Steaua avea un lot puternic, cele două domnișoare din Cluj i-au "ademenit" pe Mircea Cristescu și Bruno Roschnafsky în așa fel că au venit să devină campioni la U Cluj. Și au rămas la Cluj... :)

    cu 10 luni în urmă (19.06.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    E foarte bine
    Mă bucur că a rămas Cățe la noi. Urmează ca sezonul care vine să fie confirmarea valorii lui la nivel internațional. Lucru realizabil într-o echipă ce-și propune obiective superioare celor din sezonul trecut.
    Dar pentru asta mai avem nevoie de doi- trei " lunetiști" și de încă un pivot de forță. Dorința mea, pe care mi-am mai exprimat-o, este ca Meindl și Jones să continue cu noi. Nu știu dacă se va putea, dar speranța e speranță.

    cu 10 luni în urmă (19.06.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Motofily:

      Meindl
      Meindl nu cred ca va continua. Pe langa ca e in discutii cu Zaragoza cum se zicea, a postat si pe instagram un mesaj de multumire pt echipa si suporteri, de plecare cumva.

      cu 10 luni în urmă (19.06.2023)
    • Unforgiven:

      Jones
      Nu ramane jones. De fapt cu exceptia lui Petrica si Guzman toti strainii vor pleca

      cu 10 luni în urmă (19.06.2023)
    Raspunde
  • varu silvois :

    Ricardo
    Am fost dezamăgit de campania de transferuri, excepție Cate. Dar cum poate rezulta din modul meu de exprimare, am luat ce s- a putut, pe cine a fost liber, având în vedere că sezonul era deja început. Anul acesta mi as dori altceva! Hai U

    cu 10 luni în urmă (19.06.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Excelent
    Ma bucur ca a luat decizia de a ramane la Cluj pentru inca un sezon.

    Indiferent ce simtim noi ca suporteri, cred ca a procedat inteligent semnand doar pentru un an. Daca va avea un sezon foarte bun cu posibilitate de a prinde afara (probabil Spania) un contract (sensibil) mai bun, va putea merge linistit. Daca nu, cred ca nu va fi nicio problema sa mai ramana la Cluj.

    Altfel, Meindl nu cred ca va mai ramane si dintre ceilalti jucatori straini eu sper sa mai ramana Jones pentru ca sigur poate mai mult fata de ce am vazut pana acum iar atitudinea in joc e cea care trebuie.

    cu 10 luni în urmă (19.06.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    Jones
    Și mie mi-a plăcut Jones. Cu un CV respectabil și o atitudine pozitivă în teren, a adus un plus de vivacitate și precizie în exprimare ori de câte ori a fost folosit. Un potențial încă nevalidat întru totul în echipa noastră.

    cu 10 luni în urmă (19.06.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!