Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia cedează în Ucraina în fața lui Khimik

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.02.2016

Energia Târgu Jiu a pierdut meciul doi din optimile de finală ale FIBA Europe Cup. Singura echipă românească rămasă în competițiile europene a cedat cu scorul de 71-60 pe terenul lui Khimik Youzhny.

Hristu Șapera s-a putut baza pentru acest meci pe doar 8 jucători, plus Silviu Sanda, cel care nu a fost utilizat deloc. În ciuda situției delicate în care se află, Energia s-a ținut bine în Ucraina. Chiar dacă s-a aflat mereu la conducere, Khimik nu a părut o echipă de neînvins. Ucrainienii au câștigat primul sfert cu 27-20, grație unui ultim minut de sfert excelent. În sfert spre jumătatea sfertului secund, Energia a suferit o cădere și gazdele înregistrau cel mai mare avantaj, de 16 puncte, scor 42-26. Până la pauză, Troupe și compania au redus 5 lungimi din handicap, scor 44-33 pentru Khimik. Energia a revenit mult mai bine de la cabine, iar Horne și Șanta mai recuperau 6 puncte din deficit, fără ca ucrainienii să puncteze. Gorjenii au rămas în spatele la o diferență mai mică de 10 puncte până înaintea ultimelor două minute ale actului. Shaw, Riabchuk și Belikov au oferit însă lui Khimik un avantaj important după 30 de minute de joc, scor 63-49.  Chiar dacă a permis gazdelor să marcheze doar 8 puncte în ultimul sfert, Energia nu a avut resursele necesare pentru a reveni și s-a văzut învinsă cu scorul de 71-60.

Porter Troupe a fost cel mai bun jucător al echipei noastre cu 21 de puncte, 4 recuperăr și o pasă decisivă. Paris Horne a terminat cu 11 puncte, 8recuperări și 4 pase decisive, iar Raimundas Danys a marcat și 11 puncte plus 7 recuperări și o pasă decisivă.

Matthew Sahw a fost principalul artizan al gazdelor cu 13 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Branden Frazier a adăugat 12 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, iar Oleksandr Belikov a contribuit cu 11 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

foto: Alin Peptan

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Energia
    Pacat, mare pacat de aceasta echipa. In conditii normale, acest joc ne-ar fi fost la indemana si ar fi insemnat calificarea in last 8. Din pacate...II rog pe iubitorii baschetului, oameni pe care eu ii consider cu un IQ mult peste medie, sa nu mai plece urechea la ,,gulgutele'' cu ,,CEO e in faliment'', ,, sponsorizare din bani publici'', si alte tampenii de genul asta. Adevarul e cu totul altul. Pe masura unor interese care ne depasesc...In timp se va vedea adevarul, dar va fi mult prea tarziu pentru clubul Energia.

    cu 8 ani în urmă (24.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!