Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia, în continuare fără Louis Darby

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.12.2014

Energia Târgu Jiu întâlnește astăzi pe teren propriu formația Timba Timișoara, însă nici de această dată oltenii nu îl vor folosi pe americanul Louis Darby, unul dintre pionii de bază a clubului din Târgu Jiu. Baschetbalistul originar din Statele Unite a suferit o accidentare în acest sezon, lipsind mai multe meciuri de pe parchet. 

Antrenorul Antonis Constantinides a decis să-l menajeze pe Darby, fiind un meci ușor împotriva celor de la Timba, respectiv dat fiind faptul că urmează meciuri mult mai dificile pentru Energia, cu Kormend în EuroChallenge, respectiv cu U-BT Cluj în campionat. 

„Am purtat o discuţie cu Darby şi îl vom vedea în teren împotriva celor de la Kormend sau Cluj, dar nu împotriva celor de la Timba. Darby va fi în teren când vom fi 100% siguri, pentru că nu vrem să riscăm nicio accidentare”, a afirmat tehnicianul cipriot, citat de csenergia.ro. 

De asemenea, președintele secției de baschet a CS Energia Târgu Jiu, Dan Cumpănaşu a vorbit la rândul său despre situația extremei. 

„Se vede lipsa lui Darby din teren, a fost destul de greu fără el, deşi am pierdut meciuri pe final şi cu Darby în teren. Spun că a fost greu fără el, pentru că Darby este unul dintre jucătorii care îşi asumă responsabilitatea finalizării unor atacuri, a unor pătrunderi sau a unor aruncări. S-a observat în ultimele meciuri, inclusiv cel cu Steaua, sau cel de la Tartu, că toate mingile ajung la Watson, care trebuie să îşi asume responsabilitatea rezolvării situaţiilor de joc. Trebuie să mai lucrăm la mentalitatea jucătorilor, a unora dintre ei, care nu vor să greşească şi nu îşi asumă responsbilitatea finalizării acţiunilor din final de meci. Este greu, dar sperăm că vom remedia aceste deficienţe”, a conchis oficialul. 

Darby a bifat 6 prezențe în echipamentul Energiei în actuala stagiune, 4 în campionat și 2 în cupele europene. La nivel de LNBM, acesta a acumulat medii de 11.3 puncte, 4.8 recuperări, 2.8 pase decisive, 1.3 intercepții și 3.0 mingi pierdute, totul pentru un indice la eficiență de 13.0 unități. De cealaltă parte, în EuroChallenge, Louis a contabilizat în medie 12.0 puncte, 2.5 recuperări, 2.5 assist-uri, 2.0 mingi câștigate și 0.5 posesii pierdute. 

*Foto: csenergia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!