Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia încearcă să supraviețuiască în seria cu Asesoft Ploiești

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.05.2015

LNBM

Play-off / Semifinale

Meciul 3

Miercuri, 6 mai - Ora 17:30

DigiSport 1

Sala Sporturilor Târgu Jiu

0-2 Fișa meciului 2-0

CS Energia Târgu Jiu și CSU Asesoft Ploiești se vor duela miercuri la Târgu Jiu în Meciul 3 al semifinalei din LNBM. Startul confruntării se va da la ora 17:30, partida putând fi urmărită pe DigiSport 1. Ploieștenii conduc cu 2-0 la general, iar dacă se vor impune miercuri vor obține biletele spre o nouă finală în LNBM. În caz contrar, dacă Energia se va impune, atunci seria se mută în Meciul 4, care este programat joi tot la Târgu Jiu.

Primele două confruntări le-au revenit campionilor en-titre, care s-au impus pe rând cu 82-76, respectiv 82-71. Dacă în primul meci cele două formații au mers umăr la umăr pe aproape toată durata confruntării, prahovenii reușind să se desprindă abia pe final, în jocul secund, elevii lui Sasa Ocokoljic au început încă din actul secund să preia inițiativa în mod decisiv. 

Pentru trupa pregătită de Antonis Constantinides acest meci cu numărul 3 este unul crucial. Oltenii nu mai au voie să facă niciun pas greșit în seria cu Asesoft dacă își doresc să continue sezonul excepțional reușit până în prezent. Cu siguranță, Watson și compania vor evolua sub presiune, însă au arătat atât în LNBM cât și în Europa că pot face față în astfel de situații. De cealaltă parte, multipla campioană a României are la dispoziție 3 meciuri în care trebuie să-și adjudece o singură victorie. 

Runkauskas, Flowers, Zigeranovic și Cooper sunt oamenii care au dus greul pentru Asesoft în primele două partide ale acestei semifinale. De cealaltă parte, Energia a avut parte de un joc colectiv foarte bun în primul duel, în timp ce în partida secundă doar Watson și Troupe și-au făcut simțită prezența pe parchet, fapt dovedit și de diferența consemnată pe tabela de marcaj. 

Serialul Energia vs. Asesoft a ajuns la episodul cu numărul 5 în acest sezon competițional, iar toate cele 5 confruntări au fost adjudecate de prahoveni, în Supercupa României, sezonul regulat din LNBM, respectiv aceste prime două jocuri din semifinală. De-a lungul timpului, Energia și Asesoft s-au întâlnit de 27 de ori, bilanțul îndreptându-se clar în favoarea celor din Ploiești: 24-3. 

*Foto: Cosmin Iftode (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!