Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia prelungește seria cu CSU Asesoft, după un meci 3 cu final palpitant

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
06.05.2015

Energia Târgu-Jiu reușește să supraviețuiască în seria din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin contra lui CSU Asesoft Ploiești. Cu sabia lui Damolxes deasupra capului, gorjenii au făcut un meci 3 bun pe propriul teren iar mâine (07.05) au șansa de a trimite seria într-un joc decisiv ce va avea loc Ploiești.

Gazdele de la Energia Târgu-Jiu a început partida cu Watson, Troupe, Darby, Mack și Glyniadakis iar ploieștenii au mizat din start pe Pot, Runkauskas, Flowers, Burlacu și Cooper.

Energia Târgu-Jiu a deschis jocul foarte, cu intercepție și coș de 3 puncte al lui Louis Darby. Asesoft a egalat rapid prin Flowers însă a urmat un 5-0 apoi pentru gazde. Burlacu a readus echilibrul pe tabelă prin alte 5 puncte marcate la rând. Energia a accelerat din nou și a păstrat pe toată durata actului inaugural un avantaj de minim două posesii iar după 10 minute scorul era 20-15 în favoarea gorjenilor. În debutul sfertului trei cele două echipe au păstrat distanța. La jumătatea sfertului, oaspeții au reușit un 10-0 cu care au trecut pentru prima dată în avantaj, 30-32. Replica Energiei a fost una pe măsură, cu parțial de 12-0, alimenta de trioul Watson-Troupe-Darby. În finalul sfertului Asesoft a mai redus puțin din deficit pentru 44-37 după prima repriză.

Startul secvenței secunde a adus o revenire a elevilor lui Ocokoljic la o diferență de două posesii. Energia s-a desprins la 60-48 cu 3 minute până la finele sfertului grație unui joc excelent din spatele arcului de 3 puncte. Finalul de sfert a aparținut echipei vizitatoare care a adus ecartul la fel ca și la pauză datorită vizitelor dese la linia de fault. În sfertul decisiv, lucrurile importante s-au petrecut în ultimele 3 minute, când gazdele aveau tot 7 avantaj, 71-64. Până la intrarea în ultimul minut al meciului, Asesoft a făcut ca handicapul pe care-l avea să fie de doar 4 puncte. Troupe ajuns la libere a transformat ambele aruncări după care Runkauskas a replicat rapid de la distanță și a reaprins speranțele pentru prahoveni. Glyniadakis l-a faultat fără rost pe Zigeranovic iar sârbul a făcut că scorul să fie de 76-74 cu 20 de secunde rămase. Milosevic a fost faultat intenționat și a transformat ambele libere. Pot a înscris de la 3 puncte, după care Darby nu a ratat de la libere iar oaspeții aveau nevoie de 3 puncte înaintea ultimelor 7 secunde. Pot a fost faultat cu 2 secunde rămase de joc. Sârbul a transformat prima liberă, pe a doua a ratat-o intenționat însă Cooper nu a recuperat în timp util pentru a marca. Astfel, partida cu numărul 3 dintre Energia Târgu-Jiu și CSU Asesoft Ploiești s-a terminat cu scorul de 80-78.

Remarcații partidei:

Energia: Nemanja Milosevic 19 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive; Giordan Watson 18 puncte 3 recuperări și o pasă decisivă; Porter Troupe 15 puncte, recuperări și 4 pase decisive, Louis Darby 15 puncte și 4 pase decisive.

Asesoft: Marius Runkuaskas 20 de puncte și 3 recuperări; Ivan Zigeranovic 19 puncte și 2 recuperări; Jonte Flowers 12 puncte, 10 recuperări și 5 pase decisive; Stefan Pot 12 puncte și 4 pase decisive.

17 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    pontisti contra asehoti :)
    Avand in vedere ca eu, administratorul acestui sait, ceilalti redactori ai lui precum si toti cititorii suntem sponsori ai Energiei, e normal sa tinem cu echipa asta. Doar pe banii nostri face profit Complexul Energetic Rovinari.
    Dar si Ghita tot cu contracte cu statul a facut avere asa ca noi i-am platit si jucatorii iar anii trecuti si arbitrii.
    Dar dintre cele doua, macar Energia nu a furat CU JAPCA campionate. Asa ca tin cu ei si sper sa piarda finala la ZERO. Ceea ce le doresc si asehotilor daca ajung acolo.
    He, he, he... ce ironie! Sa ajung sa tin cu cei care, in ultimii ani, ne-au batut la fundul gol pe unde ne-au prins

    cu 9 ani în urmă (06.05.2015)
    • CS Energia Târgu Jiu abu:

      Pontisti
      Atentie! ponta nu mai tine de cativa ani buni cu Energia. De cand cei de la Tg-Jiu nu l-au ascultat si au plecat pe drumul lor. In ultimul timp l-am vazut mai mult langa Virgil Stanescu, desi stiam ca tine cu Rapid. Deci chestia cu castigarea Cupei anul trecut pentru ca asa a vrut ponta nu are nici un fundament.

      cu 9 ani în urmă (06.05.2015)
    • U BT Cluj-Napoca carlos_cj:

      :)
      Nu de asta am zis pontisti. Ci pentru ca e deputat de Gorj. Normal ca Ponta tine cu Steaua, doar acolo a jucat baschet. De cativa ani buni a terminat-o cu echipa. Daca acum ar fi sa tina cu cineva, clar ca merge cu Ghita.
      Oricum, apreciez ca ai simtul umorului si n-ai sarit ca ars :)

      cu 9 ani în urmă (06.05.2015)
    Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    Suporteri
    Ce n-am vazut astazi in tribuna au fost sustinatorii celor de la ploiesti. Probabil ca au considerat ca cei 3 din teren sunt suficienti!

    cu 9 ani în urmă (06.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @carlos_cj
    Sigur ai gandit inainte de a scrie ?! Esti sponsor al Energiei ? Pai atunci si eu sunt sponsor al noii sali de sport din Cluj...Asa se pune problema ?!

    cu 9 ani în urmă (06.05.2015)
    • U BT Cluj-Napoca carlos_cj:

      nu fura curent de la CEO
      Vezi cum bati campii? :) Polivalenta s-a facut EXCLUSIV din bucetul Consiliului Local Cluj Napoca. Ti-a bagat tie Boc mana in buzunar dupa impozite? Nu cred. dar mie CEO imi umfla facture ca sa dea banii echipelor din Tg Jiu.

      cu 9 ani în urmă (06.05.2015)
    • CS Energia Târgu Jiu varanu:

      factura
      ia verifica ce scrie pe factura de energie electrica, ca in nici un caz nu scrie ceo..nu ceo iti umfla factura, ci enel, cez, eon sau ce furnizori avem fiecare....care furnizori sunt liberi sa cumpere energie chiar si din papua-noua guinee, daca e mai ieftina ca la noi si sa ne-o vanda la ret maxim, ca doar e economie de piata...eu ma-s bucura sa platesc direct catre ceo, macar banii ar ajunge tot in tara...paradoxul e ca cez, eon, etc sunt companii tot de stat din italia, cehia...banii nostri ies din tara, toti pierdem

      cu 9 ani în urmă (06.05.2015)
    • CS Energia Târgu Jiu varanu:

      etc
      scuze pt cratima plasata gresit..din graba

      cu 9 ani în urmă (06.05.2015)
    Raspunde
  • CSM Târgoviște kama :

    Fantastic
    Musca 'abu' mai ceva ca un caine turbat
    Astora trebuie sa le dai cos doar de la jumatatea terenului sa fie corect

    cu 9 ani în urmă (06.05.2015)
    • CS Energia Târgu Jiu energiafan4ever:

      kAMA
      Esti cumva celebrul personaj din Ploiesti care se tot da cunoscator pe facebook ?

      cu 9 ani în urmă (06.05.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @carlos_cj
    Spune-i cui vrei tu ca s-a facut exclusiv din bugetul local, in conditiile in care primeste de la bugetul centralizat...Hai sa nu ne furam caciula...Nu, nu mi-a bagat Boc mana in buzunar la impozite. A umblat direct la salariu, nu s-a complicat...Cat despre factura de la CEO...nu el face factura, ci alti hoti, de pe la ANRE...Dar las-o balta, ca n-are legatura cu baschetul !

    cu 9 ani în urmă (06.05.2015)
    • U BT Cluj-Napoca carlos_cj:

      nu intelegi sau nu vrei sa intelegi?
      Inca o data.. Ponta a dat ZERO lei pentru polivalenta din Cluj. Banii care vin de la bugetul central au fost intai trimisi din Cluj la Bucuresti. Apoi DOAR O PARTE DINTRE EI s-au intors la Cluj. Asa ca poti sta linistit. N-ai dat niciun leu pentru polivalenta. Dar eu dau bani unei companii de stat ca sa faca - sau nu - profit din care finanteaza echipa.

      cu 9 ani în urmă (06.05.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baschetfan02 :

    SUPER FLUIERICI
    daca nu ati vazut arbitri care sa poata anticipa un fault... il gasiti pe teren in ultimele 8-10 secunde de la acest meci ....
    NU CREDEAM CA SUNT ATAT DE "DOBITOCI" INCAT SA FLUIERE INAINTE DE CONTACT .. NU AM CREZUT CA POT SA VAD O HOTIE MAI MARE CA AICI LA TARGU JIU .. ESTE CEVA INEXPLICABIL.. ORICAT DE JALNIC AR FI CARACTERUL UNUI OM NU POATE SA COBOARE LA UN ASEMENEA NIVEL... ROG TOTI IUBITORII DE BASCHET SA PRIVEASCA LA TV SI MECIUL DE MAINE .. CRED CA VA FI UN ADEVARAT SPECTACOL; CEVA NEMAIVAZUT IN LUMEA ASTA!!!!!

    cu 9 ani în urmă (06.05.2015) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    Ultim avertisment!
    Mesaj editat

    cu 9 ani în urmă (06.05.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr:

      Avertisment!
      Mesaj editat

      cu 9 ani în urmă (06.05.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dunk :

    urat
    Vorbiti despre baschet daca-l iubiti!Iar neamul lui Burlacu&company salasuieste pe taramul civilizatiei!Din cate stim,dlor admnistratori ai site-ului jignirile nu ar trebui sa se regaseasca pe-aici!!Puteti sa ne raspundeti?

    cu 9 ani în urmă (06.05.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    scandal la final
    Imi poate explica cineva scandalul de la final? Pe video eu am vazut cum Zigeranovic strange colegii la centru iar cei de la Energia (in frunte cu Milosevic) se inghesuie in ploiesteni- parca sa nu ii lase sa se adune ca de final de meci. Apoi vad cum se arunca niste vorbe si cine altul decat grecul nostru preferat ii da o palma lui Zigeranovic- moment in care lucrurile se inrautatesc! Sper sa fim lamuriti ca eu din asta am inteles ca Energia nu a dat dovada de fair-play ci de taranism si ca unii jucatori ar trebui suspendati, mai ales Glyniadakis. Repet, asta am vazut eu- astept si eu ca altii pareri!

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!