Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Rovinari rămâne neînvinsă în fața echipei din Giurgiu

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
11.11.2012


77-72

(20-20, 21-17, 19-10, 17-25)


4-3 Statistică   3-4

 

Meciul disputat în cursul serii de ieri la Sala Sporturilor din Tg-Jiu s-a încheiat cu victoria gazdelor, care și-au adjudecat partida la scorul de 77 la 72. Gorjenii au avut de înfruntat formația din Giurgiu, formație pe care au condus-o pe tot parcursul confruntării, exceptând primele 2 minute ale debututlui.    

Actul I a consemnat scor egal pe tabela de marcaj, 20-20, cele două echipe mergând cap la cap. Oaspeții au început în forță partida, fiind primii care au punctat, distanțându-se la 3 puncte. Elevii lui Slobodan Nikolic nu s-au lăsat mai prejos și, sub presiunea ultimelor trei confruntări pierdute, au revenit, recuperând handicapul și preluând conducerea pe care nu au mai predat-o până la final.    

Sfertul secund s-a desfășurat în același ton, partida curgând într-o singură direcție și anume pentru amfitrioni. Mobilizați de tehnicianul sârb și vizibil motivați de publicul venit în număr mare la Sala Sporturilor, gorjenii au fost mult mai preciși la finalizări, dar și în defensivă unde au permis oponenților doar 17 puncte. Aceștia din urmă, au intrat la cabine în dezavantaj, după ce Louis Darby a fost artizanul unei reușite de sub panou în ultima secundă a primei reprize, coș marcat din pasa conaționalului său Robert Giles.    

La revenirea pe parchet, echipa oaspete a părut că revine în joc, însă gazdele și-au impus din nou ritmul, având un parțial de 13-0 și intrând în secvența decisivă cu scorul favorabil de 60 la 47. În ultimele 10 minute ale confruntări, elevii lui Chris Terrell au luat atitudine în ceea ce privește jocul prestat, reușind un run de 8 puncte în fața gazdelor. Echipă vizitatoare a izbutit astfel să se apropie de adversari la 4 puncte și nu o singură dată, ci de două ori, făcând ca sfârșitul de meci să fie unul mai echilibrat decât se aștepta inițial. La polul opus însă, gorjenii și-au păstrat calmul și au reușit să gestioneze sfârșitul partidei mai bine că oponenții lor. Astfel, precizia din spatele liniei de pedeapsă și finalizările reușite de cei aflați în cauză, au desemnat gazdele câștigătoare la sfârșitul partidei cu scorul de 77 la 72.    

Echipa Energiei a reușit să se impună la aruncările din acțiune ( 45%-33%), respectiv la aruncările libere (84%-71%). La polul opus, profitând de absența lui Viorel Mocanu, o piesă importantă în puzzle-ul echipei oponente, gruparea din Giurgiu s-a impus în duelul recuperărilor cu 40 la 34, însă nu și la punctele marcate sub panou, raportul fiind de 28 la 31. Pe de altă parte, formația gazdă a prestat un joc cu mult mai colectiv decât adversarii, dovada concretizându-se în cele 16 pase decisive ale gorjenilor în comparație cu doar cele 6 ale giurgiuvenilor. Greșeli neforțate s-au comis de ambele părți, ele fiind în număr 25 în total și distribuindu-se astfel: 12 ale amfitrionilor și 13 ale vizitatorilor.    

Remarcați ai partidei:    

CS Energia Rovinari: David Steffel: 16 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive, 20 eff.; Falvius Lăpuște:15 puncte 2 recuperări 12 eff.; Stefan Nikolic: 13 puncte, 8 recuperări, 8 pase decisive, 20 eff.    

CSȘ Giurgiu: Petty Parrish: 22 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive; Cătălin Vlaicu: 12 puncte, 9 recuperări, 12 eff.; Trevor Harvey: 12 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă, 12 eff.    

În următoare etapă, Energia Rovinari se va deplasa la malul mării, în timp ce echipa din Giurgiu va primi vizită celor de la ”U” Mobitelco Cluj

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!