Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu a ținut piept legendarei Cibona Zagreb, însă a cedat în overtime

Radu Bărăian

Radu Bărăian
16.12.2015

Formația Energia Târgu Jiu a pierdut la mare luptă duelul din deplasare cu Cibona Zagreb, scor final 88-93, cea mai titrată formație din Croația reușind să se impună în urma unei reprize suplimentare. Astfel, trupa lui Antonis Constantinides a debutat cu stângul în Grupa S din faza a doua din FIBA Europe Cup.

Prezenți în arena care-i poartă numele legendarului Drazen Petrovic, gorjenii au început curajos confruntarea cu Cibona, izbutind să conducă la jumătatea sfertului inaugural cu 14-10. Până la finele primelor 10 minute de joc, amfitrionii au mai echilibrat jocul, joc care în același timp era unul extrem de deschis pe faza de atac, Energia câștigând actul cu 24-23. Românii noștri au intrat bine și în sfertul secund, ducând scorul la 31-26, moment în care elevii lui Constantinides au scăzut ritmul, fiind ajunși, depășiți și chiar lăsați în spate, 41-33 pentru Cibona cu 3 minute înainte de pauză. În urma unui parțial de 22-15 pentru gazde în sfertul doi, aceștia au intrat la vestiare cu un ecart de 6 puncte, 45-39.

După revenirea de la vestiare, cele două formații au continuat în același ritm, fiind extrem de generoase din punct de vedere al jocului ofensiv. Sfertul 3 a fost unul echilibrat, cu multe puncte marcate, fiind adjudecat de olteni cu 23-21, iar scorul la intrarea în decisiv era 66-62. În ultima secvență, Cibona s-a desprins din nou în debut, 74-68, însă, apoi, treptat, Mack și compania au revenit în joc, intrând în ultimul minut la doar 2 puncte în spatele celor de la Cibona, 79-81. Sportivii din Târgu Jiu au reușit egalarea cu 30 de secunde înainte de final prin Jamar Diggs, gazdele și-au ratat atacul, iar Energia prin același Jamar Diggs a ratat o aruncare de la mare distanță în ultima secundă, care îi putea aduce formației noastre un succes răsunător. 

Astfel, după 40 de minute, tabela din Drazen Petrovic Basketball Center indica 81-81, iar meciul avea nevoie de overtime pentru a-și desemna învingătoarea. Repriza de prelungiri a fost controlată de la un capăt la altul de croați, care au marcat 12 puncte față de cele 7 ale Energiei și s-a impus într-un final la 5 puncte diferență, scor final 93-88. 

Din punct de vedere statistic, jocul a fost la fel de echilibrat precum scorul, cele două formații având cifre apropiate la aproape toate capitolele. Totuși, croații au beneficiat de un aport mai mare al oamenilor veniți de pe banca de rezerve, care au marcat în total 33 de puncte față de 11 cât au marcat jucătorii Energiei.

Punctele Energiei în acest joc au fost marcate de Lamont Mack 23, Callistus Eziukwu 19 (14 recuperări), Porter Troupe 19, Jamar Diggs 14 (8 pase decisive), Lazar Radoslavjevic 6, Paris Horne 5 și Dragoș Andrei 2. De cealaltă parte, din lotul Cibonei au punctat Andrija Zizic 23 (5 recuperări), James Florence 23 (5 pase decisive), Ivan Siriscevic 12, Ivica Zubac 10 (5 recuperări), Marko Jagodic-Kuridza 9 (15 recuperări), Nebojsa Joksimovic 7, Filip Kruslin 5 (5 recuperări), Zan Sisko 4. 

În celălalt meci al grupei, STB Le Havre a trecut pe teren propriu de Pieno Zvaigzdes cu 96-84. Etapa cu numărul 2 din această grupă S se va disputa în data de 6 ianuarie, atunci când Energia va juca la Târgu Jiu cu francezii de la STB Le Havre, în timp ce Cibona se va deplasa în Lituania pentru confruntarea cu Pieno. 

*Foto: Facebook KK Cibona

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!