Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu: „Clubul își rezervă dreptul de a acționa pe căile disponibile pentru prejudiciul de imagine creat”

Paul Olar

Paul Olar
20.04.2016

Despărțirea lui Porter Troupe de Energia Târgu Jiu din această iarnă a stârnit un val de reacții în tabăra gorjeană. Baschetbalistul a evitat să dezbată subiectul până săptămâna trecută, când a decis să posteze un mesaj pe pagina personală de facebook și să își explice motivele. Americanul a precizat faptul că salariile nu au fost achitate, așa că necesitatea de a obține un venit și dorința de a face performanță l-au împins pe Troupe înspre Steaua.

Energia Târgu Jiu a răspuns însă la mesajul fostului căpitan, prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul clubului. 

Sfârșitul anului 2015 și începutul lui 2016 au pus Clubul Energia în fața unei situații foarte dificile, cunoscută acum de toată lumea, și anume, suspendarea finanțării primite din partea principalului finanțator, Complexul Energetic Oltenia.

Acest lucru a produs o gravă problemă financiară la echipe, aflate în plină desfășurare a competițiilor în care erau angrenate, practic aflate chiar la mijlocul sezonului competițional.

La secția de baschet, unii au înțeles sau au intuit mai repede pericolul, astfel că la finalul lui decembrie, antrenorul Constantinides și-a luat rămas bun de la echipa cu care și alături de care și-a găsit consacrarea.

Pe măsura scurgerii timpului, problemele s-au agravat și la finalul lunii februarie unii jucători au ales să plece la alte echipe pentru a-și asigura liniștea financiară necesară, alții decizând să rămână alături de echipă până la final.
La despărțirea de echipă, Porter Troupe a încheiat cu clubul o înțelegere semnată de părți privind cuantumul și data scadentă a obligațiilor clubului către jucător, această dată fiind încă departe de ziua în care el se decide să facă declarații în presă legate de conducerea secției și a clubului și de nedreptățile care, în opinia lui, îi sunt făcute.

Dacă cele afirmate despre persoane din conducerea clubului pot fi trecute cu vederea, putând fi puse pe seama relațiilor interpersonale ale jucătorului cu aceștia, atingerea adusă imaginii Clubului Energia nu poate fi iertată, având în vedere și statutul special pe care jucătorul l-a avut la Tg-Jiu, statut binecunoscut de toată lumea, iar clubul își rezervă dreptul de a acționa pe căile disponibile pentru prejudiciul de imagine creat.

Articolul și comportamentul sportivului va fi adus și la cunoștința agentului acestuia, care suntem siguri că va dori și pe viitor colaborare, atât cu Energia dar și cu alte cluburi din România, Porter nefiind singurul sportiv impresariat de acesta, iar astfel de relații și colaborări implică profesionalism, discreție, confidențialitate din partea tuturor celor implicați, agent, sportiv, club.

De asemenea, pentru a fi lucrurile clare, domnul Troupe ar trebui să fie conștient că situația sportivă în care echipa de baschet s-a regăsit la finele sezonului, i se datorează, în calitatea de căpitan și component de bază al lotului, într-o anumită măsură și lui, neamintind nimic de înfrângerile de neînțeles cu Mediaș, evoluțiile de neexplicat din înfrângerile de la începutul anului 2016 și să nu mai vorbim de greva spontană dinaintea deplasării de la Pitești.

Apoi, în legătură cu sacrificiul făcut pentru deplasarea de la Yuzne, în Ucraina, trebuie înțeles că neprezentarea echipei, în condițiile în care, cu toate greutățile financiare cu care se confrunta, clubul achiziționase tot pachetul necesar de servicii pentru ca echipa să participe, ar fi atras drastice sancțiuni financiare și sportive nu doar pentru club ci și pentru Federația Română de Baschet, situație în care ar fi fost greu de crezut că acei jucători responsabili de o asemenea rușine pentru Federație ar mai fi putut să-și găsească loc la o echipă din România. Unii mai inteligenți au înțeles acest pericol, acționând ca atare și sacrificându-se, alții nu au avut capabilitatea să înțeleagă sau nu au fost interesați, plecând peste hotare.

Una peste alta, Porter Troupe rămâne un jucător emblematic pentru Energia, chiar și numai pentru multele sezoane bune petrecute la echipă, alături de Darby, Watson, Milosevici și alții pe care îi uităm parcă prea repede. Cu atât mai mult este regretabilă atitudinea lui față de clubul ce i-a fost casă și familie vreme considerabilă, părăsindu-l imediat ce situația financiară s-a înrăutățit, ca un adevărat sportiv profesionist și apoi aruncând cu noroi pe emblema clubului.

La final, conducerea clubului asigură iubitorii sportului gorjean că sunt depuse toate eforturile posibile, cu sprijinul necondiționat al autorităților locale, pentru a fi găsite soluții care să permită, chiar și în contextul actual, perpetuarea fenomenului sportiv în Gorj, iar toți cei față de care clubul are obligații și îndatoriri să primească cele cuvenite.

Conducerea Clubului A.C.S. Energia Tg-Jiu

*Foto: csenergia.ro

9 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Penibil
    Declaratie tipic romaneasca, pe sistemul "ai perfecta dreptate, iti datoram foarte multi bani, dar ai promis si tu ca ne amani, de ce te pui sa fii nemultumit daca noi oricum mai avem destul timp sa ti-i dam?" Omul are clar dreptate, iar la postarea de Facebook aferenta au fost comentarii nu doar de la Porter cu privire la "profesionalismul" etalat la Tg. Jiu, ci si din partea altor sportivi care au trecut pe la Energia. Pe langa asta, felul grosolan in care incearca sa-i puna in carca infrangerile "neintelese" cu Medias si forma sportiva de la inceputul anului, de parca numai el ar fi jucat, e la fel de jignitor pentru un club "profesionist". Au fost si altii acolo, iar eu unul, dupa luni de zile in care nu am ce pune pe masa, nu as mai juca "cu sufletul" pentru un club, cu parere de rau. A, si sa nu uitam, au tupeul si sa includa niste amenintari voalate de genul "iti vom ameninta agentul si te dam in judecata". Profesionisti nu gluma. Imi pare rau de fani, care nu merita asa ceva, ci merita acea echipa frumoasa care ne-a reprezentat cu cinste in Europa si facea meciuri interesante in LNBM.

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016)
    • CSM CSU Oradea minotauro:

      profesionalism
      Cum sa pomenesti intr-un comunicat oficial ca Porter Troupe a pierdut la Medias sau mai stiu eu unde, wow.

      cu 8 ani în urmă (20.04.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    ulciorul gorjean
    Clubul sa-si "rezerve dreptul" de a se achita de obligatiile si datoriile pe care le-a angajat, iar apoi sa-si "rezerve dreptul" sa-si ceara scuze fata de cei pe care i-a prejudiciat prin nerespectarea contractelor. Dar la bani publici (din regii de stat) se lipesc aceiasi "manageri" ca si in fotbal, dar la sume mai mici. Rezultatul: faliment pe linie, echipe desfiintate, jucatori neplatiti, manageri de succes cu buzunarele pline! Parca n-ar fi destul, acesti trisori mai ies si public cu amenintari, dar realitatea este ca fac toate astea pana cand li se permite (de public, de colaboratori si mai ales de Federatie). Noroc ca exista institutii care incep sa functioneze si furtul incepe sa fie riscant. Chiar si in vremea "haiduciei lui Jianu" talharii faceau ocna grea pentru hotiile lor...

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016) Raspunde
  • SCM Timișoara allentm :

    of of
    Deci comunicatul ...imi da dreptate...s-a vandut meciul catre pitesti (de fapt de aia a plecat si sapera acolo, asta a fost biletul lui de tren....) Pe de alta parte Troupe chiar e un sportiv adevarat si un cred ca e carcter deosebit. A transpirat mult pentru echipa asta si nu cred ca merita un asemenea tratament.

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dan Rat :

    de vis
    Adica clubul ii datoreaza o suma mare de bani si de vina e Porter ca a spus asta ?! :))))))))))))))))
    DE VIS

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    cauza efect
    Nu ma pot abtine sa nu comentez. Tipic romanesc. Clubul este suparat pe efectele pe care le-a produs decizia sa de a nu-si respecta angajamentele fata de jucator. Adica eu clubul, nu imi mentin promisiunile, dar tu Troupe trebuie sa taci si sa nu comentezi.

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Haha
    Penibil comunicat

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    comunicat
    facut de niste semidocti, care se cred mari juristi. trist e ca mai si comunica si in scris, ca sa fie siguri ca risipesc orice dubiu asupra lor. si asta dupa tot ce a facut troupe pentru club...

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Hmmm...
    Eu vorbesc mai de la fata locului, si zic ca adevarul e pe undeva la mijloc...Stima pentru Porter si pentru ce a facut aici la noi...dar sa nu uite ca i s-a intins o mana intr-un moment mai dificil, pe care vad ca acum o uita...Si sa spunem lucrurilor pe nume, pentru noi jucatorul emblematic ramane Louis Darby, nu Porter Troupe...iar Darby, indiferent de situatie, n-ar fi facut in veci asemenea afirmatii despre club...

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!