Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu, duel cu Phoenix Galați în prima etapă din noul sezon

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.10.2015

Revelația sezonului trecut din baschetul masculin românesc, CS Energia Târgu Jiu, va începe noul sezon din Liga Națională de Baschet Masculin cu un duel pe teren propriu în compania nou-promovatei CS Phoenix Galați

Confruntarea dintre cele două combatante este programată sâmbătă seara, 3 octombrie, cu începere de la ora 19:00. Cei trei arbitri ai meciului vor fi Laszlo Bukuresti, Andrada Csender și Costin Bogdănescu, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Eugen Poenaru. 

Medaliată în stagiunea 2014-2015 cu bronz atât în LNBM, cât și în FIBA EuroChallenge, Energia pleacă la drum în noul sezon cu un lot de jucători schimbat destul de mult, însă cu același Antonis Constantinides pregătit să facă din nou o treabă bună în orașul lui Brâncuși. Oltenii nu au avut probleme în Cupa României, calificându-se în sferturi după dubla cu suferinda BC Timișoara. Gorjenii s-au impus în ambele manșe cu 65-59, respectiv 70-63. 

De partea cealaltă, Galațiul va avea după o pauză de 15 ani din nou o echipă în primul eșalon baschetbalistic al țării. Gălățenii au promovat în LNBM după un sezon perfect în liga secundă. Cu Florin Nini la cârma echipei și cu jucători experimentați în lot precum Milos Pesic sau Milos Bojovic, gălățenii au simțit deja gustul „greu” al forțelor din întrecerea masculină, pierzând ambele manșe din Cupa României în compania clujenilor de la U-BT. Ardelenii s-au impus pe rând cu 85-70 și 69-56. 

Cel puțin la prima vedere, Energia pornește clar din postura de favorită în fața celor de la Phoenix Galați, însă băieții lui Antonis Constantinides sunt nevoiți să fie extrem de atenți în fața armelor lui Florin Nini, antrenor care-și va întâlni pentru prima dată fosta echipă, Energia Târgu Jiu. 

*Foto: Alin Peptan (csenergia.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!