Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu-Jiu, fără victorie în campionat pe terenul lui CSU Asesoft Ploiești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
28.04.2015

Semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin propun un duel între campioana en-titre, CSU Asesoft Ploiești și Energia Târgu-Jiu. Palmaresul confruntărilor directe este unul covârșitor în favoarea echipei prahovene care a pierdut doar în trei rânduri în fața formației gorjene. Acum cele două echipe se vor duela într-o serie care se joacă după sistemul cel mai bun din 5 partide.

Energia Târgu-Jiu se află pe prima scenă a baschetului românesc din sezonul 2008/2009. De atunci, gorjenii au întâlnit de 25 de ori echipa care a dominat baschetul din România în ultimul deceniu. Din aceste confruntări direct, Energia a reușit să se impună în doar 3 întâlniri.

Mai interesant este faptul că Energia Târgu-Jiu nu a câștigat niciodată în Sala Olimpia din Ploiești într-un meci din Liga Națională de Baschet Masculin. Acum, pentru a accede pentru prima dată în finala campionatului, Energia trebuie să câștige măcar un meci în fieful lui CSU Asesoft Ploiești.

Totuși singurul trofeu din vitrina clubului Energia Târgu-Jiu a fost obținut în Sala Olimpia din Ploiești. În anul 2014, formația gorjeană cucerea Cupa României pe terenul campioanei CSU Asesoft Ploiești după ce o învinsese în semifinalele Final Four-ului. Semifinala de Cupa României câștigată cu scorul de 71-63 este singurul succes al Energiei Târgu-Jiu în fața Asesoftului în Sala Olimpia din Ploiești.

Așadar istoria confruntărilor directe o indică pe CSU Asesoft Ploiești drept favorită la accederea în ultimul act al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Totuși parcursul european cât și cel intern al formației gorjene fac calculele hârtie să echilibreze balanța. Seria dintre cele două echipe debutează cu două meciuri la Ploiești care se vor desfășura miercuri, 29 aprilie respectiv joi, 30 aprilie.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu fan_baschet :

    normal ca nu!
    n-ai cum sa ai victorii la asesoft acasa pt ca nu te lasa alde grigoras, ciulin etc! asa ca e normal ca nu poti castiga acolo unde nimeni nu te lasa sa-ti faci treaba!

    cu 9 ani în urmă (30.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!