Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu încheie sezonul regulat din FIBA Europe Cup în stil de mare echipă

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.12.2015

CS Energia Târgu Jiu pare hotărâtă să scrie încă o dată istorie în competițiile europene, reușind să termine prima fază din FIBA Europe Cup pe primul loc în Grupa K cu un bilanț de 5 victorii și un singur eșec. Băieții lui Antonis Constantinides au jucat azi în Kazakhstan cu BC Astana un meci fără miză, însă, cu toate acestea, nu s-au dat din fața adversarilor, izbutind un succes concludent la 10 puncte diferență, scor 95-85.

Tehnicianul cipriot a declarat încă dinaintea partidei că nu va menaja niciun jucător, iar echipa nu se va deplasa în Kazakhstan doar pentru a face act de prezență. Oltenii au început în forță meciul, adjudecându-și actul inaugural la 10 puncte diferență, 26-16. Amfitrionii au început să-și revină pe parcursul actului secund, venind foarte aproape în spatele Energiei, însă, pe finalul primei reprize, Eziukwu și compania au reușit din nou să mărească diferența, intrând la vestiare cu un ecart de 7 puncte, 49-42. 

BC Astana a revenit mult mai motivată de la vestiare, reușind foarte rapid să revină în joc și mai mult de atât să treacă la timonă. Cu toate acestea, băieții noștri au reușit încă o dată să-și revină și să treacă la conducere, intrând în decisiv cu 4 puncte în fața kazacilor, 70-66. Ultimele 10 minute se anunțau de-a dreptul interesante, însă Energia a dat de înțeles că-și dorește foarte mult și această ultimă victorie, izbutind într-un timp relativ scurt să pună un avantaj considerabil între ea și adversară, 88-76 la mijlocul ultimului sfert. Mai mult de atât, oltenii au continuat să se desprindă, scorul fiind la un moment dat și 94-78, însă au lăsat-o mai ușor pe final, scorul întâlnirii fiind 95-85. 

Cei mai buni oameni ai Energiei în acest meci au fost Callistus Eziukwu cu 22 de puncte și 14 recuperări, Lamont Mack cu 21 de puncte și 6 recuperăi, respectiv Jamar Diggs cu 20 de puncte și 7 pase decisive, cei trei fiind urmați de Paris Horne cu 10 puncte, Porter Troupe cu 10, Adrian Guțoaia 4, Dragoș Andrei 3, Szabolcs Santa 2, Baris Aktas 2 și Alexandru Mihuți 1. Din lotul kazacilor principalul remarcat a fost Alexey Zhukanenko cu 27 de puncte marcate.  

Astfel, Energia Târgu Jiu reușește calificarea în faza Top32 a FIBA Europe Cup, de pe prima poziție în Grupa K cu 5 victorii și o înfrângere, la braț cu AEK Larnaca, ocupanta locului 2, care a terminat cu 3 victorii și 3 înfrângeri. 

În faza Top32, Energia va juca în Grupa S alături de Cibona Zagreb și Pieno Zvaigzdes, în timp ce a treia adversară va fi aflată în această seară dintre STB Le Havre și Foxtown Cantu. 

*Foto: Alin Peptan (csenergia.ro)

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    Bravo!
    Felicitari Energia! Constantinides face treaba buna acolo.

    cu 8 ani în urmă (03.12.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Energia
    FELICITARI!Mai departe aveti o grupa frumoasa,si sanse reale de calificare in faza urmatoare,multa bafta!

    cu 8 ani în urmă (03.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!