Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu întrerupe seria negativă și învinge pe Dinamo

Paul Olar

Paul Olar
13.03.2016

Energia Târgu Jiu a produs un rezultat surprinzător sâmbătă. Formația gorjeană a răpus pe Dinamo București, scor 84-79. Partida a avut loc la Sala Voievod Litovoi.

Hotărâți să întrerupă seria negativă, oltenii i-au luat tare pe bucureșteni. Raimundas Danys și-a distanțat colegii la 6 lungimi, 12-6, în minutul cinci. Dinamo a răspuns cu un parțial de 0-7, ce a stabilit din nou echilibrul între combatante. Energia s-a mai distanțat în câteva rânduri la peste patru puncte, însă baschetbaliștii lui Aleksandar Todorov au dat replica de fiecare dată.

Totuși, echipa pregătită de Iannis Diamantakos s-a desprins decisiv în minutul 35. Pe fondul unui joc bun izbutit de Raimundas Danys și Szabolcs Santa, oltenii s-au dus la 77-70. Din acel moment, Dinamo nu a mai emis pretenții și s-a recunoscut înfrântă.

Szabolcs Santa a făcut un meci mare, pivotul contabilizând 22 de puncte, 11 recuperări și 2 pase decisive. Raimundas Danys a fost însă cel mai bun marcator al învingătorilor, grație celor 24 de puncte și 3 recuperări. Un double-double a reușit și Paris Horne, prin cele 15 puncte, 11 recuperări și 5 assist-uri.

De partea cealaltă, Karolis Babkauskas a strâns 18 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Marko Sutalo a ieșit în evidență prin 16 puncte. 

*Foto: csenergia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!