Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu își adjudecă primul meci al finalei mici

Paul Olar

Paul Olar
13.05.2015

Energia Târgu Jiu a obținut o victorie în primul joc al finalei mici. Echipa antrenată de Antonis Constantinides a depășit pe Steaua CSM EximBank, scor 95-75. Întâlnirea a avut loc miercuri, la Sala Mihai Viteazu din capitală.

Confruntarea a demarat promițător, cu un ritm alert. Titus Nicoară inaugurează tabela, dar replica olteană vine de la Nemanja Milosevic. Combatantele alternează la conducere, cea mai mare diferență fiind de trei puncte. Energia este mai atentă și preia conducerea la finalul sfertului, grație unui coș de la mare distanță înscris de Lamonte Mack, 28-27.

Echipele au un parcurs asemănător și în prima jumătate a actului secund. Ulterior, medaliata cu bronz a EuroChallenge se bucură de momente inspirate, iar Tal Karpelesz înscrie pentru 45-38. Steaua găsește însă răspunsul prin Pankracije Barac, ex-iugoslavul contribuind la un parțial de 7-0, 45-45. Gruparea din Orașul lui Brâncuși încheie din nou secvența în avantaj, 49-47.

Disputa avea să se decidă la revenirea formațiilor de la cabine. Elevii lui Constantinides își impun ritmul, profitând de jocul bun izbutit în spațiul de trei secunde de Nemanja Milosevic. Pe parchet și-au făcut simțită prezența și Louis Darby, respectiv Porter Troupe, astfel că Energia termină actul cu un ecart de 19 puncte, care asigură un rezultat pozitiv.

Louis Darby, Nemanja Milosevic și Porter Troupe și-au ajutat echipa cu câte 19 puncte. Tal Karpelesz a reușit 13 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

De partea cealaltă, Bill Amis a strâns 15 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. El a fost secondat de către Titus Nicoară, autor a 14 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive.

*Foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

4 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    situatie
    Sa fie mai multe persoane de la Targu Jiu decat proprii tai suporteri... Virgil nu a fost prezent...nici crainicul nu a fost acelasi. Sa inteleg ca interes minim pentru locul 3, adevarul e ca in EuroChallenge oricum joaca ambele asa ca... De cand a plecat Terrell Everett plus accidentarea lui Watson..Steaua nu a mai jucat nimic! BV Energia!

    cu 8 ani în urmă (14.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dunk :

    Felicitari!
    Felicitari Energia pentru determinarea cu care a jucat desi poate unii vor pleca in alte campionate!Asta inseamna sa fii profesionist, sa-ti faci datoria cu respect pentru Club pana la capat.Din cate stiu in Eurochallenge joaca primele trei echipe plus castigatoarea Cupei asa ca jocurile nu sunt terminate.

    cu 8 ani în urmă (14.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe lucian1993 :

    Felicitari!
    Felicitari!

    cu 8 ani în urmă (15.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe lucian1993 :

    Felicitari!
    Felicitari!

    cu 8 ani în urmă (15.05.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!