Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu joacă azi la Astana ultimul meci din sezonul regulat al FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.12.2015

Calificată mai departe şi sigură de prima poziţie în Grupa K, Energia Târgu Jiu dispută azi de la ora 16:00, în Kazakstan, meciul cu BC Astana, ultimul din sezonul regulat al FIBA Europe Cup

Oltenii sunt lideri în Grupa K cu un bilanţ de 4 victorii şi o singură înfrângere, fiind astfel siguri de fotoliul de lideri, indiferent de rezultatul de astăzi din Kazakhstan. De cealaltă parte, gazdele din Astana sunt pe locul 4 cu 2 victorii şi 3 înfrângeri, însă victoria de ieri a celor de la Larnaca pe terenul kosovarilor de la Sigal Prishtina, 83-70, le-a diminuat considerabil şansele de calificare mai departe a baschetbaliştilor de la BC Astana. Astfel, mai mult ca sigur, Energia şi AEK Larnaca vor merge la braţ în faza Top 32 a FIBA Europe Cup. 

Chiar dacă sunt calificaţi mai departe, antrenorul Antonis Constantinides a declarat că echipa sa nu se va da la o parte, încercând chiar să câştige în fieful Astanei. În partida tur de la Târgu Jiu, băieţii pregătiţi de antrenorul cipriot au dispus clar de kazaci cu 89-72, astfel duelul programat astăzi este unul deschis oricărui rezultat. 

Mai mult de atât, Energia a început să simtă tot mai des gustul victoriilor şi în campionat, arătând o mai mare poftă şi plăcere de a juca baschet. În runda precedentă din LNBM, gorjenii au trecut pe teren propriu de formaţia de EuroCup, Steaua CSM EximBank Bucureşti, scor 79-76. De cealaltă parte, BC Astana vine după o victorie importantă în Liga VTB în faţa celor de la Krasny Oktyabr, 81-74, fiind însă în continuare pe penultima poziţie în această competiţie cu 2 meciuri câştigate şi 5 pierdute. 

Partida dintre BC Astana şi Energia Târgu Jiu este programată la ora 20:00, ora Kazakhstanului, respectiv ora 16:00, ora României. 

*Foto: Alin Peptan (csenergia.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!