Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu nu a avut emoții în fața liderului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.03.2015

LNBM

Etapa 22

79-67

Sala Sporturilor Târgu Jiu

11-8 Statistică 16-4

Baschetbaliștii de la Energia Târgu Jiu au dispus pe teren propriu de ocupanta primei poziții din LNBM, Steaua CSM EximBank, cu scorul de 79-67, într-un meci care a contat pentru etapa cu numărul 22 din Liga Națională de Baschet Masculin. 

Confruntarea din Sala Sporturilor din Târgu Jiu a început sub dominarea clară a amfitrionilor care au mărșăluit în sfertul inaugural cu un parțial de 24-8. Treptat, în sfertul secund, elevii lui Niksa Bavcevic au reușit să reducă din diferență, după ce au izbutit să-și adjudece cele 10 minute de joc cu 24-13. Astfel, la pauza mare, tabela de marcaj indica 5 puncte în favoarea băieților lui Antonis Constantinides, scor 37-32. 

După revenirea de la vestiare, Energia Târgu Jiu și-a revenit la forma din actul inaugural, impunându-se în cea de-a treia secvență la 10 puncte diferență cu 24-14. Odată cu scorul consemnat în sfertul 3, gorjenii au dus ecartul la 15 puncte, scorul fiind 61-46, iar deznodămândul partidei era aproape hotărât. Ultima parte a întâlnirii a aparținut roș-albaștrilor, 21-18, însă aceștia nu au reușit să se apropie de gazdele din Târgu Jiu, care s-au impus în final la 12 puncte diferență, scor 79-67. 

Punctele Energiei în acest meci au fost marcate de N. Milosevic 18 (13 recuperări), G. Watson 16 (5 recuperări, 8 pase decisive), A. Glyniadakis 13 (11 recuperări), P. Troupe 9, L. Darby Jr. 9, T. Karpelesz 8 (7 recuperări), respectiv L. Mack 6. De cealaltă parte, din lotul Stelei au punctat T. Nicoară 16 (9 recuperări), W. Amis IV 14 (6 recuperări), P. Barac 15, I. Dodoc 6, G. Ikonic 6, I. Drăgușin 4, M. Paul 3, M. Perry 2 (7 pase decisive) și L. Drca 1. 

În urma acestui rezultat, Energia Târgu Jiu a ajuns la un bilanț de 11 victorii și 8 înfrângeri cu 30 de puncte acumulate. În tot acest timp, formația din București are la activ 16 meciuri câștigate și 4 pierdute, cu un total de 36 de puncte. În runda următoare, Energia va juca în deplasare pe terenul celor de la Timba, în timp ce Steaua va juca la București cu BC Mureș Târgu Mureș. 

*Foto: Andi Popescu (csenergia.ro)

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    Energia
    Acum avem cel mai bun fundas si cel mai bun PF care poate juca si 5. Dar mai mult decat atat avem o echipa cu un antrenor bun, si un public care este al 6-lea jucator.

    cu 9 ani în urmă (04.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Super....
    Oare sunt eu prea exaltat cand spun ca avem sanse sa terminam sezonul regulat pe locul 3-4 ? Va rog sa comentati...

    cu 9 ani în urmă (04.03.2015)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      .
      Fără ezitare admit ca este echipa cea mai in forma,acest lucru combinat cu antrenor care se pricepe in ceea ce face,individualitati si omogenitate si ... iata-ca,ne uitam la un candidat serios la titlu. Bravo Energia!

      cu 9 ani în urmă (05.03.2015)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Sasha M :

    Meci
    Terminati pe locul 4 si va fi vai de echipa care va termina pe locul 5. Pacat ca v-au furat arbitrii in cupa, era un spectacol pe cinste in final four la noi, cu Energia si celelalte echipe. Schimbati-va numele in Duracell turbo.

    cu 9 ani în urmă (04.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!