Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu obține a treia victorie stagională în sala “Horia Demian”

Marius Petri

Marius Petri
31.10.2014


LNBM

Etapa a V-a 

64 - 76

Sala "Horia Demian"

0-5 Fișa meciului 3-1

Universitatea Cluj și Energia Târgu Jiu s-au întâlnit în această seară la Cluj-Napoca, în cadrul unei partide din etapa a V-a din Liga Națională de Baschet Masculin în care gorjenii păreau favoriți. Meciul nu a fost deloc unul ușor pentru formația olteană, care au avut de furcă în fața entuziasmului tinerei echipe clujene. Astfel, meciul a fost unul cu suișuri și coborâșuri pentru ambele combatante, deznodământul fiind deschis oricărui rezultat înaintea ultimelor 10 minute de joc.

Clujenii au un început bun de partidă, conducând ostilitățile în prima jumătate a sfertului de debut. Energia se mobilizează, însă, în minutele următoare și realizează o serie de 10 puncte consecutive prin care preia conducerea. Gazdele revin, la rândul lor, cu 5 puncte la rând, egalând la 16, însă prima parte se încheie cu coșul lui Ștefan, care face ca prima secvență de joc să revină gorjenilor, 18-16.

Primele minute ale sfertului secund se desfășoară sub semnul echilibrului, însă Târgu Jiu reușește să se distanțeze înainte de jumătatea sfertului la 27-20. Avantajul acestora crește ușor până la pauza mare, scorul după 20 de minute fiind 38-28 în favoarea echipei antrenate de Antonis Constantinides.

Ecartul maxim atinge 14 lungimi odată cu revenirea de la vestiare, însă restul sfertului le aparține clujenilor. Aceștia reușesc o perioadă foarte bună de joc și se apropie la 3 puncte pe parcursul următoarelor minute, iar cea de-a treia secvență de joc se încheie la un scor care menține suspansul înaintea ultimelor 10 minute: 51-46.

Universitatea ajunge foarte aproape de egalare la scorul de 53-54, dar Energia simte pericolul de a pierde un meci pe care l-a avut “în mână” și pune repede 6 puncte în fața adversarului. Din acest moment, tinerii baschetbaliști din Ardeal nu mai reușesc să se apropie, iar ultimele minute ale partide le aparțin gorjenilor, care se impun la 12 puncte, 76-64.

Tal Karpelesz a avut o prestație foarte bună în maieul Energiei, reușind 16 puncte, 3 recuperări și 3 assist-uri. Următorii marcatori ai grupării oltene au fost Larry Turner (9 recuperări) și Giordan Watson (3 pase decisive, 2 recuperări), ambii cu câte 14 puncte. De asemenea, Nemanja Milosevic a avut o contribuție importantă, cu 11 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

În tabăra clujeană, cei care au ieșit la rampă au fost baschetbaliștii americani. Brian Burrell a fost cel mai bun marcator al partidei, reușind 18 puncte și 6 recuperări, în vreme ce Kamren Belin l-a secondat cu 14 puncte și 3 mingi prinse în apropierea panoului. În lotul Universității se regăsește și cel mai bun român al meciului în persoana lui Mario Lazăr, autor a 10 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!