Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu pune mâna pe medaliile de bronz în LNBM

Radu Bărăian

Radu Bărăian
17.05.2015

LNBM

Play-off / Finala mică

Meciul 2

84-76

Sala Sporturilor Târgu Jiu

2-0 Statistică 0-2

CS Energia Târgu Jiu a câştigat duelul de pe teren propriu cu Steaua CSM EximBank Bucureşti din meciul secund al finalei mici, scor 84-76, adjudecându-şi astfel medalia de bronz în Liga Naţională de Baschet Masculin. Pentru gorjeni aceasta este cea de-a doua medalie de bronz din actuala stagiune, după succesul din FIBA EuroChallenge. 

Primul sfert al confruntării din Sala Sporturilor din Târgu Jiu s-a scurs cu formaţia din Capitală la timona jocului, care şi-a adjudecat cele 10 minute la 9 puncte diferenţă, scor 26-17. După duşul rece din actul inaugural, băieţii lui Antonis Constantinides au controlat în totalitate sfertul secund, pe care l-au luat cu 24-12. Astfel, la pauza mare, tabela de marcaj indica un avantaj de 3 puncte al gazdelor, 41-38. După revenirea de la vestiare, amfitrionii au continuat asalatul la coşul advers, câştigând sfertul al 3-lea cu 27-16. Cu 10 minute rămase de jucat, Energia pornea cu un avantaj de 14 puncte pe tabela de marcaj, iar medalia de bronz era din ce în ce mai aproape. Elevii lui Niksa Bavcevic au câştigat totuşi sfertul 4 cu un parţial de 22-16, însă victoria finală a revenit Energiei, scor final 84-76. 

Energia a câştigat acest duel în urma unui joc colectiv de excepţie, punctele echipei fiind marcate de N. Milosevic 16 (10 recuperări), G. Watson 14 (5 recuperări, 5 pase decisive), P. Troupe 14 (7 pase decisive), L. Mack 12 (5 recuperări), T. Karpelesz 12 (5 recuperări), L. Darby Jr. 9 şi M. Kremen 7 (6 recuperări). De cealaltă parte, de la Steaua au marcat T. Nicoară 29 de puncte (7 recuperări), G. Ikonic 22, W. Amis 10 (8 recuperări), P. Barac 10 (5 pase decisive), M. Perry 2, M. Paul 2 şi I. Drăguşin 1. 

Astfel, după ce a terminat sezonul regulat din LNBM pe locul 4, Energia a încheiat stagiunea pe ultima treaptă a podiumului, aceasta fiind cea mai bună performanţă la nivel de campionat. În tot acest timp, Steaua a avut un start de sezon fulminant, însă a terminat sezonul regulat pe locul 2, iar în final, a încheiat play-off-ul fără medalie. 

Baschetbaliştii pregătiţi de Antonis Constantinides au câştigat finala mică cu 2-0 la general după 95-75 la Bucureşti, respectiv 84-76 la Târgu Jiu. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!