Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu s-a despărțit de Larry Turner

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.12.2014

Formația Energia Târgu Jiu a anunțat în mod oficial prin intermediul site-ului clubului despărțirea de pivotul originar din Statele Unite, Larry Turner. Antrenorul Antonis Constantinides a dat de mult de înțeles că Turner va părăsi echipa, iar odată cu transferul grecului Andreas Glyniadakis, situația americanului era destul de clară. 

„Larry Turner este un capitol încheiat. Am avut o discuţie cu el după meciul cu Gaz Metan. Nu doar Turner este problema acestei echipe, el reprezintă doar jumătate de problemă şi aici vorbim doar despre evoluţia din teren. Mai sunt alte două probleme pe care le vom remedia când ne vom întoarce din vacanţă, dar nu putem vorbi acum despre acest aspect pentru că nu vrem ca cei de la celelalte echipe să afle ce probleme avem noi în interior. Avem aceste probleme pe care nu le-am avut când echipa juca bine. După sfertul de finală cu cei de la Sibiu, ştim că ne aşteaptă două luni de foc, în care vom avea doar două antrenamente pentru a pregăti un meci, tocmai de acea am adus un jucător cu experienţa lui Glyniadakis”, a afirmat cipriotul de pe banca oltenilor. 

Larry Turner a bifat 17 prezențe în echipamentul celor de la Energia, 11 în campionat și 6 în FIBA EuroChallenge. La nivel de LNBM, sportivul înalt de 2.11 metri a acumulat medii de 8.5 puncte, 4.4 recuperări și 9.7 la eficiență, în timp ce în Europa a strâns în medie 6.7 puncte și 4.5 recuperări. 

Pe de altă parte, Constantinides a vorbit și despre transferul experimentatului pivot grec Andreas Glyniadakis, dar și despre posibilitatea de a aduce la Târgu Jiu încă un jucător român. 

„Credeţi că un jucător ca Andreas Glyniadakis ar fi venit la Târgu Jiu dacă nu eram calificaţi în EuroChallenge? Vorbim de un jucător cu o carieră impresionantă, care a jucat la echipe de top din Europa, a jucat chiar şi în NBA şi care a câştigat două Euroligi. Este poate cel mai mare nume care a trecut vreodată pe la Târgu Jiu şi acest lucru este îmbucurător, atât pentru echipă, cât şi pentru oraş, dar şi pentru spectatori. 

În ceea ce priveşte jucătorii, l-am adus pe Glyniadakis şi am vorbit cu cei din conducere pentru încă un jucător român de perimetru, dar este foarte dificil în acest moment. Nu vrem să aducem jucători doar de dragul de a aduce. Trebuie să aducem jucători peste ceea ce avem noi acum în lot. Pentru antrenamente avem jucători tineri, Vlad, Sanda sau Berca, jucători care ne pot ajuta, dar nu vrem să aducem jucători doar pentru antrenamente. Evident că şi antrenamentele sunt importante, dar după cum s-a văzut în ultima perioadă, nu este problema cum ne facem antrenamentele, mai degrabă problema este când ne facem antrenamentele. Ne plimbăm în jurul ţării şi stăm mai mult în autocare, decât pe parchet. Exemplu este şi meciul de la Târgu Mureş, când noi am avut un singur antrenament la dispoziţie să pregătim acel meci, pe când adversarii au avut şase antrenamente la dispoziţie pentru meciul cu noi. Este dificil pentru jucători, ei nu se pot ajusta aşa repede la această situaţie, pentru că nu sunt obişnuiţi cu asta, doar eu, ca antrenor şi Michal Kremen, pentru că am mai jucat în EuroChallenge, ne-am mai confruntat cu această situaţie şi ştim cum să remediem situaţia. Nu vor interveni schimbări mari la nivel de jucători, doar dacă, din nefericire, vor interveni alte accidentări”, a concluzionat principalul de pe Banca Energiei Târgu Jiu. 

Glyniadakis este un centru veritabil, extrem de experimentat, care pe parcursul carierei sale a trecut prin curtea unor echipe extrem de puternice, trecându-și în palmares trofee și medalii importante. În vârstă de 33 de ani și înalt de 2.16 metri cu o greutate de 127 de kg, baschetbalistul elen a jucat în prima parte a actualei stagiuni în Turcia la Royal Hali Gaziantep. Acolo, Andreas a bifat doar 4 prezențe, având în medie 2.3 puncte, 3.5 recuperări, 1.3 mingi pierdute și 0.3 la eficiență, totul în 11.5 minute jucate. În sezonul competițional precedent, grecul a evoluat în curtea lituanienilor de la Lietuvos rytas, iar în 31 ianuarie 2014 a semnat în Cipru cu Apoel, ajutând această echipă să câștige campionatul. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!