Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu trece pe teren propriu de BCM U Pitești

Valentin Todea

Valentin Todea
14.02.2016

Gorjenii s-au impus cu 84-72 (24-14, 16-25, 21-17, 23-16) în fața trupei din Argeș, într-un meci disputat acasă.

Hristu Șapera a trimis în teren un prim cinci format din Diggs, Troupe, Horne, Guțoaia și Eziukwu, Piteștiul replicând cu Ross, Stăncuț, Pustozvonov, Lee și Mladenovic.

Gazdele s-au distanțat pe tabelă după ce Guțoaia a reușit un three-point play, 13-6. Mladenovic contribuie cu puncte de cealaltă parte, în timp ce Santa înscrie pentru 19-12. Dunk-ul lui Guțoaia stabilește o diferență de 12 lungimi între combatante (24-12), însă Lee pune punct primului sfert cu un coș din apropiere.

A doua parte începe cu o reușită de la mare distanță a lui Pustozvonov, 24-17, piteștenii apropiindu-se la doar 2 lungimi după ce Mladenovic a înscris din interiorul semicercului, 26-24. La următoarea fază, Troupe a marcat de la 3 puncte, 29-24, repetând ulterior execuția, 34-26. Pustozvonov reface diferența în urma unui three-point play, 38-36. Lee stabilește scorul pauzei mari din spatele arcului de cerc, 40-39.

Oaspeții preiau conducerea după slam-ul venit din partea lui Lee, Stamenkovic punctând și el mai apoi, 42-45. Troupe o repune pe Energia în avantaj, 46-45, în timp ce Horne transformă cele două libere acordate, 48-45. Lee înscrie de la mare distanță, 51-50, iar Diggs marchează pentru 57-52. Înaintea sfertului decisiv, scorul avea să fie 61-56.

Mihai punctează din afara semicercului pentru 68-60, pentru ca Ross să execute un three-point play pentru BCM U, 68-63. Eziukwu reușește de asemenea coș cu fault, transformând libera pentru 72-65. Stăncuț marchează de la 3 puncte pentru un final ce se anunța disputant, 73-70, Porter Troupe de la mare distanță și Eziukwu cu un dunk mai liniștind apele, 78-70. Următoarele două minute au adus ratări de ambele părți, următorul coș din acțiune al partidei venind după aruncarea reușită din spatele arcului de cerc a lui Troupe, 82-72. Guțoaia este ultimul marcator al meciului, Diggs fiind cel responsabil cu pasa decisivă.

Principalul remarcat de la Energia a fost Porter Troupe cu 20 de puncte, 7 assist-uri, 4 recuperări și 2 intercepții, în timp ce Guțoaia a înscris 18 puncte și a contabilizat 3 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții.

De la Pitești Michael Lee a fost cel mai bun marcator cu 20 de puncte, 9 recuperări, 2 assist-uri, 4 intercepții și 2 capace, iar Alexander Mladenovic a terminat confruntarea cu 16 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții.

*Foto: Răzvan Păsărică/ sportpictures.eu

8 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Rusinos!
    Ne-a batut Energia in 4 jucatori straini. 4 jucatori care pana acum au dus greul acolo si fata de noi au avut meciuri din 3 in 3 zile pana acum. In conferinta de presa, s-a spus ca jucatorii nostri au acuzat oboseala pentru infrangerea de la Timisoara. Penibil! Daca pe ultima 100 de m, lotul nu va fi completat cu 2 jucatori straini, un pivot care sa poata juca si 4 si un fundas in locul lui Stamenkovici, o sa fie greu. Jucam cu Energia si Dinamo in primele 2 meciuri si daca incepem prost, sigur n-o mai scoatem la capat. Daca conducatorii se culca pe-o ureche ca la sfarsitul campionatului se va lua decizia sa nu retrogradeze nici o echipa, e o rusine. Din 22 de meciuri sa ai 14 infrangeri...spune totul!

    cu 8 ani în urmă (14.02.2016) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Pitesti
    Nu ma bucur de raul vostru,dar imi aduc aminte ce zarva faceati la startul sezonului,cum veti matura pe jos cu toti...iar acum sunteti favoriti la...retrogradare!Sper totusi sa va salvati,chiar ar fi greu de acceptat o prima liga cu Galatiul in locul vostru...

    cu 8 ani în urmă (14.02.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești andy :

    Meci
    Daca il aveam pe Sutalo si Fraseniuk in echipa alta era situatia, conducerea s-a orientat spre altceva.

    cu 8 ani în urmă (14.02.2016)
    • FC Argeș Pitești adu:

      bca
      Sutalo,fraseniuc,barro,ulmer,milosevic,sinadinovic,durkovic,barac,pilcevic...si multi altii. Nu stiu cum de am reusit sa.l pastram pe ron ross.ca sa nu spun ca avem o echipa de 2 lei..spun ca avem o echipa de 1 RON desi s.a bagat un milion !!!!!!!!

      cu 8 ani în urmă (14.02.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    meci
    Meciul a fost castigat de sapera...si noi trebuia sa stim cum pregateste sapera un meci...poate ne facem si noi temele la rr-uri!!!!

    cu 8 ani în urmă (14.02.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești andy :

    Re
    Conducerea se dadea grande la inceputul campionatului ca nu are nimeni lor ca al nostru, ca nu ne sta nimeni in cale iar apoi vine managerul si spune ca sunt slabi jucatorii, ca s-a facut gresit selectia pentru ca asa a constat Mandic la final. Uitat-te Adu cum joaca Pilcevic la Craiova si noi l-am aruncat la gunoi. Mack a devenit liber, conducerea este inerta, nu se anunta nicun transfer, Jogela, Stamenkovic sunt zero, nu se vrea performanta prin inlocuirea lor, nu se vrea nimic.

    cu 8 ani în urmă (14.02.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu un ardelean :

    Pitesti
    Specific Pitestiului, vorbe mari, laude multe, ... rezultare ZERO!!!

    cu 8 ani în urmă (14.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!