Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Enes Latifagic, primul jucător străin transferat de Dinamo Știința

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.08.2018

Enes Latifagic va evolua pentru Dinamo Știința București în sezonul următor. Jucătorul de 26 de ani a jucat în ultimul deceniu la KK Sloboda Tuzla, echipa din orașul natal. A fost căpitanul acesteia în ultimele sezoane și va fi la prima experiență în străinătate, alături de formația bucureșteană.

Enes Latifagic are 2,01 înălțime și poate evolua pe pozițiile 3 și 4. A jucat până acum doar la formația din orașul natal și va fi la primul contract în străinătate. Căpitanul Enes Latifagic a evoluat în 26 de meciuri din campionatul precedent și a avut medii de 9.6 puncte, 3.8 recuperări și 1.2 pase decisive, cu 7.7 eficiență în 21.2 minute.

OKK Sloboda Tuzla a avut un sezon agitat în campionatul Bosniei. Echipa era așteptată să prindă grupa valorică 1-6 în a doua fază a campionatului. Până la urmă a schimbat 3 antrenori și a ajuns să joace în grupa 7-12. A încheiat sezonul pe locul 8. În sezonul anterior, Latifagic a avut medii de 10.7 puncte, 4.7 recuperări și 1.2 pase decisive, cu 8.9 eficiență medie și 23 de minute/meci în 29 de partide. Conform bhbasket.ba, Latifagic a fost în China în această vară, în căutarea unui contract și pentru pregătire individuală.

Dinamo Știința București este noutatea Grupei valorice A pentru noul sezon din LNBM. Dinamo și Știința s-au unit, iar echipa va evolua în prima grupă de 8, în locul celor de la Phoenix Galați, care vor juca în grupa C din cauza problemelor financiare.  CS Dinamo Știința București ca juca în prima etapă din LNBM acasă cu BC CSU Sibiu.

*foto: FENA / Miroslav Petrović

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!